INDIEGOGO KAMPANJA

Sačuvajmo ostavštinu kiparice Vere Dajht Kralj

ritn by: Lupiga.Com | 10.08.2018.
INDIEGOGO KAMPANJA: Sačuvajmo ostavštinu kiparice Vere Dajht Kralj
U trećoj godini postojanja Živog Ateljea DK, njegovi volonteri pozivaju javnost da se pridruži akciji zaštiti i promociji zaštićenog kulturnog nasljeđa Republike Hrvatske, vrijedne zbirke kiparice Vere Dajht Kralj o kojoj brinu. Nakon što su digitalizirali preko 2.000 kataloških jedinica Verine zbirke, stvorili javni repozitorij, pokrenuli niz inicijativa i projekata koje se mogu vidjeti na njihovim Facebook i web stranicama, organiziraju sada i promociju prve monografije te prve izložbe iz fundusa zbirke o javnim skulpturama i spomenicima Vere Dajht Kralj. Izložba se otvara 3. listopada 2018. u Hrvatskom Muzeju Arhitekture - HAZU. "Trebamo vaše sudjelovanje u inicijativi da skupimo dovoljno sredstava putem platforme za javno fnanciranje INDIEGOGO. Kako bi izvršili sve s kvalitetom koju projekt zaslužuje, potrebno nam je više sredstava nego nam je odobreno od institucija grada i ministarstva", poručuju oni.

U trećoj godini postojanja Živog Ateljea DK, njegovi volonteri pozivaju javnost da se pridruži akciji zaštiti i promociji zaštićenog kulturnog nasljeđa Republike Hrvatske, vrijedne zbirke kiparice Vere Dajht Kralj o kojoj brinu. Nakon što su digitalizirali preko 2.000 kataloških jedinica Verine zbirke, stvorili javni repozitorij, pokrenuli niz inicijativa i projekata koje se mogu vidjeti na njihovim Facebook i web stranicama, organiziraju sada i promociju prve monografije te prve izložbe iz fundusa zbirke o javnim skulpturama i spomenicima Vere Dajht Kralj. Izložba se otvara 3. listopada 2018. u Hrvatskom Muzeju Arhitekture - HAZU. 

"Trebamo vaše sudjelovanje u inicijativi da skupimo dovoljno sredstava putem platforme za javno fnanciranje INDIEGOGO. Kako bi izvršili sve s kvalitetom koju projekt zaslužuje, potrebno nam je više sredstava nego nam je odobreno od institucija grada i ministarstva", poručuju oni. 

Među nagradama za podršku nalazi se i koncert počasnih članova Ataljea, Miroslava Tadića i Yvette Holzwarth, koji će se održati 21. kolovoza u Zagrebu.

Za posebne ljubitelje umjetnosti i kolekcionare, nude mogućnost sponzoriranja odljeva skulpture kojoj prijeti propadanje i na taj način za vlastitu zbirku osigurati brončani original iz zaštićene zbirk, o čemu se može dogovoriti kontaktiranjem ateljea na mail zbirkadajhtkralj@ziviatelje.dk.

"U duhu onoga što mi predstavljamo i o čemu govorimo, novac nije jedini niti najvažniji način vašeg sudjelovanja i podrške. Najvažnije nam je da se uključite i postanete dio ove važne inicijative. Proširite internetske poveznice i glas o našoj inicijativi i potrebama u krugu vaših poznanika, prijatelja, kolegica i kolega, poslovnih partnera i suradnika. Ako posjedujete stručno znanje u restauraciji umjetničkih djela ili njihovoj pripremi za izložbe, ako ste vješti u bilo kojem aspektu kulturnog menadžmenta ili prikupljanja sredstava, javite nam se na bilo koji način. Najbolje je, ako ste u Zagrebu, da navratite u Atelje, u Ilicu 110, na čaj ili rakijicu, udijelite nam savjet te se i na taj način uključite", navode oni.

Lupiga.Com

Naslovna fotografija: Živi Atelje DK

Anketa

Varga je otkazao tulum jer je shvatio da:

Kolumne

 1. DRUGE OČI TATJANE GROMAČE: Azili za odbjegle

  18.07.2018.

  Tatjana Gromača

  DRUGE OČI TATJANE GROMAČE: Azili za odbjegle

 2. BURE BARUTA: Navijali smo za onu Hrvatsku kakva bi trebala biti

  12.07.2018.

  Ahmed Burić

  BURE BARUTA: Navijali smo za onu Hrvatsku kakva bi trebala biti

 3. PARANOJA MARKA TOMAŠA: Još uvijek nas sahranjuju

  11.07.2018.

  Marko Tomaš

  PARANOJA MARKA TOMAŠA: Još uvijek nas sahranjuju

Lupiga predstavlja: Priče iz zagrebnog života

E-ciklopedija

 1. Povijesni put Hitlerove 'klonje'
 2. Yugo - urbana legenda
 3. Freedom Theatre (Teatar slobode)
 4. Japanske čestitke i razglednice
 5. Russellov čajnik

Recepti

 1. Domaći sok od bazge
 2. Burek (bosanski) za 1 odraslu osobu
 3. Drugačija svinjska jetrica
 4. Bosanska pogača
 5. Piletina u košuljici od sezama
Projekt se provodi uz pomoć:
Ministarstvo kulture Republike Hrvatske Agencija za elektroničke medije Grad Zagreb
Medijski partneri: Balkan Insight - Balkanska tranziciona pravda CINS - Centar za istraživačko novinarstvo Nezavisnog udruženja novinara Srbije