FOTO I VIDEO

Zahvalna Srbija veliča svog superheroja Vučića!

ritn by: Lupiga.Com | 02.02.2014.
FOTO I VIDEO: 'Zahvalna' Srbija veliča svog superheroja Vučića!
RTS-ova snimka "Evakuacija zavejanih putnika kod Feketića", na kojoj šef Naprednjaka i donedavni srpski ministar obrane Aleksandar Vučić lično, glavom, bradom i zadebljalom mu usnicom u svom naručju nosi dijete kroz snježni uragan, štoviše, spašava (!) zasad anonimnog dječaka davanjem zaklona u helikopteru, morala je dobiti svoj komični nastavak. Sve montaže koje ćete ovdje vidjeti su preuzete s Facebooka i Vukajlije te se nezaustavljivo šire društvenim mrežama. Inače, video parodija bi bilo daleko više da ih netko sustavno ne skida s interneta. Čak su reagirale i udruge - Nezavisno udruženje novinara Srbije, Nezavisno društvo novinara Vojvodine i SHARE fondacija.

Ukoliko još niste vidjelu heroja u akciji, svakako to učinite prije nego što se upustite u pregled fotomontaža kojima je zahvalna srpska javnost pozdravila nezapamćenu gestu. Naslov je trebao biti "Drama, drametina, Aleksandar Vučić!", ali RTS je izabrao umjerenu verziju. 

 

 

Napomenimo i da su izvanredni parlamentarni izbori u Srbiji zakazani za 16. ožujak, a povod raspuštanja parlamenta je skoro pa natprirodna politička snaga Srpske narodne stranke. Nakon samo godine i pol vladanja Srbijom, Naprednjaci su ocijenili da im koalicijski partneri, poglavito Socijalistička partija Srbije premijera Ivice Dačića, nije više potrebna i da s 45 posto podrške birača mogu za nijansu više apsolutistički vladati Srbijom. Tko li je ono kandidat SNS-a za premijera...?

 

Aleksandar Vučić

 

 

Aleksandar Vučić

 

Aleksandar Vučić

 

Aleksandar Vučić

 

Aleksandar Vučić

 

Aleksandar Vučić

 

Aleksandar Vučić

 

Aleksandar Vučić

 

Aleksandar Vučić

 

Aleksandar Vučić

 

Aleksandar Vučić

 

Aleksandar Vučić

 

Aleksandar Vučić

 

Aleksandar Vučić

 

 

Aleksandar Vučić

 

Aleksandar Vučić

 

 

Inače, srpska "internet policija" skida s YouTubea sve parodije na račun Vučića brzinom munje, budući da je službeni RTS-ov kanal strogo poručio ispod snimke da se zabranjuje prenošenje videa. Naravno, zabranjeni su i komentari. Bez Vučića u opisu i naslovu videa, nije ga baš lako ni pronaći preko YouTubeove tražilice. Parodije takvom brzinom nestaju s YouTubea, da je reagiralo nekoliko udruga. Nezavisno udruženje novinara Srbije, Nezavisno društvo novinara Vojvodine i SHARE fondacija osudili su pokušaje ograničavanja slobode razmjene sadržaja na internetu i oglasili se priopćenjem.

"Posebno zabrinjava činjenica da se pojedini internet-delatnici SNS-a javno hvale uspešnim uklanjanjem politički nepodobnih sadržaja sa globalne mreže, iako to može predstavljati krivično delo jer se radi o nezakonitom ograničavanja slobode informisanja", naveli su među ostalim. Podsjećaju stranku koja samu sebe zove naprednom da je "remiks kultura, bazirana na kombinovanju i editovanju postojećih materijala u stvaranju novih sadržaja predstavlja jedan od stubova internet kulture".

I dok Naprednjaci nastoje zaustaviti YouTube, srećom, postoji RuTube.

  

 

Lupiga.Com

 

Anketa

Varga je otkazao tulum jer je shvatio da:

Kolumne

 1. GORI NAM POD NOGAMA: Ne šuti i talasaj!

  30.11.2020.

  Lana Bobić

  GORI NAM POD NOGAMA: Ne šuti i talasaj!

 2. SUKOB DVA BARBARIZMA: Zar je moguće da je čovjek 21. stoljeća toliko žedan krvi?

  25.11.2020.

  Marko Tomaš

  SUKOB DVA BARBARIZMA: Zar je moguće da je čovjek 21. stoljeća toliko žedan krvi?

 3. DRUGE OČI TATJANE GROMAČE: Duhovna močvara

  09.11.2020.

  Tatjana Gromača

  DRUGE OČI TATJANE GROMAČE: Duhovna močvara

Lupiga predstavlja: Priče iz zagrebnog života

E-ciklopedija

 1. Povijesni put Hitlerove 'klonje'
 2. Yugo - urbana legenda
 3. Freedom Theatre (Teatar slobode)
 4. Japanske čestitke i razglednice
 5. Russellov čajnik

Recepti

 1. Domaći sok od bazge
 2. Burek (bosanski) za 1 odraslu osobu
 3. Drugačija svinjska jetrica
 4. Bosanska pogača
 5. Piletina u košuljici od sezama
Projekt se provodi uz pomoć:
Ministarstvo kulture Republike Hrvatske Agencija za elektroničke medije Grad Zagreb
Medijski partneri: Balkan Insight - Balkanska tranziciona pravda CINS - Centar za istraživačko novinarstvo Nezavisnog udruženja novinara Srbije