Što je novoga?

14.03.2002.
Što je novoga?
Ponešto novoga i ima, glasio bi odgovor na pitanje postavljeno u naslovu ove novice. Imali ste priliku vidjeti našu staru-novu rubriku "Putopisi", a tekst koji ste u njoj mogli (i još uvijek možete) pročitati je jednostavno izvrstan. Cijeli tjedan na "udaru" su bili muškarci čija je najgora osobina "češanje spolovila", bar sudeći po našoj anketi. Ovaj tjedan na red su nam došle žene. Pa da vidimo!
Svi oni koji su željeli popljuvati muški rod, odnosno njihove osobine, došli su na svoje u proteklom tjednu. Takvih je čini mi se bilo mnogo, budući da je naša anketa zabilježila najveći broj glasova od svih naših dosadašnjih anketa. Apsolutni pobjednik bez premca je češanje spolovila. Čak 26 % posto čitača lupige smatra upravo tu, za oko ružnu mušku osobinu najgorom. Osim češanja ljudi ne vole i buljenje u suprotni spol. Čini mi se da su to bili u potpunosti ženski glasovi. Pozamašan broj glasova neodobravanja su skupili i agresivna vožnja te nespuštanje wc daske, dok skoro nikome ne smeta izlaženje s ekipom, podrigivanje i ispuštanje vjetrova. Sada kada ste uvidjeli kako stoji pravo stanje stvari, prestanite s onim što ljude smeta.
To je bilo o muškima, a sada su na red došle žene, što će vjerujem s velikim oduševljenjem dočekati mnogi. Ponudili smo vam na glasanje samo neke od mogućih favorita, a izbor je bio, ruku na srce, ogroman. Ovoj anketi ne mogu a da ne predvidim veliki, veliki odaziv.
Od ostalih stvari vrijedi izdvojiti rekordno mali broj vijesti napisanih u proteklom tjednu, dok su kolumnisti za pohvalu. Postavili smo i novi link, "Putopisi" u kojem ste odmah mogli pročitati izvrstan tekst o New Yorku, kroz oči običnih turista. Za one koji eventalno ne znaju povijest naših "Putopisa" treba reći kao su putopisi naša stara rubrika, koja je nečijom greškom otišla u nepovrat i za sada je stopirana iako na nju čeka još nekoliko tekstova. Prije toga zahvatiti će je potpuna rekonstrukcija.
Sve vaše eventualne pohvale i pokude, kao i prijedloge očekujemo na: urednistvo@lupiga.com

Anketa

Varga je otkazao tulum jer je shvatio da:

Kolumne

 1. FILOZOFIJA I KORONA: Poslije će svi biti „pametni”

  23.10.2020.

  Predrag Finci

  FILOZOFIJA I KORONA: Poslije će svi biti „pametni”

 2. DRUGO MIŠLJENJE ZDENKA DUKE: Poruke podrške napadaču s Markovog trga trebaju nas ozbiljno zabrinuti

  13.10.2020.

  Zdenko Duka

  DRUGO MIŠLJENJE ZDENKA DUKE: Poruke podrške napadaču s Markovog trga trebaju nas ozbiljno zabrinuti

 3. LEKSIKON MARKA TOMAŠA: Bivši dječaci koji nisu imali prigodu odrasti

  01.10.2020.

  Marko Tomaš

  LEKSIKON MARKA TOMAŠA: Bivši dječaci koji nisu imali prigodu odrasti

Lupiga predstavlja: Priče iz zagrebnog života

E-ciklopedija

 1. Povijesni put Hitlerove 'klonje'
 2. Yugo - urbana legenda
 3. Freedom Theatre (Teatar slobode)
 4. Japanske čestitke i razglednice
 5. Russellov čajnik

Recepti

 1. Domaći sok od bazge
 2. Burek (bosanski) za 1 odraslu osobu
 3. Drugačija svinjska jetrica
 4. Bosanska pogača
 5. Piletina u košuljici od sezama
Projekt se provodi uz pomoć:
Ministarstvo kulture Republike Hrvatske Agencija za elektroničke medije Grad Zagreb
Medijski partneri: Balkan Insight - Balkanska tranziciona pravda CINS - Centar za istraživačko novinarstvo Nezavisnog udruženja novinara Srbije