EPILOG KUĆE BEZ KROVA

„Odjavna špica“ Mile Kekina

ritn by: I.F. | 12.03.2020.
EPILOG KUĆE BEZ KROVA: „Odjavna špica“ Mile Kekina
„Kao klinci smo buraz i ja, naime, često, i na nesreću našeg susjeda, iskorištavali njegov vinograd kao intergalaktičko bojište. Mnoge su nevine vinove loze u toj borbi stradale. Pjesmu stoga posvećujem generaciji klinaca prije video igrica koja se morala koristiti samo vlastitom golom maštom i tuđom imovinom“, komentira Mile Kekin svoju novu pjesmu „Epilog kuće bez krova“, u kojoj pratimo epsku bitku između Darth Vadera i majke koja zove s balkona, a koja je danas imala premijeru na njegovom YouTube kanalu. Naime, „Kuća bez krova“ naslov je Kekinovog solo albuma na kojem je, kako kaže, udarnički radio dvije godine. Na albumu se našlo deset pjesama, od kojih su neke, poput „Reno 4“, „Atlantide“ ili „Zbogom tjeskobo“, bile vrlo zamijećene. Novom pjesmom Kekin je, može se reći, zaključio priču s ovim albumom. „Album 'Kuća bez krova' zamišljen je kao svirani film s deset scena i jednim glavnim likom koji dosta liči na mene“, svojevremeno je rekao o ovom podvigu.

„Kao klinci smo buraz i ja, naime, često, i na nesreću našeg susjeda, iskorištavali njegov vinograd kao intergalaktičko bojište. Mnoge su nevine vinove loze u toj borbi stradale. Pjesmu stoga posvećujem generaciji klinaca prije video igrica koja se morala koristiti samo vlastitom golom maštom i tuđom imovinom“, komentira Mile Kekin svoju novu pjesmu „Epilog kuće bez krova“, u kojoj pratimo epsku bitku između Darth Vadera i majke koja zove s balkona, a koja je danas imala premijeru na njegovom YouTube kanalu. 

Naime, „Kuća bez krova“ naslov je solo albuma ovog zagrebačkog kantautora, na kojem je, kako sam kaže, udarnički radio dvije godine. Na albumu se našlo deset pjesama, od kojih su neke, poput „Reno 4“, „Atlantide“ ili „Zbogom tjeskobo“, bile vrlo zamijećene. Novom pjesmom Kekin je kao s odjavnom špicom, može se reći, zaključio priču s ovim albumom. 

„Album 'Kuća bez krova' zamišljen je kao svirani film s deset scena i jednim glavnim likom koji dosta liči na mene“, svojevremeno je rekao o ovom podvigu, napominjući kako je „soundtrack tog filma“ smireniji nego što bi poznavatelji njegovog dotadašnjeg rada očekivali, jer su na albumu, objašnjava, izostale „glasne gitare, psovke i rockerski gard“. 

 

Lupiga.Com

Naslovna fotografija: screenshot/YouTube

 

Anketa

Varga je otkazao tulum jer je shvatio da:

Kolumne

 1. DRUGO MIŠLJENJE ZDENKA DUKE: Forsiranje loše prošlosti

  23.08.2021.

  Zdenko Duka

  DRUGO MIŠLJENJE ZDENKA DUKE: Forsiranje loše prošlosti

 2. OTETO IZ TMINE: Žigosano medijsko zlo

  22.08.2021.

  Bojan Tončić

  OTETO IZ TMINE: Žigosano medijsko zlo

 3. LICEMJERJE BEZ GRANICA: Mislite to u svoja četiri zida, ne moramo svi znati da ste budala

  13.07.2021.

  Lana Bobić

  LICEMJERJE BEZ GRANICA: Mislite to u svoja četiri zida, ne moramo svi znati da ste budala

Lupiga predstavlja: Priče iz zagrebnog života

E-ciklopedija

 1. Povijesni put Hitlerove 'klonje'
 2. Yugo - urbana legenda
 3. Freedom Theatre (Teatar slobode)
 4. Japanske čestitke i razglednice
 5. Russellov čajnik

Recepti

 1. Domaći sok od bazge
 2. Burek (bosanski) za 1 odraslu osobu
 3. Drugačija svinjska jetrica
 4. Bosanska pogača
 5. Piletina u košuljici od sezama
Projekt se provodi uz pomoć:
Ministarstvo kulture Republike Hrvatske Agencija za elektroničke medije Grad Zagreb
Medijski partneri: Balkan Insight - Balkanska tranziciona pravda CINS - Centar za istraživačko novinarstvo Nezavisnog udruženja novinara Srbije