SVI MARŠ NA PLES

Kelkope o ljubavi, u Muzeju suvremene umjetnosti

ritn by: Kelkope | 14.03.2015.
SVI MARŠ NA PLES: Kelkope o ljubavi, u Muzeju suvremene umjetnosti
Dragi čitatelji i čitateljice, pozivamo vas da posjetite predstavu Profesionalnog plesnog ansambla Kelkope u koreografiji Tamare Savićević. Mjesto radnje: Muzej suvremene umjetnosti u Zagrebu. Vrijeme radnje: Nedjelja, 20:00 sati. Karte za predstavu koštaju 50 kuna, a možete ih rezervirati na Facebooku, u inboxu nekog od članica ansambla ili na broj telefona 091/3111-171 (Tamara Savićević). U predstavi plešu Tea Anzulović, Sonja Biglbauer, Nikolina Končić, Maja Krčelić, Tamara Krčelić, Tamara Savićević i Jelena Vojković. Gosti plesači koji su na video projekciji: Mario Guteša, Mario Jukić i Peter de Vuyst. Više o predstavi pročitajte u ovoj novici.

Ljubav; ono što nas pokreće, okreće, diže u nebo i spušta na zemlju. Ono što tražimo, za čim žudimo i čemu težimo. Ono o čemu svi sanjamo i o čemu pričamo najrazličitije priče… Ljubav je ono gdje najviše otkrivamo sebe i o sebi; mjesto gdje rastemo, učimo i razotkrivamo se. Kao i u svemu, u tom procesu prolazimo kroz različite faze. 

(FOTO: Kelkope)

Strast, energija, zanos… ono je što nas obuzme kada se zaljubimo; taj osjećaj je toliko moćan da ruši planine i prelazi mora, osjećaj koji stvara i razara, uzdiže i spušta... Zaljubljenost često nosi i ružičaste naočale koje u sljedećoj fazi bliskosti skidamo i tako zaljubljenost postaje ljubav. Skidamo maske i postajemo ranjivi; lijepo je, novo i oslobađajuće, ali nosi svoje rizike i prepreke... Čari su to jedne sasvim druge perspektive i davanja sebe. Nakon uzbudljivog puta otkrivanja, ljubav postaje podrška, naša sigurna luka u kojoj smo slobodni i ispunjeni. Trajnost i postojanost ljubavi ovisi o sposobnosti da volimo sebe kao i o sposobnosti bezuvjetnog davanja. Davati bez očekivanja, davati jer nas veseli nekoga činiti sretnim, davati jer nas ljubav naprosto na to tjera je pravo umijeće. Umijeće ljubavi. 

Triptih; tri različite faze naše priče o ljubavi. Mala evolucija ljubavi. Različite faze, različite vrste, različite priče, ali jedan univerzalno najljepši osjećaj na svijetu. Ljubav…

Lupiga.Com

Naslovna fotografija: Kelkope


Anketa

Varga je otkazao tulum jer je shvatio da:

Kolumne

 1. ČAROBNA FORMULA ZA IZBORNU POBJEDU: Samo truj i dalje!

  21.09.2021.

  Sofija Kordić

  ČAROBNA FORMULA ZA IZBORNU POBJEDU: Samo truj i dalje!

 2. DRUGO MIŠLJENJE ZDENKA DUKE: Forsiranje loše prošlosti

  23.08.2021.

  Zdenko Duka

  DRUGO MIŠLJENJE ZDENKA DUKE: Forsiranje loše prošlosti

 3. OTETO IZ TMINE: Žigosano medijsko zlo

  22.08.2021.

  Bojan Tončić

  OTETO IZ TMINE: Žigosano medijsko zlo

Lupiga predstavlja: Priče iz zagrebnog života

E-ciklopedija

 1. Povijesni put Hitlerove 'klonje'
 2. Yugo - urbana legenda
 3. Freedom Theatre (Teatar slobode)
 4. Japanske čestitke i razglednice
 5. Russellov čajnik

Recepti

 1. Domaći sok od bazge
 2. Burek (bosanski) za 1 odraslu osobu
 3. Drugačija svinjska jetrica
 4. Bosanska pogača
 5. Piletina u košuljici od sezama
Projekt se provodi uz pomoć:
Ministarstvo kulture Republike Hrvatske Agencija za elektroničke medije Grad Zagreb
Medijski partneri: Balkan Insight - Balkanska tranziciona pravda CINS - Centar za istraživačko novinarstvo Nezavisnog udruženja novinara Srbije