Provjerite koliko zaista znate

19.12.2006.
Provjerite koliko zaista znate
Objavljeni su rezultati VIDI-jevog natječaja za najbolje web stranice. Jedan od nagrađenih sajtova u kategoriji 'Znanost, obrazovanje i kultura' je i 'djumBOX'. Upravo iza tog naziva krije se izvrstan sajt koji donosi kvizove opće kulture i znanja iz različitih područja. O odličnoj pripremi za sve potencijalne kandidate za nastup u 'Milijunašu', više saznajte pod

Kliknete li na www.djumbox.com otvara vam se ulaz u zamamni svijet znanja i propitivanje svoje pozicije u njemu, ali i mjesto za obogaćivanje vašeg znanja. Riječ je o sajtu koji vam omogućava preispitivanje znanja iz opće kulture, odnosno, ukupno 15 različitih područja. Sve što trebate je registrirati se (besplatno, ofskroz).

Inače, kvizovi se baziraju na sistemu odabira točnog odgovora između četiri predložena, a podijeljeni su prema težini pitanja i vremenu koje vam stoji na raspolaganju za razmišljanje. Svaki točan odgovor donosi dva boda, a za netočan odgovor gubi se od jednog do četiri boda (ovisno o odabranom stupnju težine igre).

Baze pitanja se tjednim ritmom osvježavaju i obogaćuju novim pitanjima, a zasad broje ukupno 2.200 pitanja. Sajt donosi i dnevne i tjedne top-liste najuspješnijih igrača, a tu su nezaobilazne rubrike forum i chat. Osim toga igračima je omogućeno i sudjelovanje u kreiranju kvizova predlaganjem novih pitanja.

Sajt postoji već nekih dvadesetak mjeseci, a statistike kažu da je registriranih igrača bilo oko 4.800, dok su sajt otvorili više od tri i pol milijuna puta. Ako želite obogatiti vašu opću kulturu, upisujete se na fakultet, testirate se za posao, prijavili ste se na Milijunaša ili neki sličan kviz, ili vas zanima razina vašeg općeg znanja, www.djumbox.com prava je web destinacija za vas!

Anketa

Varga je otkazao tulum jer je shvatio da:

Kolumne

  1. TAPKANJE U MJESTU: Srebrenica i neki beskrajno fini ljudi

    11.05.2024.

    Brano Mandić

    TAPKANJE U MJESTU: Srebrenica i neki beskrajno fini ljudi

  2. POSLANICA LANE BOBIĆ: Naši životi nisu vaše ratno polje

    04.05.2024.

    Lana Bobić

    POSLANICA LANE BOBIĆ: Naši životi nisu vaše ratno polje

  3. MUZIČKA MAPA MARKA POGAČARA: Novi Sad

    26.04.2024.

    Marko Pogačar

    MUZIČKA MAPA MARKA POGAČARA: Novi Sad

Lupiga predstavlja: Priče iz zagrebnog života

E-ciklopedija

  1. Povijesni put Hitlerove 'klonje'
  2. Yugo - urbana legenda
  3. Freedom Theatre (Teatar slobode)
  4. Japanske čestitke i razglednice
  5. Russellov čajnik

Recepti

  1. Domaći sok od bazge
  2. Burek (bosanski) za 1 odraslu osobu
  3. Drugačija svinjska jetrica
  4. Bosanska pogača
  5. Piletina u košuljici od sezama
Projekt se provodi uz pomoć:
Ministarstvo kulture Republike Hrvatske Agencija za elektroničke medije Grad Zagreb
Medijski partneri: Balkan Insight - Balkanska tranziciona pravda CINS - Centar za istraživačko novinarstvo Nezavisnog udruženja novinara Srbije