VIDEO

Kako izgleda Urbanov „Div“

ritn by: Lupiga.Com | 19.01.2020.
VIDEO: Kako izgleda Urbanov „Div“
„Bolji spot za ovu pjesmu nismo mogli ni zamisliti“, tim je riječima Damir Urban u samo nekoliko riječi objasnio što misli o svome novom spotu za pjesmu „Div“ čiju režiju potpisuje poznati pulski koreograf i plesač Matija Ferlin. Ferlin nije samo režirao spot, već je zajedno s kolegicom Robertom Milevoj preuzeo i glavne uloge te su njih dvoje zajedno pokretima oslikali atmosferu i osjećaje koje pjesma nosi. „U mom rasporedu bila je dvotjedna rupa koju je na intuitivnoj razini uvidio Damir i od poziva do realizacije stigli smo u manje od četiri tjedna. Kad imaš sjajne suradnike, dobru stvar i u potpunosti umjetničku slobodu, onda ideja i realizacija spota teče besprijekorno. Imao sam potrebu napraviti koreografski spot, rasplesati 'Diva' na jedan malo drugačiji način“, kaže Matija Ferlin kojem su Urban & 4 dali potpunu slobodu u osmišljavanju i izvedbi spota.

„Bolji spot za ovu pjesmu nismo mogli ni zamisliti“, tim je riječima Damir Urban u samo nekoliko riječi objasnio što misli o svome novom spotu za pjesmu „Div“ čiju režiju potpisuje poznati pulski koreograf i plesač Matija Ferlin

Ferlin nije samo režirao spot, već je zajedno s kolegicom Robertom Milevoj preuzeo i glavne uloge te su njih dvoje zajedno pokretima oslikali atmosferu i osjećaje koje pjesma nosi.

„U mom rasporedu bila je dvotjedna rupa koju je na intuitivnoj razini uvidio Damir i od poziva do realizacije stigli smo u manje od četiri tjedna. Kad imaš sjajne suradnike, dobru stvar i u potpunosti umjetničku slobodu, onda ideja i realizacija spota teče besprijekorno. Imao sam potrebu napraviti koreografski spot, rasplesati 'Diva' na jedan malo drugačiji način. Mi kao ekipa smo iznimno zadovoljni uratkom, a nadam se da će i publika moći uživati u ovom slikovitom prikazu 'Diva'“, kaže Matija Ferlin kojem su Urban & 4 dali potpunu slobodu u osmišljavanju i izvedbi spota.

„Pozvati Matiju Ferlina, jednog od naših najuspješnijih i plesača i koreografa i režisera, kako kod nas, tako i izvan granica naše zemlje, da nam režira spot bio je zapravo logičan korak i nastavak našeg umjetničkog druženja, koje je započeto njegovim ulogama u našim spotovima. Iznimna nam je čast što je prihvatio poziv i na sebi svojstven način slikom oživio 'Diva'. S obzirom da pratimo njegov rad dugi niz godina i da smo bili uvjereni da je on sam sebi postavio vrlo visoke kriterije, Matiji smo dali potpuno odriješene ruke da 'Diva' uprizori kakvim ga on vidi i kako on želi“, dodao je Urban.

Inače, samu pjesmu ranije je opisao ovako – „Div je ono veliko, značajno biće koje poznajemo iz priča, a koje samo rijetki susretnu u životu. Za mene osobno div stoji i kao znak skrivene nježnosti, zarobljenosti u veličini, prividne nesalomljivosti, a onda zbog toga često i usamljenosti“.

Lupiga.Com

Naslovna fotografija: screenshot/YouTube

 

Anketa

Varga je otkazao tulum jer je shvatio da:

Kolumne

 1. NON SERVIAM IGORA MANDIĆA: Liposukcija ruševina?

  24.09.2020.

  Igor Mandić

  NON SERVIAM IGORA MANDIĆA: Liposukcija ruševina?

 2. DRUGE OČI TATJANE GROMAČE: Rovinj je danas povampiren prostor koji žudi samo za novcem

  11.09.2020.

  Tatjana Gromača

  DRUGE OČI TATJANE GROMAČE: Rovinj je danas povampiren prostor koji žudi samo za novcem

 3. DRUGO MIŠLJENJE ZDENKA DUKE: Tko nam to dolazi poslije Bandića

  05.09.2020.

  Zdenko Duka

  DRUGO MIŠLJENJE ZDENKA DUKE: Tko nam to dolazi poslije Bandića

Lupiga predstavlja: Priče iz zagrebnog života

E-ciklopedija

 1. Povijesni put Hitlerove 'klonje'
 2. Yugo - urbana legenda
 3. Freedom Theatre (Teatar slobode)
 4. Japanske čestitke i razglednice
 5. Russellov čajnik

Recepti

 1. Domaći sok od bazge
 2. Burek (bosanski) za 1 odraslu osobu
 3. Drugačija svinjska jetrica
 4. Bosanska pogača
 5. Piletina u košuljici od sezama
Projekt se provodi uz pomoć:
Ministarstvo kulture Republike Hrvatske Agencija za elektroničke medije Grad Zagreb
Medijski partneri: Balkan Insight - Balkanska tranziciona pravda CINS - Centar za istraživačko novinarstvo Nezavisnog udruženja novinara Srbije