MILAN BANDIĆ PROTIV KRIMINALA I KORUPCIJE

I ja sam za Zagreb bez mafije

ritn by: Hina | 20.04.2015.
MILAN BANDIĆ PROTIV KRIMINALA I KORUPCIJE: I ja sam za Zagreb bez mafije
Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić izjavio je u ponedjeljak kako prosvjednici koji ispred Gradske uprave žele prosvjedovati protiv njega, imaju njegovu podršku jer im je cilj isti - nulta stopa protiv kriminala i korupcije. "Prosvjednici imaju moju podršku jer nam je cilj isti - nulta stopa protiv kriminala i korupcije", rekao je Bandić novinarima upitan kako komentira najavljeni prosvjed pod nazivom "Protiv Bandića gradonačelnika" u organizaciji grupe Za Zagreb bez mafije.

Prosvjedom danas u 13 sati grupa Za Zagreb bez mafije, navode u pozivu, želi poručiti kako ne žele da grad vodi čovjek protiv kojeg je podignuta optužnica, koji je u statusu optuženika te se brani sa slobode.

Prosvjednici pozivaju i na bojkot plaćanja prijevoza ZET-u čiji je direktor Ivan Tolić, isto bio uhićen u policijskoj akciji "Agram" te je revizija pokazala da u tom gradskom poduzeću radi 90 ljudi bez potrebne stručne spreme.

Upitan o pozivu prosvjednika na bojkot plaćanja prijevoza ZET-u, Bandić je odgovorio kako im je isti cilj - da u ZET-u stvari funkcioniraju.

"Vrijedni djelatnici ZET-a, njih 4500, pošteno radi svoj posao i idući tjedan ćemo imati sastanak na tu temu i to ćemo riješiti", kazao je, dodavši da ZET-u nedostaje još oko 80 vozača.

"Znam probleme ovoga grada, zajedno smo ih rješavali posljednjih 15 godina i rješavat ćemo ih i u buduće", ustvrdio je Bandić.

Upitan zna li s kim od svojih suradnika smije razgovarati, odgovorio je da smije sa svim građanima i svojim suradnicima, ali ne smije o kaznenom postupku.

Bandić je naveo da može komunicirati i s predsjednikom zagrebačke Gradske skupštine Darinkom Kosorom što je, kako je rekao "conditio sine qua non" (lat. uvjet bez kojega se ne može).

"Predsjednik Skupštine je primus inter pares (lat. prvi među jednakima) u njoj i svoj posao radi odgovorno kao i gradonačelnik. S jasno podijeljenim ulogama i odgovornošću", kazao je.

Bandić je u ime Grada Zagreba potpisao ugovor za prvu zagrebačku osnovnu školu koja ce biti uključena u pilot projekt e-skole. Ukupno će u taj projekt biti uključene 23 škole s područja Zagreba.

Lupiga.Com via Hina

Naslovna fotografija: Lupiga.Com

 

Anketa

Varga je otkazao tulum jer je shvatio da:

Kolumne

 1. MUZIČKA MAPA MARKA POGAČARA: Ulica Milana Mladenovića

  13.06.2024.

  Marko Pogačar

  MUZIČKA MAPA MARKA POGAČARA: Ulica Milana Mladenovića

 2. UZ USVAJANJE REZOLUCIJE: Kako da se ne radujemo kada smo opet pobijedili, kako?

  28.05.2024.

  Srđan Puhalo

  UZ USVAJANJE REZOLUCIJE: Kako da se ne radujemo kada smo opet pobijedili, kako?

 3. DRUGO MIŠLJENJE ZDENKA DUKE: Preživjet ćemo i Domovinski pokret

  17.05.2024.

  Zdenko Duka

  DRUGO MIŠLJENJE ZDENKA DUKE: Preživjet ćemo i Domovinski pokret

Lupiga predstavlja: Priče iz zagrebnog života

E-ciklopedija

 1. Povijesni put Hitlerove 'klonje'
 2. Yugo - urbana legenda
 3. Freedom Theatre (Teatar slobode)
 4. Japanske čestitke i razglednice
 5. Russellov čajnik

Recepti

 1. Domaći sok od bazge
 2. Burek (bosanski) za 1 odraslu osobu
 3. Drugačija svinjska jetrica
 4. Bosanska pogača
 5. Piletina u košuljici od sezama
Projekt se provodi uz pomoć:
Ministarstvo kulture Republike Hrvatske Agencija za elektroničke medije Grad Zagreb
Medijski partneri: Balkan Insight - Balkanska tranziciona pravda CINS - Centar za istraživačko novinarstvo Nezavisnog udruženja novinara Srbije