VELIKA PRASKA

Besplatna, kao i cijeli Svemir

ritn by: P.V. | 25.10.2020.
VELIKA PRASKA: Besplatna, kao i cijeli Svemir
Napokon je vidjelo dana ugledao treći album Valentinota Boškovića, prvog bračkog astronauta iz 17 stoljeća. Valentino je, kao što, sigurni smo, znate, još uvijek u Svemiru, putuje još otkako se s bračke Vidove gore 1646. godine raketom lansirao iznad nebesa i sakrio se iza zvijezde Sirius. Vratit će se tek 14. veljače 2046. godine kada će na mjestu odakle se lansirao održati spektakularni koncert za koji su karte već odavno u prodaji. Album se zove „Velika Praska“, i to je treći Valentinov nosač zvuka, nakon izvrsnih „VSSR-a“ i „Marsovske Listine“ te kompilacije „Vodič kroz galaksiju za redikule“. Sniman je od 2018. godine, a u međuvremenu su Branko Dragičević i Josip Radić, duo koji stoji iza Valentinota Boškovića, objavili gotovo sve singlove s albuma, od kojih je zasigurno najpoznatiji „Adio Trafikonte“ koji su napravili u suradnji sa Sašom Antićem i TBF-om, kao posvetu novinaru Predragu Luciću.

Napokon je vidjelo dana ugledao treći album Valentinota Boškovića, prvog bračkog astronauta iz 17 stoljeća. Valentino je, kao što, sigurni smo, znate, još uvijek u Svemiru, putuje još otkako se s bračke Vidove gore 1646. godine raketom lansirao iznad nebesa i sakrio se iza zvijezde Sirius. Vratit će se tek 14. veljače 2046. godine kada će na mjestu odakle se lansirao održati spektakularni koncert za koji su karte već odavno u prodaji. 

Album se zove „Velika Praska“, i to je treći Valentinov nosač zvuka, nakon izvrsnih „VSSR-a“ i „Marsovske Listine“ te kompilacije „Vodič kroz galaksiju za redikule“. Sniman je od 2018. godine, a u međuvremenu su Branko Dragičević i Josip Radić, duo koji stoji iza Valentinota Boškovića, objavili gotovo sve singlove s albuma, od kojih je zasigurno najpoznatiji „Adio Trafikonte“ koji su napravili u suradnji sa Sašom Antićem i TBF-om, kao posvetu novinaru Predragu Luciću.

„Velika Praska je žena od Velikog Praska i da nije bilo nje, ne bi bilo ni Svemira, ni nas ni ovog albuma“, kažu Branko i Josip preporučujući da za što bolji doživljaj slušanja prethodno treba „izist Prasku“. 

Album sasvim besplatno možete poslušati na ovom linku ili na YouTubeu, kako vam volja, jer, kao što Valentino kaže – Velika Praska je besplatna, kao i cijeli Svemir. Na albumu je i dosad neobjavljeni singl „Blojska Rapsodija“ koji govori o avanturama iz samostana u bračkoj pustinji Blaca te jednom teleskopu koji ne služi isključivo za gledanje u zvizde. Uskoro će „Velika Praska“ biti dostupna i na vinilu u izdanju labela Mudri Brk.

Lupiga.Com

Naslovna fotografija: Facebook/Valentino Bošković

 

Anketa

Varga je otkazao tulum jer je shvatio da:

Kolumne

 1. OTETO IZ TMINE: General mrtvih civila i nekorisnih tajni

  21.02.2021.

  Bojan Tončić

  OTETO IZ TMINE: General mrtvih civila i nekorisnih tajni

 2. ZA DOBROBIT NAŠE DJECE: Seksualno obrazovanje u škole, još jučer!

  08.02.2021.

  Lana Bobić

  ZA DOBROBIT NAŠE DJECE: Seksualno obrazovanje u škole, još jučer!

 3. UZ HVALOSPJEVE MIROSLAVU TUĐMANU: Nepomućeni konsenzus organizirane laži

  05.02.2021.

  Jerko Bakotin

  UZ HVALOSPJEVE MIROSLAVU TUĐMANU: Nepomućeni konsenzus organizirane laži

Lupiga predstavlja: Priče iz zagrebnog života

E-ciklopedija

 1. Povijesni put Hitlerove 'klonje'
 2. Yugo - urbana legenda
 3. Freedom Theatre (Teatar slobode)
 4. Japanske čestitke i razglednice
 5. Russellov čajnik

Recepti

 1. Domaći sok od bazge
 2. Burek (bosanski) za 1 odraslu osobu
 3. Drugačija svinjska jetrica
 4. Bosanska pogača
 5. Piletina u košuljici od sezama
Projekt se provodi uz pomoć:
Ministarstvo kulture Republike Hrvatske Agencija za elektroničke medije Grad Zagreb
Medijski partneri: Balkan Insight - Balkanska tranziciona pravda CINS - Centar za istraživačko novinarstvo Nezavisnog udruženja novinara Srbije