RADNIČKA FRONTA CITIRA BIBLIJU

"Ti naprotiv, kad moliš, uđi u svoju sobu..."

ritn by: A.B. | 22.10.2016.
RADNIČKA FRONTA CITIRA BIBLIJU: "Ti naprotiv, kad moliš, uđi u svoju sobu..."
"Moliocima", kažu iz Radničke fronte, nije stalo ni do žena ni do života fetusa. "Da jest, borili bi se za veća radnička prava žena, za bolju socijalnu državu, za veći dječji doplatak, za više vrtića (kojih niti ima dovoljno, niti su dovoljno financirani - toliko da nemaju ni za hranu), za veću pomoć samohranim majkama i siromašnim obiteljima i za bolje obrazovanje, zdravstvenu skrb i sprečavanje nasilja protiv žena", objašnjavaju.

"Molitvene grupe već danima i godinama ometaju već ionako istraumatizirane žene koje dolaze u bolnicu. Čak i kad bi se pobačaj zabranio, i kad bismo se tako vratili u mračno razdoblje prošlosti kad se nisu poštivala osnovna ženska i ljudska prava, time se ne bi postiglo ništa. Imućnije žene bi odlazile na pobačaj u susjedne zemlje, manje imućnima bi ostajala opcija ilegalnih pobačaja u sumnjivim uvjetima ili, u konačnici, 'kućne radinosti' s rđavim vješalicama, uz velike opasnosti po svoje zdravlje", reakcija je Radničke fronte na pojavu koja se posljednjih tjedana sve učestalije događa pred zagrebačkim bolnicama, a nimalo nije strana ni pred bolnicama u drugim hrvatskim gradovima.

Naime, o pojavi osoba koje pod krinkom molitve za život pred zagrebačkom bolnicom Sestara milosrdnica, Lupiga je već pisala u više navrata, a Radnička fronta naglašava kako "moliocima" nije stalo ni do žena ni do života fetusa.

"Da jest, borili bi se za veća radnička prava žena, za bolju socijalnu državu, za veći dječji doplatak, za više vrtića (kojih niti ima dovoljno, niti su dovoljno financirani - toliko da nemaju ni za hranu), za veću pomoć samohranim majkama i siromašnim obiteljima i za bolje obrazovanje, zdravstvenu skrb i sprečavanje nasilja protiv žena. Za to novca nikad nema, dok istodobno crkveni 'dostojanstvenici' žive u dvorima od oniksa, voze se u mercedesima i zdušno surađuju s političkim strukturama koje su državu opljačkale i osiromašile", smatraju u Radničkoj fronti procjenjujući kako je cilj hajke na pobačaj, koja se odvija pred zagrebačkom bolnicom, ali i drugim hrvatskim bolnicama, kontrola nad ženama, a time i kontrola nad ljudskim umovima. To rade, tvrdi se, kako bi se zadržale već postojeće privilegije i bogatstva klerikalnih struktura, koje pri tom ne prezaju od iskorištavanja vjernika za svoje podle ciljeve.

Sestara milosrdnica
Prizor zabilježen pred zagrebačkom bolnicom Sestara milosrdnica (FOTO: Lupigina arhiva)

U Radničkoj fronti primjećuju i kako je najzanimljivije to da se pritom "molioci" ne pridržavaju ni samoga Novoga zavjeta te citiraju neke njegove dijelove.

"Tako i kad molite, ne budite kao licemjeri. Vole moliti stojeći u sinagogama i na raskršćima ulica da se pokažu ljudima. Zaista, kažem vam, primili su svoju plaću.

Ti naprotiv, kad moliš, uđi u svoju sobu, zatvori vrata i pomoli se svomu Ocu, koji je u skrovitosti. I Otac tvoj, koji vidi u skrovitosti, uzvratit će ti. (Matej 6: 5-6)"

Lupiga.Com

Naslovna fotografija: Facebook/Radnička fronta


Anketa

Varga je otkazao tulum jer je shvatio da:

Kolumne

 1. DUNI VJETRE: Čudna smrada od Mostara grada

  28.02.2024.

  Srđan Puhalo

  DUNI VJETRE: Čudna smrada od Mostara grada

 2. LEKSIKON MARKA TOMAŠA: Glogov kolac za Gogolja

  19.02.2024.

  Marko Tomaš

  LEKSIKON MARKA TOMAŠA: Glogov kolac za Gogolja

 3. PROŠLOST JE ČINIO LAKŠOM: Pera Luković - inženjer na privremenom radu u novinarstvu

  13.02.2024.

  Bojan Tončić

  PROŠLOST JE ČINIO LAKŠOM: Pera Luković - inženjer na privremenom radu u novinarstvu

Lupiga predstavlja: Priče iz zagrebnog života

E-ciklopedija

 1. Povijesni put Hitlerove 'klonje'
 2. Yugo - urbana legenda
 3. Freedom Theatre (Teatar slobode)
 4. Japanske čestitke i razglednice
 5. Russellov čajnik

Recepti

 1. Domaći sok od bazge
 2. Burek (bosanski) za 1 odraslu osobu
 3. Drugačija svinjska jetrica
 4. Bosanska pogača
 5. Piletina u košuljici od sezama
Projekt se provodi uz pomoć:
Ministarstvo kulture Republike Hrvatske Agencija za elektroničke medije Grad Zagreb
Medijski partneri: Balkan Insight - Balkanska tranziciona pravda CINS - Centar za istraživačko novinarstvo Nezavisnog udruženja novinara Srbije