NOVI CIKLUS - LJUBAV PREMA GRADU

Što kada te dobro protrese?

ritn by: I.F. | 20.05.2020.
NOVI CIKLUS - LJUBAV PREMA GRADU: Što kada te dobro protrese?
„Koja je procedura obnove stambenih zgrada i gradske jezgre? Kako se nositi s nastalim problemima i koji je stav struke oko donošenja Zakona o obnovi Zagreba nakon potresa? Kako se građani Zagreba nose s dvostrukom krizom koja nas je pogodila, jesu li tražili psihološku pomoć te mogu li im traumatične situacije koje su doživjeli ostaviti trajne posljedice? Koje su mogućnosti financiranja obnove stradalih krovišta, kuća, stambenih zgrada?“, samo su neka od pitanja na koja će pokušati dati odgovore tribina „Ljubav prema gradu: Što kada te dobro protrese?“ u organizaciji Centra za promicanje tolerancije. Shodno ovim vremenima tribine će se održavati online, a prva tribina iz ciklusa posvećena je temi koja će još dugo biti aktualna – potresu koji je u ožujku pogodio Zagreb, a od kojeg se grad slabo, gotovo nikako, oporavlja.

„Snaga ljubavi“ – tako se zove novi ciklus javnih tribina u organizaciji Centra za promicanje tolerancije i očuvanje sjećanja na holokaust. Shodno ovim vremenima tribine će se održavati online, a prva tribina iz ciklusa posvećena je temi koja će još dugo biti aktualna – potresu koji je u ožujku pogodio Zagreb, a od kojeg se grad slabo, gotovo nikako, oporavlja.

KRATKI RAZGOVOR – SAŠA ANTIĆ: „Politika i Crkva manipuliraju društvom kako bi održali poziciju moći“

KRATKI RAZGOVOR – MILE KEKIN: „Normalna većina je na mojoj strani, samo je problem što su tihi“

Naslov te virtualne tribine je „Ljubav prema gradu: Što kada te dobro protrese?“. Zakazana je za danas od 18:30 sati putem zoom.us platforme, a emitirat će se uživo na Facebook stranici Centra za toleranciju. Kako je najavljeno, razgovarat će se o ljubavi u arhitekturi i graditeljstvu kroz aktualnu situaciju. Sudionici su Dragan Damjanović, redovni profesor na Odsjeku za povijest umjetnosti Filozofskog fakulteta u Zagrebu; Tihomil Matković, predsjednik Društva arhitekata Zagreb; psiholog Igor Mikloušić; Mirjana Zubak, pročelnica Ureda za programe i projekte Europske unije Grada Zagreba; Kristina Grbavac, direktorica regionalnog centra za gospodarstvo Zagreb – Zapad Hrvatske poštanske banke; predstavnici inicijativa građana, „Srce Zgrada“, Robert Prugovečki, i „Ilica“, Adela Krivanek Magerl, dok će se u ulozi moderatorice pojaviti novinarka HRT-a, Jasmina Popović.

Snaga ljubavi
Novi ciklus od 18:30 (ILUSTRACIJA: Centar za toleranciju)

„Koja je procedura obnove stambenih zgrada i gradske jezgre? Kako se nositi s nastalim problemima i koji je stav struke oko donošenja Zakona o obnovi Zagreba nakon potresa? Kako se građani Zagreba nose s dvostrukom krizom koja nas je pogodila, jesu li tražili psihološku pomoć te mogu li im traumatične situacije koje su doživjeli ostaviti trajne posljedice? Koje su mogućnosti financiranja obnove stradalih krovišta, kuća, stambenih zgrada?“, samo su neka od pitanja na koja će ova tribina pokušati dati odgovore. 

„Snaga ljubavi“ nastavlja se na prethodni ciklus vrlo uspješnih i posjećenih javnih tribina „Zašto se mrzimo“, o kojima je Lupiga pisala u nekoliko navrata. 

MRŽNJA U KNJIŽEVNOSTI: „Danas vlada tabloidni jezik, drukčiji se uvijek vrijeđaju“

ZAŠTO SE MRZIMO?: O uništavanju spomenika kulture, spomeničke baštine, sakralne baštine i cijelih gradova

ZAŠTO SE MRZIMO? - NIK TITANIK: "Upozoravao sam na loše pojave, a dobio prijetnje i probušene gume"

ZAŠTO SE MRZIMO: Žrtve su uglavnom Srbi, Romi i homoseksualci

„Ovaj će projekt biti usmjeren prema globalizaciji kulture i kritičkim praksama koje se odnose na kulture, a kojima su u središtu pitanja ljubavi, tolerancije i poštovanja. Cilj nam je pokrenuti javni dijalog i zalagati se za promicanje i isticanje vrijednosti i normi suživota temeljenih na pozitivnim emocijama. Pridružite nam se u dijalogu kojeg pokreće ljubav”, poručila je Nataša Popović, direktorica Centra za toleranciju i očuvanje sjećanja na holokaust.

Lupiga.Com

Naslovna fotografija: Zvonimir Ferina

 

Anketa

Varga je otkazao tulum jer je shvatio da:

Kolumne

  1. IZ PRVE RUKE: Šta sve naučite o BiH kada počnete da slušate ploče?

    28.03.2024.

    Srđan Puhalo

    IZ PRVE RUKE: Šta sve naučite o BiH kada počnete da slušate ploče?

  2. VIRTUALNA STVARNOST: Doba loših imitacija, kopija i surogata

    18.03.2024.

    Predrag Finci

    VIRTUALNA STVARNOST: Doba loših imitacija, kopija i surogata

  3. POSLANICA LANE BOBIĆ: Za Osmi mart, kupi mi, mama, jedan mali rat

    05.03.2024.

    Lana Bobić

    POSLANICA LANE BOBIĆ: Za Osmi mart, kupi mi, mama, jedan mali rat

Lupiga predstavlja: Priče iz zagrebnog života

E-ciklopedija

  1. Povijesni put Hitlerove 'klonje'
  2. Yugo - urbana legenda
  3. Freedom Theatre (Teatar slobode)
  4. Japanske čestitke i razglednice
  5. Russellov čajnik

Recepti

  1. Domaći sok od bazge
  2. Burek (bosanski) za 1 odraslu osobu
  3. Drugačija svinjska jetrica
  4. Bosanska pogača
  5. Piletina u košuljici od sezama
Projekt se provodi uz pomoć:
Ministarstvo kulture Republike Hrvatske Agencija za elektroničke medije Grad Zagreb
Medijski partneri: Balkan Insight - Balkanska tranziciona pravda CINS - Centar za istraživačko novinarstvo Nezavisnog udruženja novinara Srbije