MUZEJ ANĐELA

Pas je najbolji čovjekov prijatelj, pogotovo kad je anđeo

ritn by: I. F. | 17.08.2015.
MUZEJ ANĐELA: Pas je najbolji čovjekov prijatelj, pogotovo kad je anđeo
„Neki od nas nikad ne šeću sami. Neki od nas uvijek imaju društvo-ugodno, domišljato, ono koje nas oraspoloži bez obzira na sve… Neki od nas ne znaju što su teškoće, dok drugi misle da su njihovi problemi najveći. O problemima i brigama Muzej anđela zna mnogo, no ulaskom u Muzej negativnosti su stvar drugog, užurbanog i zabrinutog svijeta“, kažu u Muzeju anđela koji u petak u Varaždinu otvara izložbu nakon koje ćete možda drugačije shvatiti upravo citirane riječi. Radi se o izložbi fotografija Roberta Orlića, „Psi anđeli“, koji je na ovaj način želio pomoći Centru za rehabilitaciju Silver pri prenošenju poruke o važnosti zapošljavanja osoba s invaliditetom, jer psi su, naime pomagači upravo osobama s određenim poteškoćama, a trenirani su u „Silveru“. Suprotno onome da u životu ništa nije besplatno, ulaz na ovu izložbu koja će potrajati gotovo mjesec i pol, sasvim je besplatan.

Muzej anđela, u suradnji s Centrom za rehabilitaciju Silver iz Zagreba, Varaždincima i posjetiteljima baroknog grada, ponudit će razgledavanje nesvakidašnje izložbe. Pod nazivom „Psi anđeli“, izložba će biti otvorena u petak 21. kolovoza. 

Radi se o izložbi fotografija Roberta Orlića, koji je na ovaj način želio pomoći Centru za rehabilitaciju Silver pri prenošenju poruke o važnosti zapošljavanja osoba s invaliditetom. Ovi psi, naime, pomagači su upravo osobama s određenim poteškoćama, a trenirani su u „Silveru“.

Psi anđeli
(FOTO: Robert Orlić)

Centar za rehabilitaciju Silver je ustanova socijalne skrbi i jedinstvena organizacija u ovom dijelu Europe koja u rehabilitaciju osoba s invaliditetom i djece s teškoćama u razvoju uključuje rad s psima pomagačima, bilo da su to psi vodiči, rehabilitacijski ili terapijski psi. 

„Fotografije iz kojih je vidljiva ljubav prema životinjama, ali i nužnost integracije zdravih i osoba s invaliditetom te pomicanje granica, u Muzeju anđela bit će postavljene od 21. kolovoza pa sve do početka listopada. U razdoblju do 30. kolovoza izložba 'Psi anđeli' bit će dostupna za razgledavanje svakodnevno od 10 do 22 sata, a potom od 10 do 13 te od 17 do 20 sati“, poručuju organizatori te dodaju kako Muzej anđela priprema i još neka iznenađenja za „ljubitelje anđela i kućnih ljubimaca“. No, o tome ćemo više doznati početkom rujna. Ulaz u Muzej anđela potpuno je besplatan i poželjan.

Psi anđeli
(IZVOR: Muzej anđela)

Autor fotografija, Roberto Orlić, rođen je u Puli 1967. godine te je diplomirani veterinar. Međutim, veterinarsku profesiju je napustio kako bi se posvetio dugogodišnjoj strasti prema fotografiji. Radio je i kao fotoreporter Nacionala i Globusa, a potom i za agenciju Cropix. Danas živi i radi u Kanadi. 

„Neki od nas nikad ne šeću sami. Neki od nas uvijek imaju društvo-ugodno, domišljato, ono koje nas oraspoloži bez obzira na sve… Neki od nas ne znaju što su teškoće, dok drugi misle da su njihovi problemi najveći. O problemima i brigama Muzej anđela zna mnogo, no ulaskom u Muzej negativnosti su stvar drugog, užurbanog i zabrinutog svijeta“, stoji u pozivu organizatora.

 

Muzej anđela
(FOTO: Roberto Orlić)

 

 

Roberto Orlić
(FOTO: Roberto Orlić)


Lupiga.Com

Naslovna fotografija: Roberto Orlić

 

Anketa

Varga je otkazao tulum jer je shvatio da:

Kolumne

 1. DRUGO MIŠLJENJE ZDENKA DUKE: Preživjet ćemo i Domovinski pokret

  17.05.2024.

  Zdenko Duka

  DRUGO MIŠLJENJE ZDENKA DUKE: Preživjet ćemo i Domovinski pokret

 2. TAPKANJE U MJESTU: Srebrenica i neki beskrajno fini ljudi

  11.05.2024.

  Brano Mandić

  TAPKANJE U MJESTU: Srebrenica i neki beskrajno fini ljudi

 3. POSLANICA LANE BOBIĆ: Naši životi nisu vaše ratno polje

  04.05.2024.

  Lana Bobić

  POSLANICA LANE BOBIĆ: Naši životi nisu vaše ratno polje

Lupiga predstavlja: Priče iz zagrebnog života

E-ciklopedija

 1. Povijesni put Hitlerove 'klonje'
 2. Yugo - urbana legenda
 3. Freedom Theatre (Teatar slobode)
 4. Japanske čestitke i razglednice
 5. Russellov čajnik

Recepti

 1. Domaći sok od bazge
 2. Burek (bosanski) za 1 odraslu osobu
 3. Drugačija svinjska jetrica
 4. Bosanska pogača
 5. Piletina u košuljici od sezama
Projekt se provodi uz pomoć:
Ministarstvo kulture Republike Hrvatske Agencija za elektroničke medije Grad Zagreb
Medijski partneri: Balkan Insight - Balkanska tranziciona pravda CINS - Centar za istraživačko novinarstvo Nezavisnog udruženja novinara Srbije