Što je novoga?

16.06.2003.
Što je novoga?
Eh, evo opet ove dosadne novice, koja ide svake nedjelje, s time da prošle nedjelje nije ugledala svjetlost dana, ali nije mi žao, niti za jedno (što opet ide), niti za drugo (što je nije bilo). Pa red je da odradimo i taj zaostatak i ekspresno istrkeljamo još jednu u nizu "Što je novoga" koja će ostati zapamćena pa neuobičajenom izboru neradnika tjedna!
Dakle, neki su primijetili kako prošlog ponedjeljka na svojim monitorima nisu mogli pronaći novicu iz serijala "Što je novoga", a samim time ni novu anketu. No, nema veze jer sada se njen autor može pohvaliti kako više nema ispitnih obaveza i kako je gotova i ta mora. Ipak niste puno propustili, jer ionako je taj tjedan bio nekakav bezvezan, skoro baš kao i ovaj. Dakle, unormalimo se i krenimo na posao, kao da ništa nije bilo
Prošlotjedna (kao i od tjedna prije) anketa polučila je očekivane rezultate, a ti su da posjetitelji Lupige nisu skloni udaranju žena. Dobili smo i očekivane optužbe kako smo primitivci i šovinisti jer smo postavili takvo, neukusno i tko zna što još, pitanje. Naravno to nam odgovara, jer volimo biti takvi i doma prosto ubijamo žene od udaraca (a u kafani muškarce), svi odreda, cijela redakcija. Jednostavno smo takvi, šta'š!
Ovotjedna anketa bavi se tematikom koju pronalazimo u novici ispod ove, a to je finale europskog vaterpolskog prvenstva održanog u Kranju. Naravno, kako to u Hrvata biva, tema nije sport, već ono oko sporta, a to su neviđene slike koje su zajahale naše televizore. Što biste vi napravili da ste bili tamo, pitamo vas sad.
A sad onaj interni dio. Neradnik tjedna bio je (uf kako nas je malo, nemam koga probrati) Ivor-Car (eto neka bude da i sam sebe spomenem kad nema drugoga). Pohvalu tjedna dobiva naš novi suradnik T.Š. koji nas je počastio s nekoliko novih e-ciklopedija, a činit će to i ovoga tjedna. Ovom zadnjom rečenicom došli smo i do najave, a osim tih e-ciklopedija najavljujemo i novi putopis, onaj iz Londona, kao i par novih kolumni. Prema tome, ne preostaje vam ništa drugo nego da nas čitate i ovoga tjedna.

Anketa

Varga je otkazao tulum jer je shvatio da:

Kolumne

  1. POSLANICA LANE BOBIĆ: Naši životi nisu vaše ratno polje

    04.05.2024.

    Lana Bobić

    POSLANICA LANE BOBIĆ: Naši životi nisu vaše ratno polje

  2. MUZIČKA MAPA MARKA POGAČARA: Novi Sad

    26.04.2024.

    Marko Pogačar

    MUZIČKA MAPA MARKA POGAČARA: Novi Sad

  3. UKLANJANJE OPASNOSTI: Zašto šapićima smetaju Tito i Jugoslavija

    19.04.2024.

    Srđan Puhalo

    UKLANJANJE OPASNOSTI: Zašto šapićima smetaju Tito i Jugoslavija

Lupiga predstavlja: Priče iz zagrebnog života

E-ciklopedija

  1. Povijesni put Hitlerove 'klonje'
  2. Yugo - urbana legenda
  3. Freedom Theatre (Teatar slobode)
  4. Japanske čestitke i razglednice
  5. Russellov čajnik

Recepti

  1. Domaći sok od bazge
  2. Burek (bosanski) za 1 odraslu osobu
  3. Drugačija svinjska jetrica
  4. Bosanska pogača
  5. Piletina u košuljici od sezama
Projekt se provodi uz pomoć:
Ministarstvo kulture Republike Hrvatske Agencija za elektroničke medije Grad Zagreb
Medijski partneri: Balkan Insight - Balkanska tranziciona pravda CINS - Centar za istraživačko novinarstvo Nezavisnog udruženja novinara Srbije