Što je novoga?

26.08.2003.
Što je novoga?
Zbilja dugo nije bilo ove novice, ali isto tako zbiljski za njom nije niti bilo potrebe, jer ne trebam vam govoriti one gluposti kako je bilo ljeto i vrijeme godišnjih i bla, bla, bla. Bitno je samo jedno, a to je da ni nakon tih par tjedana izbivanja novice "Što je novoga" sa Lupiginog repertoara, nije bilo ničega novoga. No, zato ćemo vam otkriti je li Lupiga muško ili žensko.

Nekada davno, jednoć, bila jedna rasprava o tome da li je Lupiga muškog ili ženskog roda. Te iste jednoći zaključismo kako bi konačnu odluku trebalo potražiti kod Lupiginog "kuma" do kojega se teško dolazi. Visoki je to momak na čije će ime ponekad naići oni najvjerniji Lupeži. Zove se Ludi Dare.

I tako se ja nedavno napokon nađoh s Ludim i zatražih ga da se prikloni jednoj od suprotstavljenih strana u gore spomenutoj jednoćnoj raspravi. Nakon kraćeg razmišljanja Ludi je zaključio kako je Lupiga zapravo ženskog roda, te vas umoljavamo da ubuduće govorite: ta Lupiga, a nikako taj Lupiga! Eto.
A sad anketa, ona stara anketa. Ne znate? Ma sigurno znate, to vam je ona koja nedirnuta stoji već tri tjedna i pita vas jeste li bili na moru. Uglavnom, više od 40% Lupeža je ovo ljeto bilo na moru, dok ih čak 20% živi na moru (među koje spadamo i Rochi i ja, budući smo iz čiste obijesti glasali za tu opciju). Dakle, to smo riješili. Ajmo sada povezati tu trotjednu anketu sa ovotjednom.

Pretpostavljam kako su svi oni koji su bili na moru, oni koji će tek biti na moru (12% Lupeža), te oni koji žive na moru naprosto osupnuti nevjerojatnim morskim cijenama svega i svačega. Shodno tome postavljamo vam pitanje: "Može li Hrvatska ubuduće ovakvim drskim cijenama povećati broj turista?". Ponuđeni odgovori su: Može, Ne može i Šta me briga! Pa da vidimo i to, nakon čega ćemo, se udaljiti od daljnjih turističkih brija u anketama, svečano obećajem.

Pohvale i pokude svima sve u šesnaest, a najava – nula bodova. Dobro je da nas uopće ima, a ne mogu odoljeti ne spomenuti onu: "Malo nas je , al' smo govna". E da, nadam se da ste svi iskoristili svoje godišnje predahe na željeni način.

 

Anketa

Varga je otkazao tulum jer je shvatio da:

Kolumne

  1. MUZIČKA MAPA MARKA POGAČARA: Novi Sad

    26.04.2024.

    Marko Pogačar

    MUZIČKA MAPA MARKA POGAČARA: Novi Sad

  2. UKLANJANJE OPASNOSTI: Zašto šapićima smetaju Tito i Jugoslavija

    19.04.2024.

    Srđan Puhalo

    UKLANJANJE OPASNOSTI: Zašto šapićima smetaju Tito i Jugoslavija

  3. POSLANICA LANE BOBIĆ: Otkud ovo kolektivno iščuđavanje seksualnom nasilju?

    09.04.2024.

    Lana Bobić

    POSLANICA LANE BOBIĆ: Otkud ovo kolektivno iščuđavanje seksualnom nasilju?

Lupiga predstavlja: Priče iz zagrebnog života

E-ciklopedija

  1. Povijesni put Hitlerove 'klonje'
  2. Yugo - urbana legenda
  3. Freedom Theatre (Teatar slobode)
  4. Japanske čestitke i razglednice
  5. Russellov čajnik

Recepti

  1. Domaći sok od bazge
  2. Burek (bosanski) za 1 odraslu osobu
  3. Drugačija svinjska jetrica
  4. Bosanska pogača
  5. Piletina u košuljici od sezama
Projekt se provodi uz pomoć:
Ministarstvo kulture Republike Hrvatske Agencija za elektroničke medije Grad Zagreb
Medijski partneri: Balkan Insight - Balkanska tranziciona pravda CINS - Centar za istraživačko novinarstvo Nezavisnog udruženja novinara Srbije