BORIS T. MATIĆ PODRŽAVA LUPIGU

„Ne možemo bez dobrog i kritičkog novinarstva"

ritn by: I.F. | 15.01.2018.
BORIS T. MATIĆ PODRŽAVA LUPIGU: „Ne možemo bez dobrog i kritičkog novinarstva"
„Podržavam Lupigu kao jednu od rijetkih preostalih oaza kritičkog novinarstva. Mislim da bez dobrog i kritičkog novinarstva nema ni funkcionalne demokracije. U vremenima sveopćeg urušavanja demokratskih prava za koja smo mislili da su odavno ostvarena, bez ovakvih neprofitnih medija ostat ćemo bez glasa koji će o tome svjedočiti“, kaže Boris T. Matić, filmski producent, osnivač Motovun i Zagreb Film Festivala - te direktor Propeler filma, tvrtke koja je producirala hrpu nagrađivanih filmova. Svojim videom podrške Matić se uključio u Lupiginu crowdfunding kampanju, koju smo pokrenuli još 19. prosinca. Prvi cilj smo ispunili u početnih deset dana. Prikupili smo 19.999 dolara što je minimalni iznos potreban za funkcioniranje Lupige, a naš drugi cilj – dodatnih 9.999 dolara – još uvijek nije ispunjen, a s tim iznosom namjeravamo angažirati nove suradnike na Lupigi, provjerena novinarska i književnička imena.

*** Lupiga je u crowdfunding kampanji. Možete joj pomoći i uplatom izravno na žiro-račun, putem opće uplatnice ili internetskog bankarstva. Podatke možete pronaći na ovom linku.

„Podržavam Lupigu kao jednu od rijetkih preostalih oaza kritičkog novinarstva u Hrvatskoj. Mislim da bez dobrog i kritičkog novinarstva nema ni funkcionalne demokracije. U vremenima sveopćeg urušavanja demokratskih prava za koja smo mislili da su odavno ostvarena, bez ovakvih neprofitnih medija ostat ćemo bez glasa koji će o tome svjedočiti“, kaže Boris T. Matić, filmski producent, osnivač dva ponajveća filmska festivala u Hravtskoj - Motovun Film Festivala i Zagreb Film Festivala - te direktor Propeler filma, tvrtke koja je producirala hrpu nagrađivanih domaćih filmova. 

Svojim videom podrške Matić se uključio u Lupiginu crowdfunding kampanju, koju je portal što ga upravo čitate pokrenuo još 19. prosinca na platformi Indiegogo. Prvi cilj smo ispunili već u početnih deset dana kampanje. Prikupili smo 19.999 američkih dolara što je minimalni iznos potreban za funkcioniranje Lupige, a naš drugi cilj – dodatnih 9.999 dolara – još uvijek nije ispunjen, a s tim iznosom namjeravamo angažirati nove suradnike na Lupigi, provjerena novinarska i književnička imena. Neka od njih ćete već ovih dana susresti na Lupigi, a s vašom podrškom ona će biti još brojnija i češće imati priliku pisati na ovim stranicama. 

Nastavak ove crowdfunding kampanje jedina je prilika da ostvarimo sredstva pomoću kojih ćemo i dalje biti snažno prisutni u javnom prostoru i ostati na položajima s kojih su gazde većine medija i njihovi politički i kontroverzni poduzetni partneri odavno naredili povlačenje. Ostalo je još pet dana do kraja te odsudne „bitke“ i ukoliko nas već niste podržali, sada je prava prilika za to.

„Svi znamo da je stanje u hrvatskim medijima izrazito loše, a Zagreb Film Festival na svoj način želi pomoći da ne postane i gore. Stoga vas pozivam da podržite portal Lupiga“, poručuje direktor Zagreb Film Festivala i član uprave zagrebačkog kina Europa u svom videu podrške. 

Perkovi
Dvije poslastice za filmofile (SCREENSHOT: Indiegogo/Lupiga)

Kao naši partneri ove dvije kulturne institucije omogućili su nam i sjajne perkove u kampanji. Zagreb Film Festival za podržavatelje Lupige dao je tri paketa ulaznica za sljedeće festivalsko izdanje. Paketi su razgrabljeni u samom početku kampanje, a pred vama su još uvijek tri izuzetno vrijedna perka – godišnje ulaznice za kino Europu. Ovo nezavisno kino 2016. godine dobilo je nagradu za najbolji program od mreže europskih kina Europa Cinemas, što najbolje govori o kvaliteti njegovog repertoara. Za podršku Lupigi na samom kraju kampanje u iznosu od 90 dolara, možete postati sretnica ili sretnik koji će cijelu ovu godinu uživati u izvrsnim filmovima, kakvi se uglavnom ne mogu pogledati u "standardnim" kino dvoranama. Osim toga za istu novčanu podršku Lupigi možete postati gost Motovun Film Festivala te dobiti Veliki paket festivalskih ulaznica, svoje mjesto u motovunskom kampu i festivalsku majicu.

Stoga obavijestite svoje poznanike, prijatelje, susjede i rodbinu da imaju još samo pet dana da sebe ili nekog bliskog nagrade sjajnim poklonom, a Lupigu vrijednom podrškom.

 

Lupiga.Com

Naslovna fotografija: screenshot/Lupiga.Com

 

*** Lupiga je u crowdfunding kampanji. Možete joj pomoći i uplatom izravno na žiro-račun, putem opće uplatnice ili internetskog bankarstva. Podatke možete pronaći na ovom linku. Možete koristiti i QR kôd. Cijenimo svaku podršku.

Anketa

Varga je otkazao tulum jer je shvatio da:

Kolumne

 1. BEZ IKAKVOG "ALI": Neka nam solidarno ostane novo normalno

  31.12.2020.

  Lana Bobić

  BEZ IKAKVOG "ALI": Neka nam solidarno ostane novo normalno

 2. DRUGO MIŠLJENJE ZDENKA DUKE: Na korak do neizvjesne 2021. - što poslije korone?

  26.12.2020.

  Zdenko Duka

  DRUGO MIŠLJENJE ZDENKA DUKE: Na korak do neizvjesne 2021. - što poslije korone?

 3. GORI NAM POD NOGAMA: Ne šuti i talasaj!

  30.11.2020.

  Lana Bobić

  GORI NAM POD NOGAMA: Ne šuti i talasaj!

Lupiga predstavlja: Priče iz zagrebnog života

E-ciklopedija

 1. Povijesni put Hitlerove 'klonje'
 2. Yugo - urbana legenda
 3. Freedom Theatre (Teatar slobode)
 4. Japanske čestitke i razglednice
 5. Russellov čajnik

Recepti

 1. Domaći sok od bazge
 2. Burek (bosanski) za 1 odraslu osobu
 3. Drugačija svinjska jetrica
 4. Bosanska pogača
 5. Piletina u košuljici od sezama
Projekt se provodi uz pomoć:
Ministarstvo kulture Republike Hrvatske Agencija za elektroničke medije Grad Zagreb
Medijski partneri: Balkan Insight - Balkanska tranziciona pravda CINS - Centar za istraživačko novinarstvo Nezavisnog udruženja novinara Srbije