SAVO MILOŠEVIĆ

„Ja sam Bosanac, to je moja priča i oduvijek je bila takva!“

ritn by: Lupiga.Com | 14.11.2023.
SAVO MILOŠEVIĆ: „Ja sam Bosanac, to je moja priča i oduvijek je bila takva!“
"Nisam rekao da sam Bosanac da bih se nekom dodvorio. To je moja priča, oduvek je bila takva. Ja sam tako rođen, odrastao, tako sam vaspitan i tako doživljavan. Da li se to nekome dopada ili ne - to me ne zanima. (...) Ja sam Srbin iz Bosne, porijeklom iz Crne Gore, vi možete misliti što god hoćete ... A kako sam odrastao, kako sam vaspitan - ja sam Bosanac" - tako u emisiji Zavidavanje, o svom identitetu govori Savo Milošević, proslavljeni nogometaš, reprezentativac Srbije. Danas je na čelu reprezentacije BiH te je govorio i o svom aktualnom radu, o nogometu općenito, naročito o selekciji mladih nogometaša, što je bio njegov posao u vrijeme dok je radio u Fudbalskom savezu Srbije. Kako je upućenijima poznato, Milošević se u jednom razdoblju svog života približio i politici, ali to danas smatra greškom koju bi ponovio.

"Nisam rekao da sam Bosanac da bih se nekom dodvorio. To je moja priča, oduvek je bila takva. Ja sam tako rođen, odrastao, tako sam vaspitan i tako doživljavan. Da li se to nekome dopada ili ne - to me ne zanima. (...) Ja sam Srbin iz Bosne, porijeklom iz Crne Gore, vi možete misliti što god hoćete ... A kako sam odrastao, kako sam vaspitan - ja sam Bosanac" - tako za VIDA televiziju, u emisiji Zavidavanje, o svom identitetu govori Savo Milošević, proslavljeni nogometaš, reprezentativac Srbije i jedan od najboljih strijelaca u povijesti srpske nogometne reprezentacije.

Milošević je danas na čelu nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine te je govorio i o svom aktualnom radu, o nogometu općenito, naročito o selekciji mladih nogometaša, što je bio njegov posao u vrijeme dok je radio u Fudbalskom savezu Srbije. Kako je upućenijima poznato, Milošević se u jednom razdoblju svog života približio i politici, ali to danas smatra greškom koju bi ponovio.

"Ponovio bih sve svoje gluposti i greške", kaže u intervjuu Savo Milošević. Govorio je, također, o svojim dječačkim godinama i prvom susretu s Beogradom, o radu s nogometnom ikonom Ivicom Osimom, o televizijskom duelu s Aleksandrom Vučićem i njihovom službenom susretu više od deset godina kasnije. U politiku je razočaran: "Na ovim prostorima ne postoji D od demokracije!"; a o nogometu budućnosti kaže da ga neće moći igrati glupi ljudi.

 
Lupiga.Com

Naslovna fotografija: Ladislav Tomičić


Anketa

Varga je otkazao tulum jer je shvatio da:

Kolumne

 1. POSLANICA LANE BOBIĆ: Tko se boji roda još?

  09.07.2024.

  Lana Bobić

  POSLANICA LANE BOBIĆ: Tko se boji roda još?

 2. NEO-NAZI AUTOMOBILIST: Preko društvenih mreža do EU parlamenta

  09.07.2024.

  Sofija Kordić

  NEO-NAZI AUTOMOBILIST: Preko društvenih mreža do EU parlamenta

 3. NAPOKON DOSADNO I VESELO: Izgleda da se Sarajevo naviklo na Paradu ponosa

  24.06.2024.

  Srđan Puhalo

  NAPOKON DOSADNO I VESELO: Izgleda da se Sarajevo naviklo na Paradu ponosa

Lupiga predstavlja: Priče iz zagrebnog života

E-ciklopedija

 1. Povijesni put Hitlerove 'klonje'
 2. Yugo - urbana legenda
 3. Freedom Theatre (Teatar slobode)
 4. Japanske čestitke i razglednice
 5. Russellov čajnik

Recepti

 1. Domaći sok od bazge
 2. Burek (bosanski) za 1 odraslu osobu
 3. Drugačija svinjska jetrica
 4. Bosanska pogača
 5. Piletina u košuljici od sezama
Projekt se provodi uz pomoć:
Ministarstvo kulture Republike Hrvatske Agencija za elektroničke medije Grad Zagreb
Medijski partneri: Balkan Insight - Balkanska tranziciona pravda CINS - Centar za istraživačko novinarstvo Nezavisnog udruženja novinara Srbije