BRATSTVO LJUDI

Pjesma iz Srebrenice postala himna dječje internacionale

ritn by: Lupiga.Com | 09.06.2017.
BRATSTVO LJUDI: Pjesma iz Srebrenice postala himna dječje internacionale
Dječji zbor iz Srebrenice "Kuće dobrih tonova" izvijestio je javnost da je završen spot za pjesmu “Love, People”, koju izvodi više od 1.000 djece, iz 15 zborova širom svijeta. Radi se o prepjevu pjesme dječjeg zbora iz Srebrenice, koji je 2014. godine snimio pjesmu "Love, People" pozivajući na solidarnost i pomoć žrtvama katastrofalnih poplava u Bosni i Hercegovini. Sada je ta pjesma postala globalna himna djece koji su u "El Sistema" horovima širom svijeta. Pokret „El Sistema“ začet je 1975. godine u Venezueli, a utemeljitelj José Antonio Abreu je obrazložio svoju ideju tezom da "siromašno dijete kojemu date violinu i priliku da svira više nije siromašno dijete, ono je tada dio nečega", odnosno da djeca koja pjevaju i muziciraju zajedno doživljavaju iskustvo pripadnosti, sreće i ljubavi. Danas je ta ideja inspirirala globalni pokret koji se proširio na 65 država svijeta na svim kontinentima, a okuplja oko milijun djece.

Dječji zbor iz Srebrenice "Kuće dobrih tonova" izvijestio je javnost da je završen spot za pjesmu “Love, People”, koju izvodi više od 1.000 djece, iz 15 zborova širom svijeta. Radi se o prepjevu pjesme dječjeg zbora iz Srebrenice, koji je 2014. godine snimio pjesmu "Love, People" pozivajući na solidarnost i pomoć žrtvama katastrofalnih poplava u Bosni i Hercegovini. Sada je ta pjesma postala globalna himna djece koja su u "El Sistema" horovima širom svijeta.

Pokret "El Sistema" začet je 1975. godine u Venezueli, a utemeljitelj José Antonio Abreu je obrazložio svoju ideju tezom da "siromašno dijete kojemu date violinu i priliku da svira više nije siromašno dijete, ono je tada dio nečega", odnosno da djeca koja pjevaju i muziciraju zajedno doživljavaju iskustvo pripadnosti, sreće i ljubavi. Danas je ta ideja inspirirala globalni pokret koji se proširio na 65 država svijeta na svim kontinentima, a okuplja oko milijun djece.

Ona sudjeluju u radu preko 400 programa inspiriranih "El Sistemom", na svim kontinentima svijeta. 

Upravo snimljeni spot slikom predstavlja glavnu poruku pjesme, a to su prijateljstvo, ljubav i razumijevanje. Radi se o jedinstvenom poduhvatu, u čijem snimanju su sudjelovali zborovi s Novog Zelanda, iz Kenije, Vijetnama, Južne Afrike i drugih dijelova svijeta, točnije na više od 20 lokacija širom svijeta i za njegovu realizaciju je trebalo više od šest mjeseci.

"Snimanje ove pjesme je bilo nevjerovatno putovanje. Toliko različitih kultura, toliko divnih običaja i toliko nasmijanih lica... i svi sa istom porukom: jedinstvo i harmonija u svijetu", pišu iz "Kuće dobrih tonova". 

Izvršni producent i pokretač projekta je Ismar Porić, muziku je radio Mirko Šenkovski Geronimo, tekst Ismar Porić i Tricia Tunstall. Scenarij i režiju potpisuje Damir Bašić Duka.

"Svijet možda izgleda kao tmurno mjesto, ispunjeno neprijateljstvom i nerazumijevanjem. Ipak, ispod toga, postoji nada, koja se čuje u mjestima gdje vlada siromaštvo, nasilje... To je zvuk djece koja zajedno pjevaju u harmoniji koja mijenja njihove živote nabolje, dajući im nadu u bolje sutra, u bolji svijet. 'Love, People' je zajednička poruka nade u bolju budućnosti, budućnost koju ova djeca svaki dan doživljavaju pjevajući ovu himnu, ali i učestvujući u radu 'El Sistema' pokreta, koji okuplja više od milion djece u 65 zemalja širom svijeta", navodi se u obavijesti.

Lupiga.Com

Naslovna fotografija: screenshot/YouTube


Anketa

Varga je otkazao tulum jer je shvatio da:

Kolumne

 1. OTETO IZ TMINE: Negiranje genocida u Srebrenici pitanje je dobrog odgoja

  11.07.2020.

  Bojan Tončić

  OTETO IZ TMINE: Negiranje genocida u Srebrenici pitanje je dobrog odgoja

 2. DRUGO MIŠLJENJE ZDENKA DUKE: Paradoksalno, težak poraz sreća je u nesreći za SDP

  09.07.2020.

  Zdenko Duka

  DRUGO MIŠLJENJE ZDENKA DUKE: Paradoksalno, težak poraz sreća je u nesreći za SDP

 3. NON SERVIAM IGORA MANDIĆA: „Srpski životi su važni???“

  23.06.2020.

  Igor Mandić

  NON SERVIAM IGORA MANDIĆA: „Srpski životi su važni???“

Lupiga predstavlja: Priče iz zagrebnog života

E-ciklopedija

 1. Povijesni put Hitlerove 'klonje'
 2. Yugo - urbana legenda
 3. Freedom Theatre (Teatar slobode)
 4. Japanske čestitke i razglednice
 5. Russellov čajnik

Recepti

 1. Domaći sok od bazge
 2. Burek (bosanski) za 1 odraslu osobu
 3. Drugačija svinjska jetrica
 4. Bosanska pogača
 5. Piletina u košuljici od sezama
Projekt se provodi uz pomoć:
Ministarstvo kulture Republike Hrvatske Agencija za elektroničke medije Grad Zagreb
Medijski partneri: Balkan Insight - Balkanska tranziciona pravda CINS - Centar za istraživačko novinarstvo Nezavisnog udruženja novinara Srbije