PORAZ VELIK KAO POBJEDA: Jeremy Corbyn je pobjednik britanskih izbora!

PORAZ VELIK KAO POBJEDA: Jeremy Corbyn je pobjednik britanskih izbora!

Otkada je Jeremy Corbyn preuzeo vodstvo krajem 2015. godine, preživio je uzastopne napade u vlastitoj stranci, što je kulminiralo neuspješnim pokušajem puča protiv njega. Kao vođa Laburista nije se mogao osloniti ni na vlastite kolege iz stranke u parlamentu. Mala grupa kojom je bio okružen bombardirala ga je neprijateljskim internim curenjima informacija i dezinformacijama te protiv njega vodila prljavu medijsku kampanju bez presedana. Srušiti Jeremyja Corbyna bilo je u interesu svih elita u Ujedinjenom Kraljevstvu, no on je opstao. Od kada je izabran za vođu Laburista, sinoć je izrazio najveće ogorčenje i ljutnju prema centristima u svojoj stranci. Dobro, Corbyn možda neće postati premijer već sutra. Bio je „slab kandidat“, nije najbolji govornik, imao je gafova, jeo je po noći hladan grah. Sve je to istina. No, osim neprijateljstva izvana i opozicije u vlastitoj parlamentarnoj grupi, treba se sjetiti i da je Corbyn postao vođa Laburista u najopasnijem trenutku od kad stranka postoji.
ANTOLOGIJSKI TEKST IVANA ŠARČEVIĆA: „Groblje šutnje“ nad Mostarom

ANTOLOGIJSKI TEKST IVANA ŠARČEVIĆA: „Groblje šutnje“ nad Mostarom

„Valja ponoviti pitanje: Hoće li se ikada podići spomenik žrtvama vlastitoga zločina? Hoće li osvanuti spomenik-opomena na Heliodromu, Dretelju? Ili to nije naša stvar, jer zašto da mi to činimo kada drugi ne čine ondje gdje su učinili još veći zločin od našega, reći će smrtno uvrijeđeni viktomani. Štoviše, utvrdit će se da uopće nismo ni počinili zločine tako da će se primjeri izokrenute, đavolske spomeničke manufakture u ovoj zemlji pojaviti kao prevođenje zločina u čin herojstva i nacionalnoga ponosa“, piše fra Ivan Šarčević, zaključujući kako, ne samo da se mjesta stradanja tuđih žrtava niječu i brišu, nego se na njima podižu spomenici, religijski simboli – simboli našem zločinu i našim zločincima. Antologijski tekst Šarčević je napisao za Prometej, povodom gradnje „Groblja mira“, namijenjenog svim hrvatskim žrtvama Drugog svjetskog rata i poraća u BiH, s ciljem da to bude najveće groblje u Europi, s 50.000 križeva.

Anketa

Varga je otkazao tulum jer je shvatio da:

Kolumne

 1. OTETO IZ TMINE: Što Hrvatima nije premijerka lezbo-Srpkinja?

  16.06.2017.

  Bojan Tončić

  OTETO IZ TMINE: Što Hrvatima nije premijerka lezbo-Srpkinja?

 2. DRUGE OČI TATJANE GROMAČE: Mora se marširati s drugima, i za druge

  04.06.2017.

  Tatjana Gromača

  DRUGE OČI TATJANE GROMAČE: Mora se marširati s drugima, i za druge

 3. BURE BARUTA: Bojna Maribor

  22.05.2017.

  Ahmed Burić

  BURE BARUTA: Bojna Maribor

Lupiga predstavlja: Priče iz zagrebnog života

E-ciklopedija

 1. Freedom Theatre (Teatar slobode)
 2. Japanske čestitke i razglednice
 3. Russellov čajnik
 4. Tolerantia - film
 5. Povijesni put Hitlerove 'klonje'

Recepti

 1. Domaći sok od bazge
 2. Burek (bosanski) za 1 odraslu osobu
 3. Drugačija svinjska jetrica
 4. Bosanska pogača
 5. Piletina u košuljici od sezama
Projekt se provodi uz pomoć:
Ministarstvo kulture Republike Hrvatske Agencija za elektroničke medije Grad Zagreb
Medijski partneri: Balkan Insight - Balkanska tranziciona pravda CINS - Centar za istraživačko novinarstvo Nezavisnog udruženja novinara Srbije