Ponuđen zdraviji pomfrit

07.09.2002.
Ponuđen zdraviji pomfrit
Novo, zdravije ulje fora je koju će upotrijebiti najveći svjetski lanac fast food restorana, čije ime zbog reklamiranja neću spomenuti, barem ne u ovom dijelu vijesti. U tom ulju od listopada će se peći njihovi čuveni krompirići, a i neke druge stvari. Dakle od sada uz jeftinu cijenu, kupce privlače i brigom za njihovo zdravlje, a pomfrit će i dalje biti masan i nezdrav.
Ukoliko netko od vas još uvijek ponešto pojede iz fast food restorana McDonald's, znajte kako oni razmišljaju o kvaliteti vaše prehrane, kao i o vašem zdravlju. Na kraju krajeva to im je jako bitno, jer što ste duže živi duže ćete i jesti kod njih. Kao dokaz ovim tvrdnjama podmećemo vam vijest kako ovaj vjerojatno najveći lanac restorana takvoga tipa u svijetu, namjerava u skorijoj budućnosti (listopad ove godine) krompiriće poznatije pod imenom pomfrit, peći u zdravijem ulju. Na takav potez odlučili su se nakon što ih već godinama nutricionisti kritiziraju zbog doprinosa pretilosti, a oboljeli ih tuže zbog nezdrave hrane, što se uglavnom odnosi na Sjedinjene Države gdje ima više od 13 000 restorana McDonald's. Osim famoznog french friesa, u tom zdravijem ulju peći će se i McNuggets, riblji odresci i hrskavi pileći sendviči. Saznali smo i kako će zdravo ulje smanjiti masne kiseline za 48%, a zasićene masti za 16%, što bi, kažu znanstvenici, moglo doprinijeti zdravijem i jačem američkom srcu. No, ipak krompirići će i dalje biti istog okusa, a i masni što će reći nezdravi.
Sličnu stvar u borbi s konkurencijom pokušali su i prije desetak godina kada su pustili u prodaju McLean Deluxe, kao i manje masne šejkove. Tada to kod kupaca nije upalilo, ali analitičari ovaj put procjenjuju kako bi ovaj pokušaj mogao biti bolje prihvaćen.
Možda će to pomoći prodaji McDonaldsove hrane koja u zadnje dvije godine bilježi znatan pad, pogotovo na sjevernoameričkom tržištu. U tu svrhu probat će izbaciti i ultra jeftini menu koji bi trebao koštati tek jedan jedini nevjerojatni američki dolar.

Anketa

Varga je otkazao tulum jer je shvatio da:

Kolumne

  1. MUZIČKA MAPA MARKA POGAČARA: Novi Sad

    26.04.2024.

    Marko Pogačar

    MUZIČKA MAPA MARKA POGAČARA: Novi Sad

  2. UKLANJANJE OPASNOSTI: Zašto šapićima smetaju Tito i Jugoslavija

    19.04.2024.

    Srđan Puhalo

    UKLANJANJE OPASNOSTI: Zašto šapićima smetaju Tito i Jugoslavija

  3. POSLANICA LANE BOBIĆ: Otkud ovo kolektivno iščuđavanje seksualnom nasilju?

    09.04.2024.

    Lana Bobić

    POSLANICA LANE BOBIĆ: Otkud ovo kolektivno iščuđavanje seksualnom nasilju?

Lupiga predstavlja: Priče iz zagrebnog života

E-ciklopedija

  1. Povijesni put Hitlerove 'klonje'
  2. Yugo - urbana legenda
  3. Freedom Theatre (Teatar slobode)
  4. Japanske čestitke i razglednice
  5. Russellov čajnik

Recepti

  1. Domaći sok od bazge
  2. Burek (bosanski) za 1 odraslu osobu
  3. Drugačija svinjska jetrica
  4. Bosanska pogača
  5. Piletina u košuljici od sezama
Projekt se provodi uz pomoć:
Ministarstvo kulture Republike Hrvatske Agencija za elektroničke medije Grad Zagreb
Medijski partneri: Balkan Insight - Balkanska tranziciona pravda CINS - Centar za istraživačko novinarstvo Nezavisnog udruženja novinara Srbije