GAY EKIPA VOLI VATRENE

Vjerojatno su biseksualni, mnogi sportaši jesu!

ritn by: Ivan Kegelj | 19.06.2014.
GAY EKIPA VOLI VATRENE: 'Vjerojatno su biseksualni, mnogi sportaši jesu!'
Hrvatska nogometna reprezentacija neočekivano je dobila podršku mnogih pripadnika gay populacije iz više zemalja svijeta. Zasluge za to pripadaju razgolićenim reprezentativcima te paparazzi fotografu jednog hrvatskog dnevnog lista, koji je ovjekovječio njihovu gologuzost. Fotografije lijepo građenih, mišićavih i nadasve razgaćenih Vatrenih u gay zajednici su uglavnom dočekane s odobravanjem. Jedan od komentara koji na stranici queerty.com prate rečene fotografije kaže: „Neka dugo živi Hrvatska i njezini prekrasni ljudi!“ S jedne strane smo, dakle, zbog paparazzi fotografija ostali bez izjava naših nogometaša, ali s druge svjedočimo da je barem za trenutak poljuljan jedan od bastiona homofobije u Hrvata.


Huraaaa, gay ekipa voli hrvatsku nogometnu reprezentaciju! Na stranicama portala gay.net autor teksta koji govori o obnaženim hrvatskim nogometašima kaže: "Croatia's National Soccer team is clearly having a ball in Brazil at the World Cup." Na istom portalu fotografija Lovrena, Modrića i Srne koji se zajedno baškare u bazenu markirana je kao fotografija dana. 

Jedan korisnik socijalne mreže tumblr.com pak fotografije obnaženih nogometaša Hrvatske prezentira uz poruku: "Raj za gay ekipu je na zemlji!", a dvije tisuće njegovih prijatelja diže palac gore te prenosi fotografije naših razgaćenih reprezentativaca dalje u virtualni svemir.   

 "Croatia's National Soccer team is clearly having a ball in Brazil at the World Cup."
(FOTO: Screenshot Gay.net) 

Na spomenutom portalu queerty.com autor se pak osvrće na tvrdnju hrvatskog izbornika Nike Kovača da su fotografirani nogometaši ljuti na novinare jer je fotografije vidio cijeli svijet pa svojim čitateljima poručuje: Pogledajte fotografije, nećemo nikom reći da ste gledali. U komentarima pod ovaj članak nalazimo niz oduševljenih reakcija, ali i komentare koji podsjećaju da je Hrvatska jako homofobna zemlja, odnosno da je bivši predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza svojedobno govorio kako ne bi dopustio gay nogometašima da nastupe za reprezentativni tim. 

Neki čitatelji poručuju da su fotografirani nogometaši "vjerojatno biseksualni", jer "mnogi sportaši to jesu", a drugi opet zaključuju kako Hrvatska nije "gay-friendly zemlja", ali njezini građani, vjeruje, "imaju vrlo opušten odnos prema golotinji". 

Što se Lupige tiče, veseli nas činjenica da se mnogim pripadnicima gay zajednice svidjela razgolićena zaigranost hrvatskih reprezentativaca, prije svega zbog činjenice da se u Hrvatskoj homoseksualnost i nogomet vrlo rijetko stavljaju u istu rečenicu.

Lupiga.Com 

Naslovna fotografija: screenshot/funnyboy86.tumblr.com

 

Anketa

Varga je otkazao tulum jer je shvatio da:

Kolumne

  1. IZ PRVE RUKE: Šta sve naučite o BiH kada počnete da slušate ploče?

    28.03.2024.

    Srđan Puhalo

    IZ PRVE RUKE: Šta sve naučite o BiH kada počnete da slušate ploče?

  2. VIRTUALNA STVARNOST: Doba loših imitacija, kopija i surogata

    18.03.2024.

    Predrag Finci

    VIRTUALNA STVARNOST: Doba loših imitacija, kopija i surogata

  3. POSLANICA LANE BOBIĆ: Za Osmi mart, kupi mi, mama, jedan mali rat

    05.03.2024.

    Lana Bobić

    POSLANICA LANE BOBIĆ: Za Osmi mart, kupi mi, mama, jedan mali rat

Lupiga predstavlja: Priče iz zagrebnog života

E-ciklopedija

  1. Povijesni put Hitlerove 'klonje'
  2. Yugo - urbana legenda
  3. Freedom Theatre (Teatar slobode)
  4. Japanske čestitke i razglednice
  5. Russellov čajnik

Recepti

  1. Domaći sok od bazge
  2. Burek (bosanski) za 1 odraslu osobu
  3. Drugačija svinjska jetrica
  4. Bosanska pogača
  5. Piletina u košuljici od sezama
Projekt se provodi uz pomoć:
Ministarstvo kulture Republike Hrvatske Agencija za elektroničke medije Grad Zagreb
Medijski partneri: Balkan Insight - Balkanska tranziciona pravda CINS - Centar za istraživačko novinarstvo Nezavisnog udruženja novinara Srbije