BRISANJE GRANICA

Jedna od najljepših ljubavnih pjesama u sjajnoj izvedbi Bože Vreće i Edina Karamazova

ritn by: Lupiga.Com | 15.09.2020.
BRISANJE GRANICA: Jedna od najljepših ljubavnih pjesama u sjajnoj izvedbi Bože Vreće i Edina Karamazova
Jedan od najvećih živućih interpretatora sevdaha, Božo Vrećo, i jedan od najpoznatijih svjetskih lutnjista, Edin Karamazov, imaju svoj prvi singl, obradu sevdalinke „Emina“ nastale na tekst slavnog pjesnika Alekse Šantića. Tekst je Šantić napisao prije gotovo 120 godina, a Vrećina i Karamazovljeva interpretacija jedna je od najboljih izvedbi ove sevdalinke. Najava je to njihovog albuma „Lachrimae“ na kojem će se naći jedanaest pjesama, redom interpretacija, ali ne i isključivo sevdalinki, jer album je to koji, kako kažu, briše neke poznate granice. „Album će zbližiti dalmatinsku, bosanskohercegovačku, makedonsku, tursku i španjolsku pjesmu te izbrisati granice. Božin distinktivan vokal u pratnji lutnje baca potpuno novo svjetlo na ove odavno prepoznate pjesme“, navode o albumu na kojem će se, među ostalim, naći i pjesme „Bor sadila moma Evgenija“, „Ašik osta' na te oči“ i „Što te nema“.

Jedan od najvećih živućih interpretatora sevdaha, Božo Vrećo, i jedan od najpoznatijih svjetskih lutnjista, Edin Karamazov, imaju svoj prvi singl, obradu poznate sevdalinke „Emina“ nastale na tekst slavnog pjesnika Alekse Šantića. Tekst je Šantić napisao prije gotovo 120 godina, a Vrećina i Karamazovljeva interpretacija jedna je od najboljih izvedbi ove sevdalinke. 

Najava je to njihovog albuma „Lachrimae“ na kojem će se naći jedanaest pjesama, redom interpretacija, ali ne i isključivo sevdalinki, jer album je to koji, kako kažu, briše neke poznate granice. 

„Album će zbližiti dalmatinsku, bosanskohercegovačku, makedonsku, tursku i španjolsku pjesmu te izbrisati granice. Božin distinktivan vokal u pratnji lutnje baca potpuno novo svjetlo na ove odavno prepoznate pjesme“, navode o albumu na kojem će se, među ostalim, naći i pjesme „Bor sadila moma Evgenija“, „Ašik osta' na te oči“ i „Što te nema“. Na streaming servisima album će se pojaviti od petka, 18. rujna, dok će se CD u prodaji naći tjedan dana kasnije, po cijeni od 99 kuna. 

Lupiga.Com

Naslovna fotografija: Croatia Records

 

Anketa

Varga je otkazao tulum jer je shvatio da:

Kolumne

 1. DRUGE OČI TATJANE GROMAČE: Rovinj je danas povampiren prostor koji žudi samo za novcem

  11.09.2020.

  Tatjana Gromača

  DRUGE OČI TATJANE GROMAČE: Rovinj je danas povampiren prostor koji žudi samo za novcem

 2. DRUGO MIŠLJENJE ZDENKA DUKE: Tko nam to dolazi poslije Bandića

  05.09.2020.

  Zdenko Duka

  DRUGO MIŠLJENJE ZDENKA DUKE: Tko nam to dolazi poslije Bandića

 3. BURE BARUTA: Oprostite, gdje je ovdje Olovo?

  24.08.2020.

  Ahmed Burić

  BURE BARUTA: Oprostite, gdje je ovdje Olovo?

Lupiga predstavlja: Priče iz zagrebnog života

E-ciklopedija

 1. Povijesni put Hitlerove 'klonje'
 2. Yugo - urbana legenda
 3. Freedom Theatre (Teatar slobode)
 4. Japanske čestitke i razglednice
 5. Russellov čajnik

Recepti

 1. Domaći sok od bazge
 2. Burek (bosanski) za 1 odraslu osobu
 3. Drugačija svinjska jetrica
 4. Bosanska pogača
 5. Piletina u košuljici od sezama
Projekt se provodi uz pomoć:
Ministarstvo kulture Republike Hrvatske Agencija za elektroničke medije Grad Zagreb
Medijski partneri: Balkan Insight - Balkanska tranziciona pravda CINS - Centar za istraživačko novinarstvo Nezavisnog udruženja novinara Srbije