MILAN VOLI ŽELJKU

Gradonačelnik Bandić i ove godine "pogurao" Markićkin Hod za život

ritn by: J.B. | 06.09.2017.
MILAN VOLI ŽELJKU: Gradonačelnik Bandić i ove godine "pogurao" Markićkin Hod za život
Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić i ove je godine, tradicionalno, financirao troškove manifestacije Hod za život, mimohoda u organizaciji udruga bliskih Katoličkoj crkvi, koje se bore da protiv slobodanog izbora žena u Hrvatskoj na pobačaj. Ovaj put gradonačelnik Zagreba financirao je spomenutu manifestaciju sa 15 tisuća kuna, jednokratnom financijskom potporom koja je isplaćena udruzi Život biraj. Podsjetimo, prošle godine Bandić je bio još izdašiji, te je udruzi Život biraj za istu svrhu uplatio 35.000 kuna jednokratne potpore iz gradskog budžeta, o čemu je pisao CroL. Odluka o dodjeli ove godine donesena je na sjednici od 17. kolovoza, a u obrazloženju stoji da je udruga Život biraj ispunila sve uvjete iz Javnog poziva za podnošenje prijava za dodjelu jednokratnih financijskih potpora udrugama za 2017. godinu.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić i ove je godine, tradicionalno, financirao troškove manifestacije Hod za život, mimohoda u organizaciji udruga bliskih Katoličkoj crkvi, koje se bore protiv slobodnog izbora žena u Hrvatskoj na pobačaj.

Ovaj put gradonačelnik Zagreba financirao je spomenutu manifestaciju sa 15.000 kunajednokratnom financijskom potporom koja je isplaćena udruzi Život biraj.

Podsjetimo, prošle godine Bandić je bio još izdašniji, te je udruzi Život biraj za istu svrhu uplatio 35.000 kuna jednokratne potpore iz gradskog budžeta, o čemu je tada pisao CroL.

Hod za život
Prošli put Bandić je bio još izdašniji pa je ovoj manifestaciji Grad Zagreb uplatio 35.000 kuna (FOTO: Fah)

Odluka o dodjeli ove godine donesena je na sjednici od 17. kolovoza, a u obrazloženju stoji da je udruga Život biraj ispunila sve uvjete iz Javnog poziva za podnošenje prijava za dodjelu jednokratnih financijskih potpora udrugama za 2017. godinu.

Zanimljivo, financijska potpora udruženju koje se bori protiv prava žene na izbor da prekine trudnoću isplaćeno je novcem kojim raspolaže Gradski ured za zdravstvo, točnije novcem koji je namijenjen "općim javnozdravstvenim programima" te "ostalim aktivnostima izravno povezanim sa zaštitom zdravlja".

Lupiga.Com

Naslovna fotografija: Crol.hr


Anketa

Varga je otkazao tulum jer je shvatio da:

Kolumne

 1. PRŽENJE MOZGA: Nove devedesete - Baka Prase, Levijatan i Firer

  04.11.2019.

  Dinko Gruhonjić

  PRŽENJE MOZGA: Nove devedesete - Baka Prase, Levijatan i Firer

 2. ČITANJE IZ DLANA: Plitki grobovi

  01.11.2019.

  Đurđica Čilić

  ČITANJE IZ DLANA: Plitki grobovi

 3. DRUGE OČI TATJANE GROMAČE: Čovjek u radničkom kombinezonu

  24.10.2019.

  Tatjana Gromača

  DRUGE OČI TATJANE GROMAČE: Čovjek u radničkom kombinezonu

Lupiga predstavlja: Priče iz zagrebnog života

E-ciklopedija

 1. Povijesni put Hitlerove 'klonje'
 2. Yugo - urbana legenda
 3. Freedom Theatre (Teatar slobode)
 4. Japanske čestitke i razglednice
 5. Russellov čajnik

Recepti

 1. Domaći sok od bazge
 2. Burek (bosanski) za 1 odraslu osobu
 3. Drugačija svinjska jetrica
 4. Bosanska pogača
 5. Piletina u košuljici od sezama
Projekt se provodi uz pomoć:
Ministarstvo kulture Republike Hrvatske Agencija za elektroničke medije Grad Zagreb
Medijski partneri: Balkan Insight - Balkanska tranziciona pravda CINS - Centar za istraživačko novinarstvo Nezavisnog udruženja novinara Srbije