OVAKO MINISTAR VIDI ŽENE

„Sve žene vole bogataše, jer je žena uvek sirota“

ritn by: I.F. | 08.03.2018.
OVAKO MINISTAR VIDI ŽENE: „Sve žene vole bogataše, jer je žena uvek sirota“
„Žena ne zna da poštuje nego da voli, ženi ne treba ni da je vi poštujete nego da je volite, poštovanje za njih znači odsustvo svake ljubavi, nešto hladno, iz glave, a ne nešto preosećajno iz duše. Sve žene vole bogataše, jer je žena uvek sirota. Pametnih se boje. Ona uvek podlegne jačem, a ne lepšem i umnijem, ni boljem i milijem", citat je koji je Zoranu Đorđeviću, ministru za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Republike Srbije, bio sasvim primjeren da ga pred okupljenim novinarima podijeli s javnošću povodom Međunarodnog dana žena. Đorđević je bio domaćin nacionalne konferencije na temu "Žene iz ruralnih krajeva – ravnopravne građanke Srbije", a povodom Osmog marta posegnuo je za pripremljenim citatom pjesnika Jovana Dučića i izazvao zgražanje dijela javnosti. Prilika je ovo da neupućenima dodamo još koju riječ o ministru Zoranu Đorđeviću, inače članu Srpske napredne stranke.

„Žena ne zna da poštuje nego da voli, ženi ne treba ni da je vi poštujete nego da je volite, poštovanje za njih znači odsustvo svake ljubavi, nešto hladno, iz glave, a ne nešto preosećajno iz duše. Sve žene vole bogataše, jer je žena uvek sirota. Pametnih se boje. Ona uvek podlegne jačem, a ne lepšem i umnijem, ni boljem i milijem", citat je koji je Zoranu Đorđeviću, ministru za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Republike Srbije, bio sasvim primjeren da ga pred okupljenim novinarima podijeli s javnošću povodom Međunarodnog dana žena.

Đorđević je bio domaćin nacionalne konferencije na temu "Žene iz ruralnih krajeva – ravnopravne građanke Srbije", a povodom Osmog marta posegnuo je za pripremljenim citatom pjesnika Jovana Dučića i izazvao zgražanje dijela javnosti. 

Bratislav Gašić
Ovaj je pak ministar Srpske napredne stranke (Bratislav Gašić, u crnom) volio kad žene kleknu (FOTO: Ministarstvo odbrane RS)

Prilika je ovo da neupućenima dodamo još koju riječ o ministru Zoranu Đorđeviću, inače članu Srpske napredne stranke. Prije ove, 48-godišnji Đorđević je sjedio u fotelji ministra obrane, gdje je, zanimljivo, naslijedio smijenjenog Bratislava Gašića, koji se proslavio ogavnim seksističkim komentarom. Novinarki na zadatku, koja se sagnula kako ne bi ometala kolege snimatelje, Gašić je rekao „volim novinarke koje lako kleknu“. Nakon, imenovanja Đorđevića na Gašićevu poziciju srbijanski mediji pisali su kako je Đorđević za ministra stigao kao bivši stranački vozač guvernerke Narodne banke Srbije, dok ga je tadašnji premijer i njegov partijski šef, Aleksandar Vučić, predstavio kao člana Mense sa završenom školom nacionalne obrane.

Lupiga.Com

Naslovna fotografija: Ministarstvo odbrane RS

 

Anketa

Varga je otkazao tulum jer je shvatio da:

Kolumne

 1. SHORT STORY SHORT: HDZ nas je naučio da je otpor uzaludan

  03.04.2021.

  Lana Bobić

  SHORT STORY SHORT: HDZ nas je naučio da je otpor uzaludan

 2. DRUGO MIŠLJENJE ZDENKA DUKE: Kakav je to primjer Zoran Milanović?

  28.03.2021.

  Zdenko Duka

  DRUGO MIŠLJENJE ZDENKA DUKE: Kakav je to primjer Zoran Milanović?

 3. BURE BARUTA: Put za ilovaču

  24.03.2021.

  Ahmed Burić

  BURE BARUTA: Put za ilovaču

Lupiga predstavlja: Priče iz zagrebnog života

E-ciklopedija

 1. Povijesni put Hitlerove 'klonje'
 2. Yugo - urbana legenda
 3. Freedom Theatre (Teatar slobode)
 4. Japanske čestitke i razglednice
 5. Russellov čajnik

Recepti

 1. Domaći sok od bazge
 2. Burek (bosanski) za 1 odraslu osobu
 3. Drugačija svinjska jetrica
 4. Bosanska pogača
 5. Piletina u košuljici od sezama
Projekt se provodi uz pomoć:
Ministarstvo kulture Republike Hrvatske Agencija za elektroničke medije Grad Zagreb
Medijski partneri: Balkan Insight - Balkanska tranziciona pravda CINS - Centar za istraživačko novinarstvo Nezavisnog udruženja novinara Srbije