INDIEGOGO KAMPANJA

Sačuvajmo ostavštinu kiparice Vere Dajht Kralj

ritn by: I.F. | 10.08.2018.
INDIEGOGO KAMPANJA: Sačuvajmo ostavštinu kiparice Vere Dajht Kralj
U trećoj godini postojanja Živog ateljea DK, njegovi volonteri pozivaju javnost da se pridruži akciji zaštiti i promociji zaštićenog kulturnog nasljeđa Republike Hrvatske, vrijedne zbirke kiparice Vere Dajht Kralj o kojoj brinu. Nakon što su digitalizirali preko 2.000 kataloških jedinica Verine zbirke, stvorili javni repozitorij, pokrenuli niz inicijativa i projekata, a što se može vidjeti na njihovim Facebook i web stranicama, sada organiziraju i promociju prve monografije te prve izložbe iz fundusa zbirke o javnim skulpturama i spomenicima Vere Dajht Kralj. Izložba se otvara 3. listopada 2018. godine u Hrvatskom muzeju arhitekture - HAZU. "Trebamo vaše sudjelovanje u inicijativi da skupimo dovoljno sredstava putem platforme za javno financiranje INDIEGOGO. Kako bi izvršili sve s kvalitetom koju projekt zaslužuje, potrebno nam je više sredstava nego nam je odobreno od institucija grada i ministarstva", poručuju oni.

U trećoj godini postojanja zagrebačkog Živog ateljea DK, njegovi volonteri pozivaju javnost da se pridruži akciji zaštiti i promociji zaštićenog kulturnog nasljeđa Republike Hrvatske, vrijedne zbirke kiparice Vere Dajht Kralj o kojoj brinu. Nakon što su digitalizirali preko 2.000 kataloških jedinica Verine zbirke, stvorili javni repozitorij, pokrenuli niz inicijativa i projekata, a što se može vidjeti na njihovim Facebook i web stranicama, sada organiziraju i promociju prve monografije te prve izložbe iz fundusa zbirke o javnim skulpturama i spomenicima Vere Dajht Kralj (Zagreb, 1928. - Zagreb, 2014.). Izložba se otvara 3. listopada 2018. godine u Zagrebu, u Hrvatskom muzeju arhitekture - HAZU. 

"Trebamo vaše sudjelovanje u inicijativi da skupimo dovoljno sredstava putem platforme za javno financiranje INDIEGOGO. Kako bi izvršili sve s kvalitetom koju projekt zaslužuje, potrebno nam je više sredstava nego nam je odobreno od institucija grada i ministarstva", poručuju oni. 

Među nagradama za podršku nalazi se i koncert počasnih članova Živog ateljea, Miroslava Tadića i Yvette Holzwarth, koji će se održati 21. kolovoza u Zagrebu.

Za posebne ljubitelje umjetnosti i kolekcionare, nude mogućnost sponzoriranja odljeva skulpture kojoj prijeti propadanje i čime bi si sponzori za vlastitu zbirku osigurali brončani original iz zaštićene zbirke, o čemu se može dogovoriti kontaktiranjem ateljea na mail zbirkadajhtkralj@ziviatelje.dk.

"U duhu onoga što mi predstavljamo i o čemu govorimo, novac nije jedini niti najvažniji način vašeg sudjelovanja i podrške. Najvažnije nam je da se uključite i postanete dio ove važne inicijative. Proširite internetske poveznice i glas o našoj inicijativi i potrebama u krugu vaših poznanika, prijatelja, kolegica i kolega, poslovnih partnera i suradnika. Ako posjedujete stručno znanje u restauraciji umjetničkih djela ili njihovoj pripremi za izložbe, ako ste vješti u bilo kojem aspektu kulturnog menadžmenta ili prikupljanja sredstava, javite nam se na bilo koji način. Najbolje je, ako ste u Zagrebu, da navratite u Atelje, u Ilicu 110, na čaj ili rakijicu, udijelite nam savjet te se i na taj način uključite", navode iz Živog ateljea.

Lupiga.Com

Naslovna fotografija: Živi atelje DK


Anketa

Varga je otkazao tulum jer je shvatio da:

Kolumne

 1. DRUGO MIŠLJENJE ZDENKA DUKE: Preživjet ćemo i Domovinski pokret

  17.05.2024.

  Zdenko Duka

  DRUGO MIŠLJENJE ZDENKA DUKE: Preživjet ćemo i Domovinski pokret

 2. TAPKANJE U MJESTU: Srebrenica i neki beskrajno fini ljudi

  11.05.2024.

  Brano Mandić

  TAPKANJE U MJESTU: Srebrenica i neki beskrajno fini ljudi

 3. POSLANICA LANE BOBIĆ: Naši životi nisu vaše ratno polje

  04.05.2024.

  Lana Bobić

  POSLANICA LANE BOBIĆ: Naši životi nisu vaše ratno polje

Lupiga predstavlja: Priče iz zagrebnog života

E-ciklopedija

 1. Povijesni put Hitlerove 'klonje'
 2. Yugo - urbana legenda
 3. Freedom Theatre (Teatar slobode)
 4. Japanske čestitke i razglednice
 5. Russellov čajnik

Recepti

 1. Domaći sok od bazge
 2. Burek (bosanski) za 1 odraslu osobu
 3. Drugačija svinjska jetrica
 4. Bosanska pogača
 5. Piletina u košuljici od sezama
Projekt se provodi uz pomoć:
Ministarstvo kulture Republike Hrvatske Agencija za elektroničke medije Grad Zagreb
Medijski partneri: Balkan Insight - Balkanska tranziciona pravda CINS - Centar za istraživačko novinarstvo Nezavisnog udruženja novinara Srbije