POJAVIO SE NOVI ST!LLNESS

„Albumčina koja te s prvom stvari udari šakom u glavu“

ritn by: T.M. | 04.11.2022.
POJAVIO SE NOVI ST!LLNESS: „Albumčina koja te s prvom stvari udari šakom u glavu“
Nakon desetogodišnjeg posta ST!LLNESS, kultni bend čiji je žanr teško strpati u točno određenu ladicu, izdao je novi album. Novo studijsko čedo ovog benda zove se „Kocka je okrugla“, a na njemu su u goste došla brojna poznata imena sa domaće scene, kao što su Aleksandar Antić iz TBF-a, Sara Renar, šibenski hip hoperi Hram, Davor Vrdoljak, odnosno, DJ Venom te Davor Barišić Dado. „Ove godine smo se svi napokon okupili u istom gradu i u nekoliko mjeseci izbacili neke pjesme koje smo sami sebi bili dužni dovršiti, kao i neke koje smo slagali u osami lockdowna. Sve smo te dijelove uklopili u jednu cjelinu kod našeg bivšeg člana, a danas istaknutog producenta sa svjetskom karijerom, Egolessa. Sada se veselimo koncertnoj promociji“, kaže za Lupigu, Ante Ljubičić, gitarist i programer benda.

Nakon desetogodišnjeg posta ST!LLNESS, kultni zagrebačko-splitski bend čiji je žanr teško strpati u točno određenu ladicu, izdao je novi album. Novo studijsko čedo ovog benda zove se „Kocka je okrugla“, a na njemu su u goste došla brojna poznata imena sa domaće scene, kao što su Aleksandar Antić iz TBF-a, Sara Renar, šibenski hip hoperi Hram, Davor Vrdoljak, odnosno, DJ Venom te Davor Barišić Dado.

„Ove godine smo se svi napokon okupili u istom gradu i u nekoliko mjeseci izbacili neke pjesme koje smo sami sebi bili dužni dovršiti, kao i neke koje smo slagali u osami lockdowna. Sve smo te dijelove uklopili u jednu cjelinu kod našeg bivšeg člana, a danas istaknutog producenta sa svjetskom karijerom, Egolessa. Sada se veselimo koncertnoj promociji“, kaže za Lupigu, Ante Ljubičić, gitarist i programer benda. 

Uz njega, ST!LLNESS na albumu čine Ivan Jurić Yuri (tekst, vokali, programiranje, sampleovi i synth), Mario Validžić (bubanj), Krunoslav Kobeščak (perkusije), Marko Pinjuh (bas gitara) i Ognjen Zečević (klavijature, ritam gitare, programiranje, synth i sampleovi). Kao i do sada, većinu tekstova na albumu potpisuje Yuri, dok su za glazbu i aranžmane bili zaduženi svi članovi benda. 

Ovo je četvrti album benda, a do sad su objavili „Sve Što Znam O Životu Je... Odabrao Đelo Hadžiselimović“ (2007.), „Globalno Zatupljenje - Paket Za Preživljavanje“ (2009.) te "S.T.I.-.L.L.N.E.S.S." (2012.). Novi album je objavljen u suradnji, odnosno suizdanju ST!LLNESSA i izvanredne diskografske kuće Mudri Brk, a dogodine bi trebalo biti izdana i vinilna verzija albuma.

„Lijepo je kada s prijateljima iz djetinjstva možeš u jednom trenutku života surađivati na objavi albuma. Još je ljepše kada za taj bend kroz godine postojanja misliš da je jedan od najkvalitetnijih bendova na našim prostorima. Najljepše je kada se taj bend nakon deset godina pauze pojavi s albumčinom koja te s prvom stvari udari šakom u glavu, a onda te do kraja albuma malo tetoši, malo tjera u plač i na kraju zapleše s tobom i bocom rakije na teškom afteru. Za 2022. godinu ovaj album je kao budali šamar. Taman“, riječi su kojima su iz Mudrog Brka izrazili zadovoljstvo što su mogli sudjelovati u ovoj glazbenoj poslastici.

Napominju kako se radi o bendu koji miješa moćnu glazbu i još moćnije verbalne rafale, čime se prometnuo u jedan od rijetkih bendova koji „glasno pronosi razmišljanja o društvenim kretanjima kao i introspektivne momente i emocije s kojima se može poistovjetiti svaki pojedinac“.

ST!LLNESS je dobro poznat i kao koncertna atrakcija. Iza njih je više od 500 koncerata, od klupskih svirki, do nastupa na velikim festivalima, a kako nam kaže Ljubičić, termini prvih nastupa na kojima će promovirati novi album znat će se uskoro. 

„Drago nam je da smo se poslije toliko vremena uspjeli izboriti sa životnim okolnostima i napokon završiti ovaj album. Jako nam je bitan. Od srca hvala svima koji su nam u tome pomogli. Ostanite i dalje na ST!LLNESS frekvencijama s nama“, poručila je ekipa iz benda čiji album možete poslušati na ovom linku.

Lupiga.Com

Naslovna fotografija: ST!LLNESS

 

Anketa

Varga je otkazao tulum jer je shvatio da:

Kolumne

  1. IZ PRVE RUKE: Šta sve naučite o BiH kada počnete da slušate ploče?

    28.03.2024.

    Srđan Puhalo

    IZ PRVE RUKE: Šta sve naučite o BiH kada počnete da slušate ploče?

  2. VIRTUALNA STVARNOST: Doba loših imitacija, kopija i surogata

    18.03.2024.

    Predrag Finci

    VIRTUALNA STVARNOST: Doba loših imitacija, kopija i surogata

  3. POSLANICA LANE BOBIĆ: Za Osmi mart, kupi mi, mama, jedan mali rat

    05.03.2024.

    Lana Bobić

    POSLANICA LANE BOBIĆ: Za Osmi mart, kupi mi, mama, jedan mali rat

Lupiga predstavlja: Priče iz zagrebnog života

E-ciklopedija

  1. Povijesni put Hitlerove 'klonje'
  2. Yugo - urbana legenda
  3. Freedom Theatre (Teatar slobode)
  4. Japanske čestitke i razglednice
  5. Russellov čajnik

Recepti

  1. Domaći sok od bazge
  2. Burek (bosanski) za 1 odraslu osobu
  3. Drugačija svinjska jetrica
  4. Bosanska pogača
  5. Piletina u košuljici od sezama
Projekt se provodi uz pomoć:
Ministarstvo kulture Republike Hrvatske Agencija za elektroničke medije Grad Zagreb
Medijski partneri: Balkan Insight - Balkanska tranziciona pravda CINS - Centar za istraživačko novinarstvo Nezavisnog udruženja novinara Srbije