Sve tuži

14.03.2002.
Sve tuži
Gospodin Barber odlučio se na tužbu na kojoj bi mu pozavidjeli i scenaristi hit serija, kao što su Ally McBeal i Pravda za sve. Zbog svoje debljine i zdravstvenih problema uzrokovanih istom, Barber će tužiti najveće svjetske lance fast food restorana, zbog prodaje nezdrave, masne hrane.

Amerikanci su u svijetu poznati, između ostalog i po izvrsnom pravnom sustavu koji omogućuje svakome da tuži svakoga i to za masne odštete. Nekoj lovi se nada i pedesetšestogodišnji Amerikanac Caesar Barber. Za svoju pretilost on optužuje nezdravu hranu koja se poslužuje u fast food restoranima. Takva hrana, smatra on, je premasna i sadrži preveliku količinu soli, što je uzrokovalo njegove zdravstvene probleme, zbog kojih on, eto, umjesto da se aktivno bavi američkim nogometom i košarkom, mora sjediti pred TV-om i gledati sportske prijenose. Njegovo zdravstevno stanje je trenutno poprilično loše, osim pretilosti, boluje od šećerne bolesti, ima visok krvni tlak i kolesterol, a do sada je imao i dva srčana udara.
Godinama je Barber bio stalni konzument fast fooda, te je tjedno jeo četiri do pet takvih obroka. Na meti njegove tužbe naći će se korporacije koje zajedno vrijede nekoliko desetaka bilijuna dolara, McDonald's, Burger King, Wendy's i KFC. U tužbi se navodi kako spomenuti restorani ne prodaju hranu koja odgovara nutricionističkim podacima koje te tvrtke prikazuju. Spomenuto je i kako njihova hrana uzrokuje ovisnost kod njenih konzumenata, a njihove najveće žrtve su djeca i siromašne osobe. Odvjetnik angažiran od Barbera očekuje kako će se tužbi priključiti i mnoge druge pretile osobe. Još uvijek iznos tražene odštete nije preciziran. Restorani na ovu tužbu odgovaraju izjavom kako je tužba nevjerojatna, smiješna, besmislena i što je najvažnije neutemeljena. Cijela priča nekako podsjeća na one tužbe protiv duhanske industrije, a znamo kako je to završilo.

 

Anketa

Varga je otkazao tulum jer je shvatio da:

Kolumne

  1. IZ PRVE RUKE: Šta sve naučite o BiH kada počnete da slušate ploče?

    28.03.2024.

    Srđan Puhalo

    IZ PRVE RUKE: Šta sve naučite o BiH kada počnete da slušate ploče?

  2. VIRTUALNA STVARNOST: Doba loših imitacija, kopija i surogata

    18.03.2024.

    Predrag Finci

    VIRTUALNA STVARNOST: Doba loših imitacija, kopija i surogata

  3. POSLANICA LANE BOBIĆ: Za Osmi mart, kupi mi, mama, jedan mali rat

    05.03.2024.

    Lana Bobić

    POSLANICA LANE BOBIĆ: Za Osmi mart, kupi mi, mama, jedan mali rat

Lupiga predstavlja: Priče iz zagrebnog života

E-ciklopedija

  1. Povijesni put Hitlerove 'klonje'
  2. Yugo - urbana legenda
  3. Freedom Theatre (Teatar slobode)
  4. Japanske čestitke i razglednice
  5. Russellov čajnik

Recepti

  1. Domaći sok od bazge
  2. Burek (bosanski) za 1 odraslu osobu
  3. Drugačija svinjska jetrica
  4. Bosanska pogača
  5. Piletina u košuljici od sezama
Projekt se provodi uz pomoć:
Ministarstvo kulture Republike Hrvatske Agencija za elektroničke medije Grad Zagreb
Medijski partneri: Balkan Insight - Balkanska tranziciona pravda CINS - Centar za istraživačko novinarstvo Nezavisnog udruženja novinara Srbije