PRIJAVILI SMO POLICIJI ŽELJKA GLASNOVIĆA

Posjeduje li zastupnik Glasnović nedozvoljeno naoružanje?

ritn by: Lupiga.Com | 24.05.2017.
PRIJAVILI SMO POLICIJI ŽELJKA GLASNOVIĆA: Posjeduje li zastupnik Glasnović nedozvoljeno naoružanje?
Saborski zastupnik i umirovljeni general Željko Glasnović, poznat po ekstremno nacionalističkim i militarističkim stavovima koje zastupa, na svom Facebook profilu objavio je seriju fotografija s arsenalom oružja, koji uključuje pištolje, automatske pištolje i jurišne puške. U potpisu pod fotografije napisao je: "Dragi/e Hrvati/ce, sjećate se kada je jedna odnarođena partija (ona ista koja danas pretendira biti uzor pluralne demokracije) razoružala hrvatski narod i predala oružje TO srbočetničkoj armadi 1990 g. Nikad više." Na fotografijama Glasnović pozira ciljajući u zid, u stojećem i ležećem položaju. Ove fotografije temelj su za osnovanu sumnju da bivši vojni zapovjednik Glasnović posjeduje automatsko vatreno oružje. Na stranicama MUP-a jasno je navedeno da je takvo oružje zabranjeno posjedovati.

Saborski zastupnik i umirovljeni general Željko Glasnović, poznat po ekstremno nacionalističkim i militarističkim stavovima koje zastupa, na svom Facebook profilu objavio je seriju fotografija s arsenalom oružja, koji uključuje pištolje, automatske pištolje i jurišne puške.

U potpisu pod fotografije napisao je: "Dragi/e Hrvati/ce, sjećate se kada je jedna odnarođena partija (ona ista koja danas pretendira biti uzor pluralne demokracije) razoružala hrvatski narod i predala oružje TO srbočetničkoj armadi 1990 g. Nikad više." Na fotografijama Glasnović pozira ciljajući u zid, u stojećem i ležećem položaju.

Iako nije poznato gdje su snimljene ove fotografije, one su temelj za osnovanu sumnju da bivši vojni zapovjednik Glasnović posjeduje automatsko vatreno oružje. Na stranicama Ministarstva unutarnjih poslova jasno je navedeno da je takvo oružje zabranjeno posjedovati.

Također, na stranicama MUP-a stoji i kako je zabranjeno posjedovati "vojno oružje", što neki od primjeraka kojima se pohvalio Glasnović svakako jesu.

Jurišna puška Željko Glasnović
Umirovljeni general Glasnović pozira s dugim cijevima (FOTO: Facebook/ŽeljkoGlasnović)

Zabranjeno je, također, posjedovanje poluautomatskog vatrenog oružja za civilnu uporabu, koje je slično automatskom vatrenom oružju. Naš portal stoga poziva odgovorne u Ministarstvu unutarnjih poslova da postupe po službenoj dužnosti i utvrde posjeduje li saborski zastupnik Željko Glasnović oružje koje je nedozvoljeno držati.

Prezentirano naoružanje Glasnović bi legalno mogao posjedovati kao ratne trofeje, ali u tom slučaju oružje bi moralo biti onesposobljeno za upotrebu, sa izvađenom udarnom iglom i zalivenom puščanom cijevi.

Ovim povodom naš portal kontaktirao je Ministarstvo unutarnjih poslova, o čijem ćemo odgovoru na pitanje o naoružanju s kojim je Glasnović pozirao, također izvijestiti javnost.

Između ostalog, policiji smo napisali: "Obzirom da jurišne puške i vojno naoružanje, prema podacima Ministarstva unutarnjih poslova, nije dozvoljeno posjedovati, molimo Vas za odgovor na pitanje po kojem osnovu bi ih mogao posjedovati general Glasnović? Također, ovom prilikom prijavljujemo osnovanu sumnju da general Glasnović posjeduje naoružanje koje nije dozvoljeno držati."

Zakon u Republici Hrvatskoj mora važiti za sve pa i za umirovljene generale, kako one iz susjednih država, tako i za umirovljene generale Republike Hrvatske.

Lupiga.Com

Naslovna fotografija: Facebook/ŽeljkoGlasnović


Anketa

Varga je otkazao tulum jer je shvatio da:

Kolumne

 1. SHORT STORY SHORT: HDZ nas je naučio da je otpor uzaludan

  03.04.2021.

  Lana Bobić

  SHORT STORY SHORT: HDZ nas je naučio da je otpor uzaludan

 2. DRUGO MIŠLJENJE ZDENKA DUKE: Kakav je to primjer Zoran Milanović?

  28.03.2021.

  Zdenko Duka

  DRUGO MIŠLJENJE ZDENKA DUKE: Kakav je to primjer Zoran Milanović?

 3. BURE BARUTA: Put za ilovaču

  24.03.2021.

  Ahmed Burić

  BURE BARUTA: Put za ilovaču

Lupiga predstavlja: Priče iz zagrebnog života

E-ciklopedija

 1. Povijesni put Hitlerove 'klonje'
 2. Yugo - urbana legenda
 3. Freedom Theatre (Teatar slobode)
 4. Japanske čestitke i razglednice
 5. Russellov čajnik

Recepti

 1. Domaći sok od bazge
 2. Burek (bosanski) za 1 odraslu osobu
 3. Drugačija svinjska jetrica
 4. Bosanska pogača
 5. Piletina u košuljici od sezama
Projekt se provodi uz pomoć:
Ministarstvo kulture Republike Hrvatske Agencija za elektroničke medije Grad Zagreb
Medijski partneri: Balkan Insight - Balkanska tranziciona pravda CINS - Centar za istraživačko novinarstvo Nezavisnog udruženja novinara Srbije