HEROJ MJESECA

Kako je jedan otac strogu karantenu svojoj kćerkici pretvorio u prvorazrednu avanturu

ritn by: Lupiga.Com | 14.05.2020.
HEROJ MJESECA: Kako je jedan otac strogu karantenu svojoj kćerkici pretvorio u prvorazrednu avanturu
Španjolska je jedna od epidemijom koronavirusa najteže pogođenih zemalja. Građani su u vrlo strogoj karanteni proveli gotovo dva mjeseca. Bacanje smeća bila je jedna od aktivnosti koja je razbijala monotoniju svakodnevice, a tu su rutinu u izvanrednu zabavu pretvorili u jednoj obitelji, u gradu Puertollano, nedaleko Ciudad Reala. Otac i kćerka, naime, iz dana u dan su izlazili iz svog stana i, do kontejnera udaljenog stotinjak metara, kretali u pravu avanturu, uvijek drugačije maskirani, u djevojčičine omiljene likove. Otac je isprva sam išao bacati smeće, a iz šale se počeo maskirati, što je izazvalo oduševljenje kod susjeda, koji su mu pljeskali s prozora i balkona, ali i kod njegove kćerke. Stoga je u ove zahtjevne izazove uključio i kćerkicu, kako bi barem malo „protegnula“ noge.

Španjolska je jedna od epidemijom koronavirusa najteže pogođenih zemalja. Građani su u vrlo strogoj karanteni proveli gotovo dva mjeseca. Bacanje smeća bila je jedna od aktivnosti koja je razbijala monotoniju svakodnevice, a tu su rutinu u izvanrednu zabavu pretvorili u jednoj obitelji, u gradu Puertollano, nedaleko Ciudad Reala. Otac i kćerka, naime, iz dana u dan su izlazili iz svog stana i, do kontejnera udaljenog stotinjak metara, kretali u pravu avanturu, uvijek drugačije maskirani, u djevojčičine omiljene likove.

Otac je isprva sam išao bacati smeće, a iz šale se počeo maskirati, što je izazvalo oduševljenje kod susjeda, koji su mu pljeskali s prozora i balkona, ali i kod njegove kćerke. Stoga je u ove zahtjevne izazove uključio i kćerkicu, kako bi barem malo „protegnula“ noge. Brojne videozapise objavljivao je na svom Instagramu, a nije dugo trebalo da postanu viralni. Kompilacija „najboljih izlazaka do smeća“ objavljena na Facebooku u samo nekoliko dana je pogledana 15 milijuna puta. 

Uistinu je impresivan broj kostima koje su otac i kćer „prošetali“ za vrijeme karantene, a po fotografijama na Instagramu može se primijetiti da je ova obitelj već ranije imala sklonost kostimiranja i odlaženja na dječje kostimirane festivale. 

Lupiga.Com

Naslovna fotografija: screenshot/Facebook

 

Anketa

Varga je otkazao tulum jer je shvatio da:

Kolumne

 1. OJAČAVANJE DESNICE: Diletantizam i veliki troškovi

  13.09.2022.

  Boris Pavelić

  OJAČAVANJE DESNICE: Diletantizam i veliki troškovi

 2. POSLANICA LANE BOBIĆ: Pošto ženski život?

  03.09.2022.

  Lana Bobić

  POSLANICA LANE BOBIĆ: Pošto ženski život?

 3. DRUGO MIŠLJENJE ZDENKA DUKE: Što će biti s nama sutra?

  20.08.2022.

  Zdenko Duka

  DRUGO MIŠLJENJE ZDENKA DUKE: Što će biti s nama sutra?

Lupiga predstavlja: Priče iz zagrebnog života

E-ciklopedija

 1. Povijesni put Hitlerove 'klonje'
 2. Yugo - urbana legenda
 3. Freedom Theatre (Teatar slobode)
 4. Japanske čestitke i razglednice
 5. Russellov čajnik

Recepti

 1. Domaći sok od bazge
 2. Burek (bosanski) za 1 odraslu osobu
 3. Drugačija svinjska jetrica
 4. Bosanska pogača
 5. Piletina u košuljici od sezama
Projekt se provodi uz pomoć:
Ministarstvo kulture Republike Hrvatske Agencija za elektroničke medije Grad Zagreb
Medijski partneri: Balkan Insight - Balkanska tranziciona pravda CINS - Centar za istraživačko novinarstvo Nezavisnog udruženja novinara Srbije