Što je novoga?

01.09.2003.
Što je novoga?
Pala je kiša i napokon prekinula dugo i vruće ljeto i tako nas podsjetila kako smo upravo zakoračili u mjesec rujan. Samim time izbrisala je letargičnosti iz naših umova. Prvi dokaz tome je to da se napokon ustalila ova ultra-dosadna novica i vjerujem kako ćete se od sada moći ravnati po njoj, k'o prema švicarskom satu, k'o prema Gričkom topu. (šatro).

Kiša je pala, glavna je vijest ove nedjelje, koja je izgledala baš onako kako je opisuju ljudi koji strašno mrze taj dan u tjednu. Dakle, sivo, hladno, kišno, ma bla, bla, bla. Uglavnom podsjeti me ovaj dan na prijatelja koji mi je još prije mjesec dana za šankom sav utučen rekao: to je to … gotovo je … sad će zima! Šerbo bio si u pravu, sorry što smo ti se smijali!
Naprasno su nam prekinuli ljeto, a ja sam već u prošloj novici "Što je novoga?" obećao kako više neće biti anketa s ljetnim (turističkim) brijama. Zadnja takva, sad već prošlotjedna, je završila uvjerljivom pobjedom onog odgovora kojeg sam i sugerirao. Zapravo ga uopće nisam sugerirao već sam izrazio bol nanesenu mom novčaniku tijekom deset dana provedenih na moru. Uglavnom izgleda da je ekipu masovno boljelo jer ih je 78% glasalo da Hrvatska ubuduće ovakvim drskim cijenama ne može povećati broj turista. 8% vas misli da to Hrvatska može, dok je 14% onih rezigniranih, koje je baš briga.

Ovotjednu smo anketu također dotaknuli u prošloj novici "Što je novoga?", kada smo vam prenijeli misao Lupiginog kuma, koji reče kako je Lupiga ženskog roda. Sada nas zanima što vi mislite o tome, pa vas pitamo je li Lupiga muškog, ženskog ili možda srednjeg roda.
Još jedan dokaz kako je sve opet normalno u ovoj novici je i to što će biti i pohvala i pokuda. Pa počnimo s pohvalama, dakle s onim težim dijelom, jer nikako ne mogoh riješiti svoju dilemu, pa shodno tome, mislim da tu titulu zajednički dijele Bozzo i iksx. Kako se pokuđeni ne bi bunio što su dvojica pohvaljena, a samo jedan pokuđen, uz Edu koji nije napisao ništa ima jedno šesnaest godina, dodajemo i navara, koji se nakon godišnjeg negdje izgubio.
Trenutak je pravi i da zaželimo dobrodošlicu našoj novoj kolumnistici: Ripcord dobrodošla.
Za kraj nećemo ništa najaviti, jer obično se ono najavljeno izjalovi.

Anketa

Varga je otkazao tulum jer je shvatio da:

Kolumne

  1. MUZIČKA MAPA MARKA POGAČARA: Novi Sad

    26.04.2024.

    Marko Pogačar

    MUZIČKA MAPA MARKA POGAČARA: Novi Sad

  2. UKLANJANJE OPASNOSTI: Zašto šapićima smetaju Tito i Jugoslavija

    19.04.2024.

    Srđan Puhalo

    UKLANJANJE OPASNOSTI: Zašto šapićima smetaju Tito i Jugoslavija

  3. POSLANICA LANE BOBIĆ: Otkud ovo kolektivno iščuđavanje seksualnom nasilju?

    09.04.2024.

    Lana Bobić

    POSLANICA LANE BOBIĆ: Otkud ovo kolektivno iščuđavanje seksualnom nasilju?

Lupiga predstavlja: Priče iz zagrebnog života

E-ciklopedija

  1. Povijesni put Hitlerove 'klonje'
  2. Yugo - urbana legenda
  3. Freedom Theatre (Teatar slobode)
  4. Japanske čestitke i razglednice
  5. Russellov čajnik

Recepti

  1. Domaći sok od bazge
  2. Burek (bosanski) za 1 odraslu osobu
  3. Drugačija svinjska jetrica
  4. Bosanska pogača
  5. Piletina u košuljici od sezama
Projekt se provodi uz pomoć:
Ministarstvo kulture Republike Hrvatske Agencija za elektroničke medije Grad Zagreb
Medijski partneri: Balkan Insight - Balkanska tranziciona pravda CINS - Centar za istraživačko novinarstvo Nezavisnog udruženja novinara Srbije