MUP POTVRDIO

U Londonu uhićen Ivica Todorić – tko će nam sada pisati blogove

ritn by: I.F. | 07.11.2017.
MUP POTVRDIO: U Londonu uhićen Ivica Todorić – tko će nam sada pisati blogove
Hrvatsko Ministarstvo unutarnjih poslova zaprimilo je obavijest kako je jutros, točno u 9:04 sati po lokalnom vremenu, Ivica Todorić došao u policijsku stanicu u Londonu, Charring Cross, gdje je uhićen po europskom uhidbenom nalogu. Informaciju je objavila je N1 televizija. "Hrvatska policija zaprimila je obavijest da je Ivica Todorić (1951.) u 9:04 sati po lokalnom vremenu pozvan u Charing Cross Police Station u Londonu gdje je i uhićen temeljem Europskog uhidbenog naloga kojeg je po nalogu ŽDO-a Zagreb raspisala hrvatska policija", objavio je i MUP. N1 neslužbeno doznaje i da je navodno posljednjih dana Todorić skupljao novac za plaćanje jamčevine kako bi se protiv izručenja borio sa slobode. No, s obzirom na imovinsko stanje uhićenog tajkuna, ovu informaciju ipak treba uzeti s velikom rezervom. Najveća nepoznanica za sada je odgovor na pitanje tko će nam, dok Todorić ne izađe na slobodu, pisati blogove.

Hrvatsko Ministarstvo unutarnjih poslova zaprimilo je obavijest kako je jutros, točno u 9:04 sati po lokalnom vremenu, Ivica Todorić došao u policijsku stanicu u Londonu, Charring Cross, gdje je uhićen po europskom uhidbenom nalogu. Informaciju je objavila je N1 televizija.

"Hrvatska policija zaprimila je obavijest da je Ivica Todorić (1951.) u 9:04 sati po lokalnom vremenu pozvan u Charing Cross Police Station u Londonu gdje je i uhićen temeljem Europskog uhidbenog naloga kojeg je po nalogu ŽDO-a Zagreb raspisala hrvatska policija", objavio je i MUP. 

Iz izvora bliskih Todoriću, N1 televizija doznaje da se Todorić sam predao policiji te da će njegovo saslušanje biti održano već tijekom današnjega dana. Suradnici ovog, do jutros odbjeglog tajkuna, očekuju da će nakon saslušanja Todorić biti pušten na slobodu uz jamčevinu. Inače, u policijsku postaju je stigao u pratnji svojih britanskih odvjetnika. 

Ivica Todorić
Ivica Todorić u vrijeme moći (FOTO: Lupiga.Com)

Do uhićenja je došlo nakon što je Hrvatska izdala europski uhidbeni nalog te britanskoj policiji kasnije dostavila informaciju o adresi na kojoj se Todorić nalazi u Londonu, zbog čega se Todorić i našao u slijepoj ulici, te se u policiju sam prijavio kako bi izbjegao akciju uhićenja.

N1 neslužbeno doznaje i da je navodno posljednjih dana Todorić skupljao novac za plaćanje jamčevine kako bi se protiv izručenja borio sa slobode. No, s obzirom na imovinsko stanje uhićenog tajkuna, ovu informaciju ipak treba uzeti s velikom rezervom.

Najveća nepoznanica za sada je odgovor na pitanje tko će nam, dok Todorić ne izađe na slobodu, pisati blogove.

Lupiga.Com

Naslovna fotografija: Europol

 

Anketa

Varga je otkazao tulum jer je shvatio da:

Kolumne

 1. PLENKOVIĆ O POKOLJU U SPLITU: Nepodnošljiva lakoća poricanja

  14.01.2020.

  Nataša Škaričić

  PLENKOVIĆ O POKOLJU U SPLITU: Nepodnošljiva lakoća poricanja

 2. NON SERVIAM IGORA MANDIĆA: Opet smo pobijedili

  10.01.2020.

  Igor Mandić

  NON SERVIAM IGORA MANDIĆA: Opet smo pobijedili

 3. IVAN ERGIĆ: Ne daj se Anja

  08.01.2020.

  Ivan Ergić

  IVAN ERGIĆ: Ne daj se Anja

Lupiga predstavlja: Priče iz zagrebnog života

E-ciklopedija

 1. Povijesni put Hitlerove 'klonje'
 2. Yugo - urbana legenda
 3. Freedom Theatre (Teatar slobode)
 4. Japanske čestitke i razglednice
 5. Russellov čajnik

Recepti

 1. Domaći sok od bazge
 2. Burek (bosanski) za 1 odraslu osobu
 3. Drugačija svinjska jetrica
 4. Bosanska pogača
 5. Piletina u košuljici od sezama
Projekt se provodi uz pomoć:
Ministarstvo kulture Republike Hrvatske Agencija za elektroničke medije Grad Zagreb
Medijski partneri: Balkan Insight - Balkanska tranziciona pravda CINS - Centar za istraživačko novinarstvo Nezavisnog udruženja novinara Srbije