VEČERAS VAS VODE

"Tamo gdje znoj natapa košulje, bubanj izuva iz šlapa, a bas iz čizmi"

ritn by: I.F. | 11.05.2018.
VEČERAS VAS VODE: "Tamo gdje znoj natapa košulje, bubanj izuva iz šlapa, a bas iz čizmi"
Izvanredna družina glazbenika okupljena pod imenom Cinkuši večeras će u zagrebačkoj Tvornici proslaviti 20 godina postojanja. U tih 20 godina bend je sebi uzeo svoj tempo i izdao četiri studijska i jedan live album te je, osim toga, autorski potpisao glazbu za nekoliko kazališnih predstava te dva animirana filma. „Cinkuši vode tamo gdje drugi bendovi ne mogu odvesti. Gdje znoj natapa košulje, gdje bubanj izuva iz šlapa, a bas iz čizmi, gdje mandolina veze potkošulju, a violina plete pulover, tamo gdje se odjeven čovjek osjeća golim i zadovoljnim, a onaj gol ugodno odjevenim, tamo gdje truba dodaje kraj, a usna harmonika početak, tamo gdje gitara para i šije, gdje glasovi reže i poju, gdje se dan utapa u noć, a svaka pjesma kao da je prva, posljednja i jedina. Četiri nježne i bijesne albumske životinje tako vrludaju eterom i svijetom zanoseći svakoga tko zanos želi osjetiti, plesati, pjevati i osjećati se dobro“, stoji u najavi za koncert.

Izvanredna družina glazbenika okupljena pod imenom Cinkuši večeras će u zagrebačkoj Tvornici proslaviti 20 godina postojanja. U tih 20 godina bend je sebi uzeo svoj tempo i izdao četiri studijska i jedan live album te je, osim toga, autorski potpisao glazbu za nekoliko kazališnih predstava te dva animirana filma.

„Baštinici glazbe podneblja čiji zrak udišu punim plućima izvrstan su primjer 'prevođenja' tradicionalnih pjesama u eksplozivne dijelove punka, freak-folka, briljantnih balada ili suptilnih kombinacija valcera i kabareta s primjesama neo-folk undergrounda. Potpuno su otvoreni za mnoge metamorfoze rocka, psihodelije, jazza, a šuljaju se čak i do skuta ekspresivne komorne glazbe“, riječi su s kojima su organizatori najavili večerašnji koncert benda koji se može pohvaliti s dva Porina te nagradom za najbolju autorsku glazbu na Danima hrvatskog filma.

Ulaznice za Tvornicu gdje će Cinkuši zasigurno prirediti koncert za pamćenje, mogu se nabaviti po cijeni od 60 kuna. Svoj večerašnji nastup najavili su i simpatičnom video snimkom, koju vam donosimo na ovom mjestu.

„Cinkuši vode tamo gdje drugi bendovi ne mogu odvesti. Gdje znoj natapa košulje, gdje bubanj izuva iz šlapa, a bas iz čizmi, gdje mandolina veze potkošulju, a violina plete pulover, tamo gdje se odjeven čovjek osjeća golim i zadovoljnim, a onaj gol ugodno odjevenim, tamo gdje truba dodaje kraj, a usna harmonika početak, tamo gdje gitara para i šije, gdje glasovi reže i poju, gdje se dan utapa u noć, a svaka pjesma kao da je prva, posljednja i jedina. Četiri nježne i bijesne albumske životinje tako vrludaju eterom i svijetom zanoseći svakoga tko zanos želi osjetiti, plesati, pjevati i osjećati se dobro“, stoji u najavi za koncert.

Lupiga.Com

Naslovna fotografija: Facebook/Cinkuši

 

Anketa

Varga je otkazao tulum jer je shvatio da:

Kolumne

  1. UKLANJANJE OPASNOSTI: Zašto šapićima smetaju Tito i Jugoslavija

    19.04.2024.

    Srđan Puhalo

    UKLANJANJE OPASNOSTI: Zašto šapićima smetaju Tito i Jugoslavija

  2. POSLANICA LANE BOBIĆ: Otkud ovo kolektivno iščuđavanje seksualnom nasilju?

    09.04.2024.

    Lana Bobić

    POSLANICA LANE BOBIĆ: Otkud ovo kolektivno iščuđavanje seksualnom nasilju?

  3. SLUČAJ GRUHONJIĆ: Aleksandar Vučić – Voltaire sa kamom

    02.04.2024.

    Bojan Tončić

    SLUČAJ GRUHONJIĆ: Aleksandar Vučić – Voltaire sa kamom

Lupiga predstavlja: Priče iz zagrebnog života

E-ciklopedija

  1. Povijesni put Hitlerove 'klonje'
  2. Yugo - urbana legenda
  3. Freedom Theatre (Teatar slobode)
  4. Japanske čestitke i razglednice
  5. Russellov čajnik

Recepti

  1. Domaći sok od bazge
  2. Burek (bosanski) za 1 odraslu osobu
  3. Drugačija svinjska jetrica
  4. Bosanska pogača
  5. Piletina u košuljici od sezama
Projekt se provodi uz pomoć:
Ministarstvo kulture Republike Hrvatske Agencija za elektroničke medije Grad Zagreb
Medijski partneri: Balkan Insight - Balkanska tranziciona pravda CINS - Centar za istraživačko novinarstvo Nezavisnog udruženja novinara Srbije