KAD „IZDAJICE“ TUŽE

Najzloćudniji „medij“ Balkana mora Gruhonjiću platiti 100.000 dinara

ritn by: I.F. | 28.09.2017.
KAD „IZDAJICE“ TUŽE: Najzloćudniji „medij“ Balkana mora Gruhonjiću platiti 100.000 dinara
Lupigin kolumnist i programski urednik Nezavisnog društva novinara Vojvodine dobio je sudski spor protiv Informera, beogradskog tabloida koji već godinama služi kao nakupina papira na kojem se tiskaju razne potjernice.

Lupigin kolumnist i programski urednik Nezavisnog društva novinara Vojvodine dobio je sudski spor protiv Informera, beogradskog tabloida koji već godinama služi kao nakupina papira na kojem se tiskaju razne potjernice. Gruhonjić je Informer tužio nakon što su mjesecima tiskali raznorazne potjernice za njim, učestalo ga vrijeđajući i nazivajući ga „Sabahudinom“, pokušavajući tako svoje čitatelje uvjeriti kako se radi o muslimanu i samim time izdajniku koji ruje protiv „interesa Srbije“.

„Možda ovo može da bude primer kako se treba suprotstaviti nečemu što se naziva novinarstvom", objašnjava Gruhonjić nakon prvostupanjske presude u njegovu korist. Presudom Informer Gruhonjiću mora isplatiti 100.000 dinara, odnosno oko 6.500 kuna. 

ROTO LUDILO: Kako smo svedočili uskrsnuću srbijanske ratne propagande

“Početkom prošle godine počeli su da me nazivaju tim imenom, a kasnije sam u nizu skarednih napisa u tom listu postao već sada čuveni Sabahudin. Taj nadimak su preuzeli i brojni portali slični Informeru. Problem je što on datira iz 2005. godine i prišili su mi ga neonacisti iz Nacionalnog stroja, koji su pretili meni, mojoj familiji i deci. Ko god da je usvojio taj nadimak, smatram ga bliskim fašistima i neonacistima”, kaže Gruhonjić.

Informer
Standardni trash iz Informerove produkcije (FOTO: Facebook)

Koliko daleko Informer može ići pokazuje detalj sa suđenja na kojem su Informerovi odvjetnici uporno pokušavali dokazati da se Dinko Gruhonjić ustvari zove Sabahudin. Kako piše Danas, od suda su tražili da Gruhonjić u sudski spis dostavi izvod iz matične knjige rođenih. Kada je Gruhonjić donio izvod iz kojeg je jasno vidljivo da se ne zove Sabahudin, onda su zahtijevali da dostavi i drugu dokumentaciju te sve izmjene iz knjige rođenih. Kada je donio i sve te dokumente i kada je ponovno utvrđeno da se ne zove Sabahudin, vlasnik Informera, Dragan J. Vučičević pokušavao je dokazati da Gruhonjića same kolege nazivaju Sabahudinom.

“Vučićević je rekao kako sam pod tim imenom poznat u novinarskim krugovima i kako me kolege tako zovu. Kada sam ga pitao koje su to kolege, poimence je naveo sedam, osam 'kolega', očigledno Vučićevićevih istomišljenika. I hvala mu na tome”, kaže Gruhonjić koji najavljuje da će i ubuduće tužiti svakog tko ga bude tako nazivao, jer očito se samo tužbama može stati u kraj „medijima“ poput Informera, a kakvih ne nedostaje i u Hrvatskoj. Sav novac najavio je, kao i u ovom slučaju, proslijedit će u humanitarne svrhe

Lupiga.Com

Naslovna fotografija: mc.rs

 

Anketa

Varga je otkazao tulum jer je shvatio da:

Kolumne

 1. MUZIČKA MAPA MARKA POGAČARA: Ulica Milana Mladenovića

  13.06.2024.

  Marko Pogačar

  MUZIČKA MAPA MARKA POGAČARA: Ulica Milana Mladenovića

 2. UZ USVAJANJE REZOLUCIJE: Kako da se ne radujemo kada smo opet pobijedili, kako?

  28.05.2024.

  Srđan Puhalo

  UZ USVAJANJE REZOLUCIJE: Kako da se ne radujemo kada smo opet pobijedili, kako?

 3. DRUGO MIŠLJENJE ZDENKA DUKE: Preživjet ćemo i Domovinski pokret

  17.05.2024.

  Zdenko Duka

  DRUGO MIŠLJENJE ZDENKA DUKE: Preživjet ćemo i Domovinski pokret

Lupiga predstavlja: Priče iz zagrebnog života

E-ciklopedija

 1. Povijesni put Hitlerove 'klonje'
 2. Yugo - urbana legenda
 3. Freedom Theatre (Teatar slobode)
 4. Japanske čestitke i razglednice
 5. Russellov čajnik

Recepti

 1. Domaći sok od bazge
 2. Burek (bosanski) za 1 odraslu osobu
 3. Drugačija svinjska jetrica
 4. Bosanska pogača
 5. Piletina u košuljici od sezama
Projekt se provodi uz pomoć:
Ministarstvo kulture Republike Hrvatske Agencija za elektroničke medije Grad Zagreb
Medijski partneri: Balkan Insight - Balkanska tranziciona pravda CINS - Centar za istraživačko novinarstvo Nezavisnog udruženja novinara Srbije