ZFF SRIJEDA

Dan za laureate i vrapce

ritn by: H.Š. | 18.11.2015.
ZFF SRIJEDA: Dan za laureate i vrapce
U programu dugometražne konkurencije ZFF-a, večeras se prikazuje pobjednik Venecije, venezuelanski film "Izdaleka" u režiji Lorenza Vigasa i "Vrapci", film koji je osvojio glavne nagrade na filmskim festivalima od Chicaga do San Sebastiana i Varšave.

U programu dugometražne konkurencije Zagreb Film Festivala, večeras se prikazuje pobjednik Venecije, venezuelanski film "Izdaleka" u režiji Lorenza Vigasa i "Vrapci", film koji je osvojio glavne nagrade na filmskim festivalima od Chicaga do San Sebastiana i Varšave. 

Pobjednik Mostre, "Izdaleka" je priča o imućnom sredovječnom gay muškarcu koji se koristi novcem kako bi u svoj dom privukao privlačne mladiće. Kako ne podnosi fizički kontakt, želi ih samo gledati, nikako dirati. Njegova rutina je neporemećena dok ne upozna nasilnog sedamnaestogodišnjeg delinkventa s kojim postaje opsjednut. Film je na rasporedu u kinu Europa u 19 sati.

Vrapci
"Vrapci" je vizualno raskošan film o boli odrastanja (FOTO: zff.hr)

Film islandskog redatelja Rúnara Rúnarssona, "Vrapci", vizualno je raskošan film o boli odrastanja u čijem je središtu šesnaestogodišnji Ari koji je prisiljen preseliti se iz Reykjavika ocu na Westfjord, najslabije naseljeni i najhladniji dio Islanda, nakon što mu majka otputuje u Angolu s novim mužem. Ne znajući kako se zbližiti s ocem alkoholičarom, Ari toplinu nalazi u baki i prijateljici Lani. Šokantni događaj prisilit će ga da odabere hoće li reći istinu ili zaštititi one koje voli. Film je na rasporedu u kinu Europa u 21 i 30 sati.

U 22 sata u Tuškancu u programu "Ponovno s nama" prikazuje se rumunjski kandidat za Oscara i dobitnik Srebrnog medvjeda u Berlinu, film "Bravo!" poznatog rumunjskog novovalnog redatelja Radua Judea.

U Zagrebačkom plesnom centru nastavlja se retrospektiva Orsona Wellesa s filmom "Tajna Nikole Tesle", u režiji Krste Papića i u kojem Welles tumači manju, ali zapaženu ulogu Teslinog financijera J. P. Morgana.

Lupiga.Com

Naslovna fotografija: zff.hr


Anketa

Varga je otkazao tulum jer je shvatio da:

Kolumne

 1. SHORT STORY SHORT: HDZ nas je naučio da je otpor uzaludan

  03.04.2021.

  Lana Bobić

  SHORT STORY SHORT: HDZ nas je naučio da je otpor uzaludan

 2. DRUGO MIŠLJENJE ZDENKA DUKE: Kakav je to primjer Zoran Milanović?

  28.03.2021.

  Zdenko Duka

  DRUGO MIŠLJENJE ZDENKA DUKE: Kakav je to primjer Zoran Milanović?

 3. BURE BARUTA: Put za ilovaču

  24.03.2021.

  Ahmed Burić

  BURE BARUTA: Put za ilovaču

Lupiga predstavlja: Priče iz zagrebnog života

E-ciklopedija

 1. Povijesni put Hitlerove 'klonje'
 2. Yugo - urbana legenda
 3. Freedom Theatre (Teatar slobode)
 4. Japanske čestitke i razglednice
 5. Russellov čajnik

Recepti

 1. Domaći sok od bazge
 2. Burek (bosanski) za 1 odraslu osobu
 3. Drugačija svinjska jetrica
 4. Bosanska pogača
 5. Piletina u košuljici od sezama
Projekt se provodi uz pomoć:
Ministarstvo kulture Republike Hrvatske Agencija za elektroničke medije Grad Zagreb
Medijski partneri: Balkan Insight - Balkanska tranziciona pravda CINS - Centar za istraživačko novinarstvo Nezavisnog udruženja novinara Srbije