ZADNJI DAN ZA PRIJAVU

Kvizom za školarce "70 godina od pobjede" do ljetovanja u Savudriji

ritn by: Hrvatski povijesni portal | 30.04.2015.
ZADNJI DAN ZA PRIJAVU: Kvizom za školarce "70 godina od pobjede" do ljetovanja u Savudriji
Savez antifašističkih boraca i antifašista Republike Hrvatske i Udruga za edukaciju i promicanje ljudskih prava organiziraju Kviz znanja „70 godina od pobjede“ posvećen obljetnici pobjede nad fašizmom i nacizmom u Drugom svjetskom ratu. Ta dva zla progutala su na milijune nevinih žrtava, a razmjeri masovnog stradanja stanovništva u svjetskim razmjerima vidljivi su i danas. Od kapitulacije nacističke Njemačke i sila Osovine u Drugom svjetskom ratu prošlo je točno 70 godina i cijela Europa će obilježiti ovogodišnji Dan pobjede na vrlo svečan način. I naša će se domovina uključiti u međunarodnu proslavu.

U online kvizu mogu sudjelovati učenici svih osnovnih i srednjih škola Republike Hrvatske. Organizatori će nagraditi troje najboljih učenika u svakoj kategoriji prigodnim poklonima, a svi sudionici i mentori primit će pohvalnice za sudjelovanje.

Najbolji učenici sudjelovati će u Ljetnoj školi mira u Odmaralištu mladih „Veli Jože“ u istarskoj Savudriji. Na izbor su tri moguće smjene: prva od 29. lipnja do 6. srpnja, druga od 6. do 13. srpnja i treća od 13. do 20. srpnja. Boravak, odnosno smještaj i prehrana su besplatni, dok troškove puta do Savudrije snose sami sudionici. Boravak u Kampu mladih, osim uživanja u čarima ljeta, pruža jedinstvenu priliku za edukacijom uz priznate stručnjake. Ljetna škola mira održat će se drugu godinu zaredom. Iskustva mladih iz prve škole govore da je boravak u kampu bio iznimno zanimljiv i koristan te da su mladi oduševljeni ovakvim načinom edukacije. 

Kviz će se održati 4. svibnja 2015. godine na CARNetovom portalu za učenje Loomen. Učenici koji pristupe kvizu imati će točno 45 minuta vremena za rješavanje 30 zadataka.

Prijave su otvorene od 27. travnja 2015. do kraja 30. travnja 2015. godine. 

Sve tehničke detalje i upute natjecatelji će primiti tijekom 1. svibnja 2015. godine na prijavljene e-mail adrese. Tijekom tjedna prije kviza učenici će moći isprobati kako će stvarni kviz izgledati.

Za sudjelovanje u kvizu učenici će se morati registrirati uporabom AAI@EduHr virtualnog identiteta (ime.prezime@skole.hr). Prijave će biti objavljene na stranicama medijskog pokrovitelja - Hrvatskog povijesnog portala.

Lupiga.Com

Naslovna fotografija: Povijest.net

 

Anketa

Varga je otkazao tulum jer je shvatio da:

Kolumne

 1. KORONA, PRVI KRUG: Što ako egoizam postane dominantno moralno načelo?

  28.05.2020.

  Predrag Finci

  KORONA, PRVI KRUG: Što ako egoizam postane dominantno moralno načelo?

 2. BURE BARUTA: Kad nisu cvjetale maline

  14.05.2020.

  Ahmed Burić

  BURE BARUTA: Kad nisu cvjetale maline

 3. GRAĐANIN U SAMOIZOLACIJI: Od terorista do ovce

  13.05.2020.

  Nataša Škaričić

  GRAĐANIN U SAMOIZOLACIJI: Od terorista do ovce

Lupiga predstavlja: Priče iz zagrebnog života

E-ciklopedija

 1. Povijesni put Hitlerove 'klonje'
 2. Yugo - urbana legenda
 3. Freedom Theatre (Teatar slobode)
 4. Japanske čestitke i razglednice
 5. Russellov čajnik

Recepti

 1. Domaći sok od bazge
 2. Burek (bosanski) za 1 odraslu osobu
 3. Drugačija svinjska jetrica
 4. Bosanska pogača
 5. Piletina u košuljici od sezama
Projekt se provodi uz pomoć:
Ministarstvo kulture Republike Hrvatske Agencija za elektroničke medije Grad Zagreb
Medijski partneri: Balkan Insight - Balkanska tranziciona pravda CINS - Centar za istraživačko novinarstvo Nezavisnog udruženja novinara Srbije