VIKTOR IVANČIĆ PODRŽAVA LUPIGU

„Lupiga je punkt otpora“

ritn by: Lupiga.Com | 20.12.2017.
VIKTOR IVANČIĆ PODRŽAVA LUPIGU: „Lupiga je punkt otpora“
„Lupiga se dosljedno suprotstavlja vladajućem nacionalizmu i vladajućem nacionalžurnalizmu koji je preplavio domaće medije. Bez takvih punktova otpora naša novinarska profesija u Hrvatskoj će biti potpuno izgubljena“, govori novinar i književnik Viktor Ivančić, nekadašnji urednik Feral Tribunea, koji još od osamdesetih godina prošlog stoljeća radi upravo u medijskim punktovima otpora. Lupigi je Ivančić poslao svoj video podrške kako bi i sam ukazao na potrebu da se i 2018. godine Lupiga održi u svome poslu, neovisna i slobodna, od bilo kakvih političkih i ekonomskih pritisaka. S tim ciljem smo i pokrenuli crowdfunding kampanju „Ima nas!“ u kojoj možete sudjelovati svojim doprinosom izravno na Lupigin žiro račun ili putem servisa Indiegogo, na kojem smo u samo 24 sata uspjeli prikupiti više od trećine traženog iznosa i pokazali – Ima nas! „Naprosto smo dužni suprotstaviti se tom streljačkom stroju“, apelira nekadašnji urednik Ferala.

*** Lupiga je u crowdfunding kampanji. Možete joj pomoći i uplatom izravno na žiro-račun, putem opće uplatnice ili internetskog bankarstva. Podatke možete pronaći na ovom linku.

„Lupiga se dosljedno suprotstavlja vladajućem nacionalizmu i vladajućem nacionalžurnalizmu koji je preplavio domaće medije. Bez takvih punktova otpora naša novinarska profesija u Hrvatskoj će biti potpuno izgubljena“, govori novinar i književnik Viktor Ivančić, nekadašnji urednik Feral Tribunea, koji još od osamdesetih godina prošlog stoljeća radi upravo u medijskim punktovima otpora. Čovjek je to kojeg, vjerujemo, ne treba posebno predstavljati.

LUPIGA U BORBI ZA OPSTANAK: Pružite nam ruku, imamo samo vas!

Lupigi je Ivančić poslao svoj video podrške kako bi i sam ukazao na potrebu da se i 2018. godine Lupiga održi u svome poslu, neovisna i slobodna, od bilo kakvih političkih i ekonomskih pritisaka. S tim ciljem smo i pokrenuli crowdfunding kampanju „Ima nas!“ u kojoj možete sudjelovati svojim doprinosom izravno na Lupigin žiro račun ili putem servisa Indiegogo, na kojem smo u samo 24 sata uspjeli prikupiti više od trećine traženog iznosa i pokazali – Ima nas! 

Ima nas!

Ivančić je u videu koji je pred vama Lupigu nazvao jednim od zadnjih preostalih kritičkih medija u Hrvatskoj te podsjetio kako je Ministarstvo kulture neprofitne medije osudilo na smrt.

„Naprosto smo dužni suprotstaviti se tom streljačkom stroju“, apelira nekadašnji urednik Ferala. 

Što je sve rekao u svom videu podrške pogledajte sami i ne zaboravite podržati Lupigu i kritičko novinarstvo.

 

Lupiga.Com

Naslovna fotografija: screenshot/YouTube


*** Lupiga je u crowdfunding kampanji. Možete joj pomoći i uplatom izravno na žiro-račun, putem opće uplatnice ili internetskog bankarstva. Podatke možete pronaći na ovom linku. Možete koristiti i QR kôd. Cijenimo svaku podršku.

Anketa

Varga je otkazao tulum jer je shvatio da:

Kolumne

 1. ČAROBNA FORMULA ZA IZBORNU POBJEDU: Samo truj i dalje!

  21.09.2021.

  Sofija Kordić

  ČAROBNA FORMULA ZA IZBORNU POBJEDU: Samo truj i dalje!

 2. DRUGO MIŠLJENJE ZDENKA DUKE: Forsiranje loše prošlosti

  23.08.2021.

  Zdenko Duka

  DRUGO MIŠLJENJE ZDENKA DUKE: Forsiranje loše prošlosti

 3. OTETO IZ TMINE: Žigosano medijsko zlo

  22.08.2021.

  Bojan Tončić

  OTETO IZ TMINE: Žigosano medijsko zlo

Lupiga predstavlja: Priče iz zagrebnog života

E-ciklopedija

 1. Povijesni put Hitlerove 'klonje'
 2. Yugo - urbana legenda
 3. Freedom Theatre (Teatar slobode)
 4. Japanske čestitke i razglednice
 5. Russellov čajnik

Recepti

 1. Domaći sok od bazge
 2. Burek (bosanski) za 1 odraslu osobu
 3. Drugačija svinjska jetrica
 4. Bosanska pogača
 5. Piletina u košuljici od sezama
Projekt se provodi uz pomoć:
Ministarstvo kulture Republike Hrvatske Agencija za elektroničke medije Grad Zagreb
Medijski partneri: Balkan Insight - Balkanska tranziciona pravda CINS - Centar za istraživačko novinarstvo Nezavisnog udruženja novinara Srbije