HRABRI ČIN VUKOVARSKIH VATROGASACA

Na zračnom madracu izvukli psa iz ledene rijeke

ritn by: Lupiga.Com | 26.01.2019.
HRABRI ČIN VUKOVARSKIH VATROGASACA: Na zračnom madracu izvukli psa iz ledene rijeke
Društvenim mrežama nezaustavljivo se širi snimka hrabrog čina vukovarskih vatrogasaca, na kojoj se vidi kako iz zaleđene rijeke spašavaju psa. Snimku je na svoj Facebook profil postavio Marinko Ivičić čiji pas je imao nesreću da zaglavi u smrznutoj Vuki. Pas se igrao na rijeci i u jednom trenutku propao kroz tanak led. Vatrogasci su se brzo organizirali i stigli sa zračnim madracem. Jedan o članova ekipe legao je na madrac i uspio se dovući do psa te ga, uz manje poteškoće, izvući iz ledene vode. Cijelo vrijeme su ga konopcima pridržavale kolege. Na video snimci se kraj spašavanja ne vidi, ali priča je završila sretnim krajem za psa. Nedavno su se požrtvovnošću istaknuli i pulski vatrogasci koji su talijanskom državljaninu spasili psa nakon što je pas upao u jamu duboku oko 140 metara.

Društvenim mrežama nezaustavljivo se širi snimka hrabrog čina vukovarskih vatrogasaca, na kojoj se vidi kako iz zaleđene rijeke spašavaju psa. Snimku je na svoj Facebook profil postavio Marinko Ivičić čiji pas je imao nesreću da zaglavi u smrznutoj Vuki. 

Pas se igrao na rijeci i u jednom trenutku propao kroz tanak led. Vatrogasci su se brzo organizirali i stigli sa zračnim madracem. Jedan o članova ekipe legao je na madrac i uspio se dovući do psa te ga, uz manje poteškoće, izvući iz ledene vode. Cijelo vrijeme su ga konopcima pridržavale kolege. Na video snimci se kraj spašavanja ne vidi, ali priča je završila sretnim krajem za psa.

Nedavno su se požrtvovnošću istaknuli i pulski vatrogasci koji su talijanskom državljaninu spasili psa nakon što je pas upao u jamu duboku oko 140 metara, nedaleko Barbana. Pas je u jami proveo punih tjedan dana prije nego li su ga vatrogasci nakon petosatne akcije uspješno izvukli. Naime, engleski seter, nestao je tijekom lova, a nakon što ga je vlasnik satima tražio pretpostavio je da je upao u jamu i da je mrtav. Nakon tjedan dana se vratio do jame kako bi psu bacio omiljenu igračku te je začuo lavež i pozvao vatrogasce u pomoć.

Lupiga.Com

Naslovna fotografija: screenshot/Facebook

 

Anketa

Varga je otkazao tulum jer je shvatio da:

Kolumne

 1. MUZIČKA MAPA MARKA POGAČARA: Ulica Milana Mladenovića

  13.06.2024.

  Marko Pogačar

  MUZIČKA MAPA MARKA POGAČARA: Ulica Milana Mladenovića

 2. UZ USVAJANJE REZOLUCIJE: Kako da se ne radujemo kada smo opet pobijedili, kako?

  28.05.2024.

  Srđan Puhalo

  UZ USVAJANJE REZOLUCIJE: Kako da se ne radujemo kada smo opet pobijedili, kako?

 3. DRUGO MIŠLJENJE ZDENKA DUKE: Preživjet ćemo i Domovinski pokret

  17.05.2024.

  Zdenko Duka

  DRUGO MIŠLJENJE ZDENKA DUKE: Preživjet ćemo i Domovinski pokret

Lupiga predstavlja: Priče iz zagrebnog života

E-ciklopedija

 1. Povijesni put Hitlerove 'klonje'
 2. Yugo - urbana legenda
 3. Freedom Theatre (Teatar slobode)
 4. Japanske čestitke i razglednice
 5. Russellov čajnik

Recepti

 1. Domaći sok od bazge
 2. Burek (bosanski) za 1 odraslu osobu
 3. Drugačija svinjska jetrica
 4. Bosanska pogača
 5. Piletina u košuljici od sezama
Projekt se provodi uz pomoć:
Ministarstvo kulture Republike Hrvatske Agencija za elektroničke medije Grad Zagreb
Medijski partneri: Balkan Insight - Balkanska tranziciona pravda CINS - Centar za istraživačko novinarstvo Nezavisnog udruženja novinara Srbije