KUC, KUC!

Urban ima novi spot i sjajan je!

ritn by: A.B. | 30.08.2021.
KUC, KUC!: Urban ima novi spot i sjajan je!
Točno u podne Urban&4 izbacili su novi spot i mnogima uljepšali ovaj dan. Pjesma iz koje emocije jednostavno vrište zove se „Sama“ i jedan je od singlova koji će se naći na novom Urbanovom albumu „Lipanj, srpanj, kolovoz“. Izlazak ovog dvostrukog albuma određen je za 10. rujan, a od ovog petka moći će se naručiti putem prednarudžbi. „O samoj tematici pjesme ne bih previše govorio. Vjerujem da je njena priča dovoljno jasna i nema je potrebe dodatno objašnjavati slušateljima. Milica je, po meni, napravila predivan spot koji prati pjesmu. Nakon razgovora s njom o tome kakav bi uopće trebao biti spot koji će vizualno ispratiti pjesmu, odlučio sam se povući i prepustiti joj mogućnost da stvari u potpunosti istjera na svoj način“, kaže Urban koji je ovih dana ponovno koncertno aktivan.

Točno u podne Urban&4 izbacili su novi spot i mnogima uljepšali ovaj dan. Pjesma iz koje emocije jednostavno vrište zove se „Sama“ i jedan je od singlova koji će se naći na novom Urbanovom albumu „Lipanj, srpanj, kolovoz“. Izlazak ovog dvostrukog albuma određen je za 10. rujan, a od ovog petka moći će se naručiti putem prednarudžbi. Na jednom CD-u naći će se devet stvari s Četvorkom, dok će na drugom koji ima podnaslov „Zapisi“ biti osam Urbanovih solo pjesama. Rečeni „Zapis“, najavio je Damir Urban, nastale su u sasvim intimnoj atmosferi uz pomoć tek nekoliko bliskih prijatelja. 

S dugo očekivanog albuma već smo čuli singlove „Iskra“, „Pseća oluja“, „Kuća sjećanja“, „Nitko osim nas“ te „Diva“ i sve upućuje na to da će snimljeni materijal biti sjajan. Za spot je zaslužna Milica Czerny Urban, producenti su Sandi Bratonja i Urban&4, snimatelji Sandi Bratonja, Saša Markovski, Luka Toman i Damir Urban. Na akustičnoj i električnoj gitari je Luka Toman, na bubnjevima Marco Bradaschia, na klaviru Saša Markovski, a Sandi Bratonja snimio je bas, klavijature i prateći vokal, dok je za šuške bio zadužen Damir Urban.

„O samoj tematici pjesme ne bih previše govorio. Vjerujem da je njena priča dovoljno jasna i nema je potrebe dodatno objašnjavati slušateljima. Milica je, po meni, napravila predivan spot koji prati pjesmu. Nakon razgovora s njom o tome kakav bi uopće trebao biti spot koji će vizualno ispratiti pjesmu, odlučio sam se povući i prepustiti joj mogućnost da stvari u potpunosti istjera na svoj način“, kaže Urban koji je ovih dana ponovno koncertno aktivan. Nakon Trogira, Zadra i Varaždina, na redu su nastupi u Kostreni (utorak, 31.8.), Slavonskom Brodu (subota, 4.9.) i Beogradu (četvrtak, 9.9.).

Urban je objasnio kako je „Sama“ nastala jednog jutra za njegovim stolom, a potom je za istim stolom snimljena njena prva i, ujedno, posljednja verzija

„To je verzija koja je sadržavala samo glas, akustičnu gitaru i moj pokušaj slaganja višeglasja. Ostali članovi benda su potom napravili svoje dionice, a onda ih sami i snimili. Na kraju, Sandi Bratonja se uhvatio miksanja tih naših traka, a Goran Martinac je onda svemu tome dodao završni sjaj“, objasnio je Urban.

Nekoliko riječi o spotu, ali i samoj pjesmi, rekla je i Milica Czerny Urban

„Jako sam uzbuđena zbog ovog spota, ponajviše zbog divnih žena koje sam u njemu okupila. Osjećala sam da je cijelu priču, posvećenu i ispjevanu o ženama, potrebno ostaviti u potpunosti nama, tako da sam prvi puta snimala Damiru i bendu spot u kojem nikoga od njih nema. Svaka od žena koja se u spotu pojavljuju utjelovljuju i snagu i krhkost žena, one su dale spotu i svoje intimne priče, ali i simbolički i univerzalno progovorile u ime svih nas“, rekla je Czerny Urban. Vrijedi za kraj spomenuti i imena žena koje su pojavljuju u spotu. To su Jelena Lopatić, Aleksandra Stojaković Olenjuk, Nataša Antulov, Tea Marohnić, Mila Čuljak, Tanja Smoje, Rajka Antulov, Belma Džomba, Marinella Matejčić, Dare Tomić i Ana Gavran Miloš. 

Lupiga.Com

Naslovna fotografija: screenshot/YouTube

 

Anketa

Varga je otkazao tulum jer je shvatio da:

Kolumne

 1. ČAROBNA FORMULA ZA IZBORNU POBJEDU: Samo truj i dalje!

  21.09.2021.

  Sofija Kordić

  ČAROBNA FORMULA ZA IZBORNU POBJEDU: Samo truj i dalje!

 2. DRUGO MIŠLJENJE ZDENKA DUKE: Forsiranje loše prošlosti

  23.08.2021.

  Zdenko Duka

  DRUGO MIŠLJENJE ZDENKA DUKE: Forsiranje loše prošlosti

 3. OTETO IZ TMINE: Žigosano medijsko zlo

  22.08.2021.

  Bojan Tončić

  OTETO IZ TMINE: Žigosano medijsko zlo

Lupiga predstavlja: Priče iz zagrebnog života

E-ciklopedija

 1. Povijesni put Hitlerove 'klonje'
 2. Yugo - urbana legenda
 3. Freedom Theatre (Teatar slobode)
 4. Japanske čestitke i razglednice
 5. Russellov čajnik

Recepti

 1. Domaći sok od bazge
 2. Burek (bosanski) za 1 odraslu osobu
 3. Drugačija svinjska jetrica
 4. Bosanska pogača
 5. Piletina u košuljici od sezama
Projekt se provodi uz pomoć:
Ministarstvo kulture Republike Hrvatske Agencija za elektroničke medije Grad Zagreb
Medijski partneri: Balkan Insight - Balkanska tranziciona pravda CINS - Centar za istraživačko novinarstvo Nezavisnog udruženja novinara Srbije