VIDEO

Zagrebački solisti na aerodromu izvadili instrumente i koncertom iznenadili putnike

ritn by: I.F. | 26.03.2019.
VIDEO: Zagrebački solisti na aerodromu izvadili instrumente i koncertom iznenadili putnike
Prizori koje smo navikli gledati u viralnim video snimkama sa svjetskih aerodroma i kolodvora, odigrali su se danas i u zagrebačkoj zračnoj luci. Tamo su putnike iznenadili Zagrebački solisti, kratkim, ali impresivnim nastupom prije nego li su otputovali u Južnu Koreju. Ovaj aerodromski nastup, na kojem su putnici imali iznenadnu priliku poslušati djela Mozarta, Boccherinija i Piazzolle samo je jedan u nizu koncerata na neobičnim lokacijama kojima Zagrebački solisti, pod nazivom „Dar Zagrepčanima“, obilježavaju 65 godina od prvog koncerta ove glazbene institucije u bjelovarskoj sinagogi. U siječnju su tako upriličili koncert na zagrebačkoj tržnici Dolac, a u veljači u vrevi Importanne centra.

Prizori koje smo navikli gledati u viralnim video snimkama sa svjetskih aerodroma i kolodvora, odigrali su se danas i u zagrebačkoj zračnoj luci. Tamo su putnike iznenadili Zagrebački solisti, kratkim, ali impresivnim nastupom u prostoru za međunarodne odlaske, prije nego li su otputovali u Južnu Koreju gdje nastupaju na Međunarodnom glazbenom festivalu Tongyeong.

Ovaj aerodromski nastup, na kojem su putnici imali iznenadnu priliku poslušati djela Mozarta, Boccherinija i Piazzolle samo je jedan u nizu koncerata na neobičnim lokacijama kojima Zagrebački solisti, pod nazivom „Dar Zagrepčanima“, obilježavaju 65 godina od prvog koncerta ove glazbene institucije, a koji se 1954. godine održao u bjelovarskoj sinagogi. U siječnju su tako upriličili koncert na zagrebačkoj tržnici Dolac, a u veljači u vrevi Importanne centra. 

Zagrebački solisti
Oduševljeni putnici aplauzom su nagradili Zagrebačke soliste (FOTO: PR)

„Mi pripadamo Zagrebu, a ne samo njegovim raskošnim dvoranama i svakovrsnoj eliti koja nas prati godinama. Naša glazba je tu, dostupna je i to želimo pokazati našim sugrađanima“, rekao je violinist Krunoslav Marić kada je najavljivao ideju nastupa na neobičnim lokacijama, a među kojima su i Cibonina dvorana, usred košarkaške utakmice, kao i neke poznate zagrebačke kavane.

Marić je podijelio i dojmove s današnjeg nastupa rekavši kako je nova zagrebačka zračna luka vrlo akustična te se nada da će Zagrebački solisti imati priliku ponovo nastupiti na ovom aerodromu.

 

Lupiga.Com

Naslovna fotografija: PR

 

Anketa

Varga je otkazao tulum jer je shvatio da:

Kolumne

  1. IZ PRVE RUKE: Šta sve naučite o BiH kada počnete da slušate ploče?

    28.03.2024.

    Srđan Puhalo

    IZ PRVE RUKE: Šta sve naučite o BiH kada počnete da slušate ploče?

  2. VIRTUALNA STVARNOST: Doba loših imitacija, kopija i surogata

    18.03.2024.

    Predrag Finci

    VIRTUALNA STVARNOST: Doba loših imitacija, kopija i surogata

  3. POSLANICA LANE BOBIĆ: Za Osmi mart, kupi mi, mama, jedan mali rat

    05.03.2024.

    Lana Bobić

    POSLANICA LANE BOBIĆ: Za Osmi mart, kupi mi, mama, jedan mali rat

Lupiga predstavlja: Priče iz zagrebnog života

E-ciklopedija

  1. Povijesni put Hitlerove 'klonje'
  2. Yugo - urbana legenda
  3. Freedom Theatre (Teatar slobode)
  4. Japanske čestitke i razglednice
  5. Russellov čajnik

Recepti

  1. Domaći sok od bazge
  2. Burek (bosanski) za 1 odraslu osobu
  3. Drugačija svinjska jetrica
  4. Bosanska pogača
  5. Piletina u košuljici od sezama
Projekt se provodi uz pomoć:
Ministarstvo kulture Republike Hrvatske Agencija za elektroničke medije Grad Zagreb
Medijski partneri: Balkan Insight - Balkanska tranziciona pravda CINS - Centar za istraživačko novinarstvo Nezavisnog udruženja novinara Srbije