OTKRIJTE TAINO

Objavljen prvi singl iz hvaljene serije „Kotlina“

ritn by: Lupiga.Com | 07.11.2022.
OTKRIJTE TAINO: Objavljen prvi singl iz hvaljene serije „Kotlina“
Mnogima nije promakla sjajna muzika koja prati prvu sezonu televizijske serije „Kotlina“, Danisa Tanovića i Amre Bakšić Čamo, a na čijem scenariju je radio dugogodišnji Lupigin autor Nikola Kuprešanin. Muziku za intrigantnu seriju potpisuje sarajevski bend Taino, koji je ovih dana izbacio svoj prvi singl „Sami u tami“ i uskoro će objaviti cijeli album koji će se zvati kao i serija – „Kotlina“. Na albumu će se, osim ovoga singla, pronaći još sedam pjesama koje prate seriju, čije tekstove potpisuje sjajni bosanskohercegovački pjesnik Mehmed Begić, a muziku Belma Zvizdić, Mirza Mutevelić, Leonardo Šarić i Nedim Zlatar. Svojevrstan je ovo nastavak suradnje Begića i dvojca Šarić i Zlatar, poznatijeg kao Basheskia & Edward EQ, koja s velikim uspjehom traje već godinama.

Mnogima nije promakla sjajna muzika koja prati prvu sezonu televizijske serije „Kotlina“, Danisa Tanovića i Amre Bakšić Čamo, a na čijem scenariju je radio i dugogodišnji Lupigin autor Nikola Kuprešanin. Muziku za intrigantnu seriju potpisuje sarajevski bend Taino, koji je ovih dana izbacio svoj prvi singl „Sami u tami“ i uskoro će objaviti cijeli album koji će se zvati kao i serija – „Kotlina“.

Na albumu će se, osim ovoga singla, pronaći još sedam pjesama koje prate seriju, čije tekstove potpisuje izvrsni bosanskohercegovački pjesnik Mehmed Begić, a muziku Belma Zvizdić, Mirza Mutevelić, Leonardo Šarić i Nedim Zlatar. Svojevrstan je ovo nastavak suradnje Begića i dvojca Šarić i Zlatar, poznatijeg kao Basheskia & Edward EQ, koja s velikim uspjehom traje već godinama. 

Taino sebe opisuje kao hibridni elektronski bend s karizmatičnim ženskim glasom Belme Zvizdić. Nazvan je po indijanskim plemenima koja su nekada naseljavale karipske Velike Antile, a koja su nestala nakon što su ih otkrili Europljani. 

„To je put u organski svijet zvuka i mantre, koji se može doživjeti samo ako se djetetu u sebi dopusti da interpretira misli što dolaze iz zamišljenog jezika glasa i muzike“, stoji u opisu benda. Kako to zvuči, poslušajte!

Lupiga.Com

Naslovna fotografija: Adnan Lingo

 

Anketa

Varga je otkazao tulum jer je shvatio da:

Kolumne

 1. POSLANICA LANE BOBIĆ: Otkud ovo kolektivno iščuđavanje seksualnom nasilju?

  09.04.2024.

  Lana Bobić

  POSLANICA LANE BOBIĆ: Otkud ovo kolektivno iščuđavanje seksualnom nasilju?

 2. SLUČAJ GRUHONJIĆ: Aleksandar Vučić – Voltaire sa kamom

  02.04.2024.

  Bojan Tončić

  SLUČAJ GRUHONJIĆ: Aleksandar Vučić – Voltaire sa kamom

 3. IZ PRVE RUKE: Šta sve naučite o BiH kada počnete da slušate ploče?

  28.03.2024.

  Srđan Puhalo

  IZ PRVE RUKE: Šta sve naučite o BiH kada počnete da slušate ploče?

Lupiga predstavlja: Priče iz zagrebnog života

E-ciklopedija

 1. Povijesni put Hitlerove 'klonje'
 2. Yugo - urbana legenda
 3. Freedom Theatre (Teatar slobode)
 4. Japanske čestitke i razglednice
 5. Russellov čajnik

Recepti

 1. Domaći sok od bazge
 2. Burek (bosanski) za 1 odraslu osobu
 3. Drugačija svinjska jetrica
 4. Bosanska pogača
 5. Piletina u košuljici od sezama
Projekt se provodi uz pomoć:
Ministarstvo kulture Republike Hrvatske Agencija za elektroničke medije Grad Zagreb
Medijski partneri: Balkan Insight - Balkanska tranziciona pravda CINS - Centar za istraživačko novinarstvo Nezavisnog udruženja novinara Srbije