UOČI TURNEJE APOCALYPSO NOW

Rundek ima novi spot

ritn by: Lupiga.Com | 23.10.2017.
UOČI TURNEJE 'APOCALYPSO NOW': Rundek ima novi spot
"Kad smo tražili kojom pjesmom otvoriti slavljenički koncert Apocalypso Now, 'Tamni jorgovan' se nametnuo svojom radosnom srdačnošću, jer ne samo da je dobar uvod u feštu, nego sažima kreativnu i prijateljsku atmosferu u kojoj je tekla suradnja na tom projektu. Iako je jesen pa bismo po analogiji očekivali pjesmu koja se bavi tim godišnjim dobom, ja više vjerujem da je muzika izraz čežnje, a ne aktualnosti pa tako u jesen čeznemo za proljećem", rekao je Darko Rundek o singlu "Tamni jorgovan" povodom objave novoga spota, a uoči velikog koncerta u Domu spotova 16. prosinca. Pjesma "Tamni jorgovan" nova je verzija pjesme "Tigidigi Regge" koja je izašla na albumu "Ruke" 2001. godine. Razlikuje se po jednom bitnom stihu i strukturi, a aranžman je nastao u suradnji s muzičarima okupljenim za turneju Apocalypso Now. U spotu režisera Vedrana Perčića korišteni su materijali s koncerta na Tašmajdanu i dokumentarne snimke Sande Hržić.

"Kad smo tražili kojom pjesmom otvoriti slavljenički koncert Apocalypso Now, 'Tamni jorgovan' se nametnuo svojom radosnom srdačnošću, jer ne samo da je dobar uvod u feštu, nego sažima kreativnu i prijateljsku atmosferu u kojoj je tekla suradnja na tom projektu. Iako je jesen pa bismo po analogiji očekivali pjesmu koja se bavi tim godišnjim dobom, ja više vjerujem da je muzika izraz čežnje, a ne aktualnosti pa tako u jesen čeznemo za proljećem", rekao je Darko Rundek o singlu "Tamni jorgovan" povodom objave novoga spota, a uoči velikog koncerta u Domu spotova 16. prosinca.

Pjesma "Tamni jorgovan" nova je verzija pjesme "Tigidigi Regge" koja je izašla na albumu "Ruke" 2001. godine. Razlikuje se po jednom bitnom stihu i strukturi, a aranžman je nastao u suradnji s muzičarima okupljenim za turneju Apocalypso Now. U spotu režisera Vedrana Perčića korišteni su materijali s koncerta na Tašmajdanu i dokumentarne snimke Sande Hržić.

Pjesmu je snimljena u studiju DM u Zagrebu, snimatelj je bio Zvonimir Domazet, producent Marijo Domazet, a mastering je radio Dragutin Smokrović. Autor i glazbe i teksta je Darko Rundek.

 

Lupiga.Com

Naslovna fotografija: screenshot/YouTube


Anketa

Varga je otkazao tulum jer je shvatio da:

Kolumne

 1. POSLANICA LANE BOBIĆ: Otkud ovo kolektivno iščuđavanje seksualnom nasilju?

  09.04.2024.

  Lana Bobić

  POSLANICA LANE BOBIĆ: Otkud ovo kolektivno iščuđavanje seksualnom nasilju?

 2. SLUČAJ GRUHONJIĆ: Aleksandar Vučić – Voltaire sa kamom

  02.04.2024.

  Bojan Tončić

  SLUČAJ GRUHONJIĆ: Aleksandar Vučić – Voltaire sa kamom

 3. IZ PRVE RUKE: Šta sve naučite o BiH kada počnete da slušate ploče?

  28.03.2024.

  Srđan Puhalo

  IZ PRVE RUKE: Šta sve naučite o BiH kada počnete da slušate ploče?

Lupiga predstavlja: Priče iz zagrebnog života

E-ciklopedija

 1. Povijesni put Hitlerove 'klonje'
 2. Yugo - urbana legenda
 3. Freedom Theatre (Teatar slobode)
 4. Japanske čestitke i razglednice
 5. Russellov čajnik

Recepti

 1. Domaći sok od bazge
 2. Burek (bosanski) za 1 odraslu osobu
 3. Drugačija svinjska jetrica
 4. Bosanska pogača
 5. Piletina u košuljici od sezama
Projekt se provodi uz pomoć:
Ministarstvo kulture Republike Hrvatske Agencija za elektroničke medije Grad Zagreb
Medijski partneri: Balkan Insight - Balkanska tranziciona pravda CINS - Centar za istraživačko novinarstvo Nezavisnog udruženja novinara Srbije