JOŠ SJAJNIH BESPLATNIH FILMOVA

I Restart dao svoj doprinos lakšem podnošenju izolacije

ritn by: I.F. | 17.03.2020.
JOŠ SJAJNIH BESPLATNIH FILMOVA: I Restart dao svoj doprinos lakšem podnošenju izolacije
Kako se epidemija koronavirusa širi i kako vlasti donose sve strože odredbe u sprječavanju širenja epidemije, sve više građana odlučuje se na samoizolaciju, izlazeći iz svojih domova tek na posao i u nužnu nabavku. Još prije nekoliko dana djelomični odgovor na pitanje kako popuniti predstojeće dane dali su iz Kina Mediteran, podijelivši svima na besplatno gledanje 22 filma. Sada su jednako vrijedan društveno odgovoran potez povukli iz zagrebačkog Restarta. „Pandemija virusa Covid-19 zasigurno će ostaviti dubokog traga na svijet u kojem živimo, toliko da vjerojatno nikad više neće biti isti. Dok čekamo da nastupi budućnost i vrijeme zaraze postane prošlost, s akcijom podrške lakšeg izdržavanja mjera opreza i izolacije, solidarno se pridružujemo nastojanjima za održavanjem javnog zdravlja i otvaramo bogatu online doku-riznicu Restart labela s 20 potpuno besplatnih naslova dok je ostatak kolekcije sa stotinjak raznolikih dokumentarnih filmova dostupan za gledanje uz minimalnu naknadu“, poručili su iz Restarta.

Kako se epidemija koronavirusa širi i kako vlasti donose sve strože odredbe u sprječavanju širenja epidemije, sve više građana odlučuje se na samoizolaciju, izlazeći iz svojih domova tek na posao i u nužnu nabavku. Još prije nekoliko dana djelomični odgovor na pitanje kako popuniti predstojeće dane dali su iz Festivala mediteranskog filma Split, odnosno projekta „Kino Mediteran“, podijelivši svima na besplatno gledanje 22 filma. Sada su jednako vrijedan društveno odgovoran potez povukli iz zagrebačkog Restarta.

OSTANITE KOD KUĆE: "Ako može Pornhub, možemo i mi – dajemo vam besplatne filmove"

„Pandemija virusa Covid-19 zasigurno će ostaviti dubokog traga na svijet u kojem živimo, toliko da vjerojatno nikad više neće biti isti. Dok čekamo da nastupi budućnost i vrijeme zaraze postane prošlost, s akcijom podrške lakšeg izdržavanja mjera opreza i izolacije, solidarno se pridružujemo nastojanjima za održavanjem javnog zdravlja i otvaramo bogatu online doku-riznicu Restart labela s 20 potpuno besplatnih naslova dok je ostatak kolekcije sa stotinjak raznolikih dokumentarnih filmova dostupan za gledanje uz minimalnu naknadu“, poručili su iz Restarta.

Radi se o, redom, izvrsnim i nagrađivanim dokumentarcima – „Ne ostavljaj me“, „Svakodnevna pobuna“, „Usputna stanica“, „Slava kurvi“, „Slika koja nedostaje“, „Ovo mijenja sve“, „Na more“, „Beskonačni nogomet“, „Braća“, „Zadnji u Alepu“, „Bez naslova“, „Narko kultura“, „Čovjek delfin“, „Grace Jones: Bloodlight and Bami“, „Gangster te voli“, „Selfie“, „Blokada“, „Umjetnik na odmoru“, „Neovisna lista oportunista“ i „Ana trg“. 

Sve besplatne filmove možete naći na ovom linku. Nakon što odaberete neki od filmova potrebno je izvršiti kupnju (gornji kut na videu), no umjesto da platite gledanje, u izbornik koji će vam se otvoriti unesite promo kod „DOKU-IZOLACIJA“ koji će vam potom omogućiti besplatno gledanje. Ukoliko niste u Hrvatskoj prilikom odabira filma obratite pažnju i na to je li film dostupan za gledanje u državi u kojoj se nalazite.

Ukoliko vam za početak treba preporuka, onda ćemo vas uputiti na „Selfie“, talijanskog redatelja Agostina Ferrentea koji nakon što su karabinjeri u Napulju ubili 16-godišnjaka, dvojici njegovih najboljih prijatelja, Pietru i Alessandru, daje mobilni telefon i mikrofon s uputom da snimaju vlastiti život kao „selfie“ film, što su oni i napravili. Toplu preporuku vam dajemo i za film Nebojše Slijepčevića „Gangster te voli“. Gangster je nadimak Nedjeljka Babića, najpoznatijeg hrvatskog provodadžije ili, ako hoćete, bračnog posrednika iz Runovića kraj Imotskog. 

Na adresi volimdokumentarce.net dostupno je još nekoliko desetaka filmskih naslova s repertoara Dokukina KIC, koji ipak nisu besplatni, ali se mogu pogledati, kako kažu u Restartu, po „kriznim cijenama“. 

Lupiga.Com

Naslovna fotografija: Pixabay

Ovaj tekst nastao je uz potporu Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija u sklopu projekta "Korak dalje: Izazovi europske Hrvatske"


Anketa

Varga je otkazao tulum jer je shvatio da:

Kolumne

 1. UZ USVAJANJE REZOLUCIJE: Kako da se ne radujemo kada smo opet pobijedili, kako?

  28.05.2024.

  Srđan Puhalo

  UZ USVAJANJE REZOLUCIJE: Kako da se ne radujemo kada smo opet pobijedili, kako?

 2. DRUGO MIŠLJENJE ZDENKA DUKE: Preživjet ćemo i Domovinski pokret

  17.05.2024.

  Zdenko Duka

  DRUGO MIŠLJENJE ZDENKA DUKE: Preživjet ćemo i Domovinski pokret

 3. TAPKANJE U MJESTU: Srebrenica i neki beskrajno fini ljudi

  11.05.2024.

  Brano Mandić

  TAPKANJE U MJESTU: Srebrenica i neki beskrajno fini ljudi

Lupiga predstavlja: Priče iz zagrebnog života

E-ciklopedija

 1. Povijesni put Hitlerove 'klonje'
 2. Yugo - urbana legenda
 3. Freedom Theatre (Teatar slobode)
 4. Japanske čestitke i razglednice
 5. Russellov čajnik

Recepti

 1. Domaći sok od bazge
 2. Burek (bosanski) za 1 odraslu osobu
 3. Drugačija svinjska jetrica
 4. Bosanska pogača
 5. Piletina u košuljici od sezama
Projekt se provodi uz pomoć:
Ministarstvo kulture Republike Hrvatske Agencija za elektroničke medije Grad Zagreb
Medijski partneri: Balkan Insight - Balkanska tranziciona pravda CINS - Centar za istraživačko novinarstvo Nezavisnog udruženja novinara Srbije