ANIMAFEST ZAGREB OBJAVLJUJE

Prijavite svoj film na 27. izdanje Festivala

ritn by: A.B. | 06.11.2016.
ANIMAFEST ZAGREB OBJAVLJUJE: Prijavite svoj film na 27. izdanje Festivala
Svjetski festival animiranog filma, Animafest Zagreb, poziva vas da prijavite svoj film na Festival koje će se održati od 5. do 10. lipnja 2017. godine u Zagrebu. Prijaviti se mogu kratki i dugi animirani filmovi završeni nakon 1. siječnja 2016. godine putem online obrasca na internetskoj stranici Animafesta. Rok za prijavu je 1. veljače 2017. godine, a naknade za prijavu nema. Lani je u kategoriji kratkometražnog filma za djecu nagradu osvojila američka animatorica Elizabeth Ito s pričom o jednom danu u životu Douglasa, tinejdžera čudovišta koji se trudi uklopiti i preživjeti srednju školu. Film "Dobro došli u moj život" priča je koju razvija od studentskih dana pa pogledajte prvu verziju objavljenu pod istim naslovom na YouTube kanalu autorice, zamišljenu kao dokumentarac u kojem ćete upoznati cijelu njegovu „čudovišnu“ obitelj.

Svjetski festival animiranog filma, Animafest Zagreb, poziva vas da prijavite svoj film na 27. izdanje festivala koje će se održati od 5. do 10. lipnja 2017. godine u Zagrebu. Prijaviti se mogu kratki i dugi animirani filmovi završeni nakon 1. siječnja 2016. godine putem online obrasca na internetskoj stranici Animafesta. Rok za prijavu je 1. veljače 2017. godine, a naknade za prijavu nema.

Dugometražni filmovi prijavljuju se u toj kategoriji ukoliko traju minimalno 40 minuta. Kratkometražni filmovi u trajanju kraćem od 40 minuta prijavljuju se u četiri kategorije; za kratkometražni film, studentski film, hrvatski i film za djecu.

Upravo u kategoriji kratkometražnih filmova za djecu lani je na Animafestu prvu nagradu osvojila Elizabeth Ito sa svojim filmom "Dobro došli u moj život". Rođena je u Santa Monici u Kaliforniji gdje je završila i prestižni studij animacije likova na Kalifornijskom institutu za umjetnost, a diplomirala je i englesku književnost i filozofiju na UCLA-u.

"Dobro došli u moj život" prikaz je jednog dana u životu Douglasa, poznatog kao T-Kesh, američkog tinejdžera i čudovišta. Douglas se maksimalno trudi uklopiti i preživjeti srednju školu. Iznutra je ljudsko biće poput svih, no kada izgledate kao čudovište ne možete pobjeći od toga. 

Animirani film prikazan na ovogodišnjem Animafestu napravila je 2015. godine, no priču razvija još od studentskih dana. Na svojem YouTube kanalu objavila je tako prvu verziju koju je radila kao projekt za završnu godinu studija. Riječ je o animiranom dokumentarcu u kojem predstavlja Douglasovu obitelj čudovišta koja nastoji živjeti normalan američki život. Likove u filmu sinkronizirali su svojim glasovima članovi njezine obitelji. Ovaj je animirani film osvojio Producer's Choice Award na prvom Nicktoons Film Festivalu, a bio je nominiran i za Student Academy Award 2004. godine od kad je prikazivan na brojnim festivalima širom svijeta.

Elizabeth Ito danas radi kao supervizorica režije animirane serije "Adventure Time" na Cartoon Networku. Radila je i za niz holivudskih studija, uključujući Sony i Walt Disney.

Filmovi koji će biti prijavljeni na Animafest do 1. veljače 2017. godine natjecat će se za priznanja i nagrade koje dodjeljuju međunarodni žiriji.

Lupiga.Com

Naslovna fotografija: Animafest 2016.


Anketa

Varga je otkazao tulum jer je shvatio da:

Kolumne

  1. IZ PRVE RUKE: Šta sve naučite o BiH kada počnete da slušate ploče?

    28.03.2024.

    Srđan Puhalo

    IZ PRVE RUKE: Šta sve naučite o BiH kada počnete da slušate ploče?

  2. VIRTUALNA STVARNOST: Doba loših imitacija, kopija i surogata

    18.03.2024.

    Predrag Finci

    VIRTUALNA STVARNOST: Doba loših imitacija, kopija i surogata

  3. POSLANICA LANE BOBIĆ: Za Osmi mart, kupi mi, mama, jedan mali rat

    05.03.2024.

    Lana Bobić

    POSLANICA LANE BOBIĆ: Za Osmi mart, kupi mi, mama, jedan mali rat

Lupiga predstavlja: Priče iz zagrebnog života

E-ciklopedija

  1. Povijesni put Hitlerove 'klonje'
  2. Yugo - urbana legenda
  3. Freedom Theatre (Teatar slobode)
  4. Japanske čestitke i razglednice
  5. Russellov čajnik

Recepti

  1. Domaći sok od bazge
  2. Burek (bosanski) za 1 odraslu osobu
  3. Drugačija svinjska jetrica
  4. Bosanska pogača
  5. Piletina u košuljici od sezama
Projekt se provodi uz pomoć:
Ministarstvo kulture Republike Hrvatske Agencija za elektroničke medije Grad Zagreb
Medijski partneri: Balkan Insight - Balkanska tranziciona pravda CINS - Centar za istraživačko novinarstvo Nezavisnog udruženja novinara Srbije