PODUKA IZ ČOVJEČNOSTI

Možemo bolje od ruganja onima koji trebaju našu podršku i pomoć

ritn by: M.S. | 25.01.2017.
PODUKA IZ ČOVJEČNOSTI: Možemo bolje od ruganja onima koji trebaju našu podršku i pomoć
Ravnatelj jedne američke osnovne škole odlučio je svojem učeniku dozvoliti da ga pred cijelom školom obrije na ćelavo kako bi mu na taj način pružio podršku, zaštitio ga od grubih šala kojima je bio izložen od vršnjaka i prenio jasnu poruku svim svojim učenicima – mi možemo bolje nego rugati se ljudima koji trebaju našu podršku i pomoć. Dječak Jackson obrijao je glavu u znak podrške svojem djedu Ricku kojem je dijagnosticiran rak, a njegova nova frizura izložila ga je izrugivanju i maltretiranju među vršnjacima. Ravnatelj je, da bi to zaustavio, pribjegao drastičnoj mjeri. Pozvao je Jacksona da mu pred cijelom školom obrije glavu, u znak podrške dječaku i hrabrosti s kojom se suočava s nepovoljnom dijagnozom svojeg djeda. „Koliko vas ovdje poznaje nekoga tko ima rak“, pitao je ravnatelj učenike koji su se gotovo svi javili i poručio im kako nemaju pravo osuđivati način na koji se svaki pojedinac nosi kada je suočen s tom teškom bolesti.

Ravnatelj jedne američke osnovne škole odlučio je svojem učeniku dozvoliti da ga pred cijelom školom obrije na ćelavo kako bi mu na taj način pružio podršku, zaštitio ga od grubih šala kojima je bio izložen od vršnjaka i prenio jasnu poruku svim svojim učenicima – mi možemo bolje nego rugati se ljudima koji trebaju našu podršku i pomoć

Dječak Jackson obrijao je glavu u znak podrške svojem djedu Ricku kojem je dijagnosticiran rak, a njegova nova frizura izložila ga je izrugivanju i maltretiranju među vršnjacima. 

Ravnatelj je, da bi to zaustavio, pribjegao drastičnoj mjeri. Pozvao je Jacksona da mu pred cijelom školom obrije glavu, u znak podrške dječaku i hrabrosti s kojom se suočava s nepovoljnom dijagnozom svojeg djeda.

„Koliko vas ovdje poznaje nekoga tko ima rak“, pitao je ravnatelj učenike koji su se gotovo svi javili, i poručio im kako nemaju pravo osuđivati način na koji se svaki pojedinac nosi kada je suočen s tom teškom bolesti.

„Dakle, gotovo svatko u ovoj sobi poznaje nekoga tko boluje od raka i nitko nema pravo osuđivati način na koji se netko odlučio nositi s time. Siguran sam da možemo bolje od toga. I zato sam, u znak podrške Jacksonu i njegovom djedu, odlučio dozvoliti Jacksonu da mi danas ovdje obrije glavu“, rekao je ravnatelj i krenuo prema stolici kraj koje ga je, s aparatom za šišanje u ruci, čekao Jackson. Učenici su ga ispratili najprije s nevjericom, zatim smijehom i iznenađenim komentarima, no lekcija im se svakako urezala u pamćenje

Ravnatelj je nakon šišanja učenicima poručio kako trebaju voljeti i podržavati jedni druge u zajednici koja je poput obitelji što stoji zajedno kako u dobrim tako i u lošim trenucima.

„Volio bih, naravno, više dobrih trenutaka, ali ovdje sam u svakom slučaju“, zaključio je ravnatelj koji, s novom frizurom, na kraju videa pozira uz Jacksona, dječaka koji, ako ništa, barem više nije jedini bez kose u ovoj američkoj školi. Ipak, nakon ovako bezrezervne podrške ravnatelja, za očekivati je kako ni grube šale na račun ćelavosti više neće biti jednako „popularne“ ni u jednom razredu.

Lupiga.Com

Naslovna fotografija: screenshot/YouTube

 

Anketa

Varga je otkazao tulum jer je shvatio da:

Kolumne

 1. DRUGE OČI TATJANE GROMAČE: Oni koji odbijaju nositi maske

  12.03.2019.

  Tatjana Gromača

  DRUGE OČI TATJANE GROMAČE: Oni koji odbijaju nositi maske

 2. OTETO IZ TMINE: “Zauzeto Knin”

  26.02.2019.

  Bojan Tončić

  OTETO IZ TMINE: “Zauzeto Knin”

 3. EKSKLUZIVNO: SOA otkrila da je Deklaracija o Domovinskom ratu falsifikat!

  30.01.2019.

  Viktor Ivančić

  EKSKLUZIVNO: SOA otkrila da je Deklaracija o Domovinskom ratu falsifikat!

Lupiga predstavlja: Priče iz zagrebnog života

E-ciklopedija

 1. Povijesni put Hitlerove 'klonje'
 2. Yugo - urbana legenda
 3. Freedom Theatre (Teatar slobode)
 4. Japanske čestitke i razglednice
 5. Russellov čajnik

Recepti

 1. Domaći sok od bazge
 2. Burek (bosanski) za 1 odraslu osobu
 3. Drugačija svinjska jetrica
 4. Bosanska pogača
 5. Piletina u košuljici od sezama
Projekt se provodi uz pomoć:
Ministarstvo kulture Republike Hrvatske Agencija za elektroničke medije Grad Zagreb
Medijski partneri: Balkan Insight - Balkanska tranziciona pravda CINS - Centar za istraživačko novinarstvo Nezavisnog udruženja novinara Srbije