POSLASTICA ZA FILMOLJUPCE

Počeo Tjedan turskog filma, sve projekcije su besplatne

ritn by: J.B. | 02.11.2021.
POSLASTICA ZA FILMOLJUPCE: Počeo Tjedan turskog filma, sve projekcije su besplatne
Svečanim otvorenjem i projekcijom filma „Čudo u ćeliji br. 7“ redatelja Mehmeta Ade Öztekina sinoć je započeo 9. Tjedan turskog filma koji se održava u zagrebačkoj Kinoteci. Ova revija turskog filma potrajat će do subote, 6. studenog, a filmove u Zagreb dovode Hrvatsko-turska udruga prijateljstva i Turski kulturni centar Yunus Emre sa sjedištem u Zagrebu. U pet dana bit će prikazano sedam dugometražnih filmova, među kojima ima i komedija i drama i romansi, kao svojevrsni presjek suvremene turske kinematografije. Ulaz na sve projekcije je besplatan, a ulaznice možete preuzeti na blagajni Kinoteke uoči početka projekcije. Organizatori napominju kako je svaka ulaznica zbog epidemioloških uvjeta striktno numerirana. Danas su na rasporedu dva filma, „Kisele jabuke“ u 17:30 i „Šampion“ u 20 sati.

Svečanim otvorenjem i projekcijom filma „Čudo u ćeliji br. 7“ redatelja Mehmeta Ade Öztekina sinoć je započeo 9. Tjedan turskog filma koji se održava u zagrebačkoj Kinoteci. Ova revija turskog filma potrajat će do subote, 6. studenog, a filmove u Zagreb dovode Hrvatsko-turska udruga prijateljstva i Turski kulturni centar Yunus Emre sa sjedištem u Zagrebu.

U pet dana bit će prikazano sedam dugometražnih filmova, među kojima ima i komedija i drama i romansi, kao svojevrsni presjek suvremene turske kinematografije. Ulaz na sve projekcije je besplatan, a ulaznice možete preuzeti na blagajni Kinoteke uoči početka projekcije. Organizatori napominju kako je svaka ulaznica zbog epidemioloških uvjeta striktno numerirana.

Danas su na rasporedu dva filma, „Kisele jabuke“ u 17:30 i „Šampion“ u 20 sati. U četvrtak možete pogledati dramu „Jesmo li OK?“ od 18 sati i komediju „U obitelji“ od 20 sati. U petak se u 18 sati prikazuje „Nešto korisno“, a u 20 sati „Sjeti se nas“, dok je za subotu planirana repriza spomenutog „Šampiona“ te sinoć prikazanog „Čudo u ćeliji br. 7“. Više o filmovima možete saznati klikom na njihovo ime ili posjetom web stranici www.turski-film.com.

Za one koji nisu pobliže upoznati sa suvremenom turskom kinematografijom Lupiga toplo preporuča odlazak u kino i jedno besplatno upoznavanje.

 

Lupiga.Com

Naslovna fotografija: turski-film.com

 

Anketa

Varga je otkazao tulum jer je shvatio da:

Kolumne

  1. IZ PRVE RUKE: Šta sve naučite o BiH kada počnete da slušate ploče?

    28.03.2024.

    Srđan Puhalo

    IZ PRVE RUKE: Šta sve naučite o BiH kada počnete da slušate ploče?

  2. VIRTUALNA STVARNOST: Doba loših imitacija, kopija i surogata

    18.03.2024.

    Predrag Finci

    VIRTUALNA STVARNOST: Doba loših imitacija, kopija i surogata

  3. POSLANICA LANE BOBIĆ: Za Osmi mart, kupi mi, mama, jedan mali rat

    05.03.2024.

    Lana Bobić

    POSLANICA LANE BOBIĆ: Za Osmi mart, kupi mi, mama, jedan mali rat

Lupiga predstavlja: Priče iz zagrebnog života

E-ciklopedija

  1. Povijesni put Hitlerove 'klonje'
  2. Yugo - urbana legenda
  3. Freedom Theatre (Teatar slobode)
  4. Japanske čestitke i razglednice
  5. Russellov čajnik

Recepti

  1. Domaći sok od bazge
  2. Burek (bosanski) za 1 odraslu osobu
  3. Drugačija svinjska jetrica
  4. Bosanska pogača
  5. Piletina u košuljici od sezama
Projekt se provodi uz pomoć:
Ministarstvo kulture Republike Hrvatske Agencija za elektroničke medije Grad Zagreb
Medijski partneri: Balkan Insight - Balkanska tranziciona pravda CINS - Centar za istraživačko novinarstvo Nezavisnog udruženja novinara Srbije