KREĆE RI ROCK

41 godina velikog festivala

ritn by: Lupiga.Com | 05.12.2019.
KREĆE RI ROCK: 41 godina velikog festivala
Veliki muzički događaj sprema se ovog vikenda u Rijeci gdje počinje slavni Ri Rock festival. Prvi vikend kultnog muzičkog festivala koji se održava po 41. put započinje u petak u Omladinskom kulturnom centru Palach u kojem će se predstaviti mladi bendovi - Hand of Apollo, Dream Pocket, Pokle, Wuna, Rašpa, Grampa i Detmeć. Njima će podršku dati jedan od najdugovječnijih punk bendova na ovim prostorima, Goblini, te zadarski bend Alergije. Goblini po prvi put nastupaju u Rijeci, a prije otvorenja festivala održat će promociju svog novog albuma „Jednina“, od 17 sati u Dallas Music Shopu. Na istom će mjestu Branko Golubović Golub, frontmen benda, predstaviti i svoju autobiografsku knjigu „Izgužvane misli“ u kojoj bez zadrške progovara o 28 godina Goblina. Drugog dana, u subotu, dodjeljuju se nagrade, ali se i svira.

Veliki muzički događaj sprema se ovog vikenda u Rijeci gdje počinje slavni Ri Rock festival. Prvi vikend kultnog muzičkog festivala koji se održava po 41. put započinje u petak u Omladinskom kulturnom centru Palach u kojem će se predstaviti mladi bendovi - Hand of Apollo, Dream Pocket, Pokle, Wuna, Rašpa, Grampa i Detmeć. Njima će podršku dati jedan od najdugovječnijih punk bendova na ovim prostorima, Goblini, te zadarski bend Alergije.

FRONTMEN GOBLINA: „Najsretnija zemlja na svetu je zemlja u kojoj nema punka“

Goblini po prvi put nastupaju u Rijeci, a prije otvorenja festivala održat će promociju svog novog albuma „Jednina“, od 17 sati u Dallas Music Shopu. Na istom će mjestu Branko Golubović Golub, frontmen benda, predstaviti i svoju autobiografsku knjigu „Izgužvane misli“ u kojoj bez zadrške progovara o 28 godina Goblina

„Drugog dana festivala, u subotu 7. prosinca je svečana večer uz dodjelu nagrada Ri Rock Kipić na kojoj će voditeljsku ulogu preuzeti aktivistica SOS centra za nasilje, Lorena Zec. Nominirani u kategorijama su glazbenici koji su se prema mišljenju Udruge Ri Rock u protekloj godini istaknuli svojim trudom i radom na sceni, a dobitnike kategorija odabrao je stručni žiri sastavljen od relevantnih stručnjaka, riječkih glazbenika, organizatora koncerata, medijskih predstavnika i članova Udruge Ri Rock. Nagrada Ri Rock Kipić se sastoji od osam kategorija, a posebno istaknuta kategorija je 'Nagrada Ivica Vrkić' za najbolji singl u 2019. godini koja je posvećena prerano preminulom novinaru i glazbenom uredniku Ivici Vrkiću. Ri Rock 'kipiće' izradio je Igor Zenko koji već dvanaest godina u '3. maju' radi kao zavarivač i samohrani je otac“, poručuju organizatori iz udruge Ri Rock.

Igor Zenko
Igor Zenko s Ri Rock kipićem (FOTO: Ri Rock)

Na ovom mjestu vrijedi napisati i koju riječ više o Igoru Zenku s obzirom da upravo on stoji iza Facebook stranice “Kreativno poduzeće Stečaj d.d.”. Na toj su stranici postavljeni jedinstveni proizvodi izrađeni od željeza, a koji su nastali kao odraz trenutnog otužnog stanja u nekadašnjem gigantu europske brodogradnje. Zenko je u najtežim trenucima „3. maja“ željezne umjetnine nudio na prodaju, kako bi prehranio svoju kćerku. Stoga ga je Udruga Ri Rock privremeno zaposlila s narudžbom izrade Ri Rock kipića. Kako se navodi, kipići su napravljeni od „škartiranog materijala“ te svojim „ruzinavim i korozivnim izgledom savršeno odgovaraju uz izričaj riječke rock scene“. 

Na dodjeli nagrada nastupit će i prošlogodišnji dobitnici - Krešo i Kisele Kiše, The Black Room i The Siids, a kao gosti će im se pridružiti i My Buddy Moose te Krankšvester. Dobitnici nagrada u tri najvažnije kategorije dobit će priliku nastupati na drugom vikendu na Ri Rock festivala koji će se održati u Pogonu kulture, kada će nastupiti i poznata imena domaće glazbene scene - Edo Maajka & Bend, Zdenka Kovačiček i Greenhouse blues band, Psihomodo pop i Sexymotherfuckers.

A ovako je to izgledalo na prošlogodišnjem Ri Rocku.

Lupiga.Com

Naslovna fotografija: Facebook/RiRock

 

Anketa

Varga je otkazao tulum jer je shvatio da:

Kolumne

 1. ČAROBNA FORMULA ZA IZBORNU POBJEDU: Samo truj i dalje!

  21.09.2021.

  Sofija Kordić

  ČAROBNA FORMULA ZA IZBORNU POBJEDU: Samo truj i dalje!

 2. DRUGO MIŠLJENJE ZDENKA DUKE: Forsiranje loše prošlosti

  23.08.2021.

  Zdenko Duka

  DRUGO MIŠLJENJE ZDENKA DUKE: Forsiranje loše prošlosti

 3. OTETO IZ TMINE: Žigosano medijsko zlo

  22.08.2021.

  Bojan Tončić

  OTETO IZ TMINE: Žigosano medijsko zlo

Lupiga predstavlja: Priče iz zagrebnog života

E-ciklopedija

 1. Povijesni put Hitlerove 'klonje'
 2. Yugo - urbana legenda
 3. Freedom Theatre (Teatar slobode)
 4. Japanske čestitke i razglednice
 5. Russellov čajnik

Recepti

 1. Domaći sok od bazge
 2. Burek (bosanski) za 1 odraslu osobu
 3. Drugačija svinjska jetrica
 4. Bosanska pogača
 5. Piletina u košuljici od sezama
Projekt se provodi uz pomoć:
Ministarstvo kulture Republike Hrvatske Agencija za elektroničke medije Grad Zagreb
Medijski partneri: Balkan Insight - Balkanska tranziciona pravda CINS - Centar za istraživačko novinarstvo Nezavisnog udruženja novinara Srbije