NOVINARI VRAĆAJU NAGRADE

Ivan Kralj prodaje Zagorke kao utege - sa Ivanom Petrović nagrade su dobile na težini

ritn by: Lupiga.Com | 05.05.2018.
NOVINARI VRAĆAJU NAGRADE: Ivan Kralj prodaje 'Zagorke' kao utege - sa Ivanom Petrović nagrade su dobile na težini
Nagrada Hrvatskog novinarskog društva izvještavanju Ivane Petrović iz Haaga ne prestaje izazivati reakcije u novinarskoj zajednici. Nakon novinara Borisa Pavelića, nagrade Hrvatskom novinarskom društvu odlučili su vratiti Vojislav Mazzocco, Drago Pilsel i Ivan Kralj. Potonji na ovoj listi - Ivan Kralj, nekoć izvrstan televizijskih reporter, a danas producent i svjetski putnik, objavio je na jednoj oglasnoj internet stranici da prodaje tri svoje nagrade, onu za istraživačko novinarstvo iz 1999. godine, godišnju nagradu HND-a za reportažu 2000. godine te godišnju nagradu za intervju 2001. godine. "Nakon što je Hrvatsko novinarsko društvo dodijelilo nagradu za televizijsko novinarstvo Ivani Petrović za izvještavanje iz Haaga, nagrade Marija Jurić-Zagorka izgubile su na vrijednosti i postale uteg, pa ovim putem pokušavam naći nekoga kome bi bile korisne", objavio je Kralj uz svoj oglas.

Nagrada Hrvatskog novinarskog društva izvještavanju Ivane Petrović iz Haaga ne prestaje izazivati reakcije u novinarskoj zajednici. Nakon novinara Borisa Pavelića, nagrade Hrvatskom novinarskom društvu odlučili su vratiti Vojislav Mazzocco, Drago Pilsel i Ivan Kralj.

Potonji na ovoj listi - Ivan Kralj, nekoć izvrstan televizijskih reporter, a danas producent i svjetski putnik, objavio je na jednoj oglasnoj internet stranici da prodaje tri svoje nagrade, onu za istraživačko novinarstvo iz 1999. godine, godišnju nagradu HND-a za reportažu 2000. godine te godišnju nagradu za intervju 2001. godine.

"Nakon što je Hrvatsko novinarsko društvo dodijelilo nagradu za televizijsko novinarstvo Ivani Petrović za izvještavanje iz Haaga, nagrade Marija Jurić-Zagorka izgubile su na vrijednosti i postale uteg, pa ovim putem pokušavam naći nekoga kome bi bile korisne", objavio je Kralj uz svoj oglas.

Oglas za prodaju nagrada HND-a (FOTO: Ivan Kralj)

Utezi su, napisao je, u odličnom uščuvanom stanju, "materijal je kombinacija mramora i bronce, i mogu se koristiti kao zatvarač vrata, zamjena za kamen za automobil na nizbrdici, držač knjiga i slično".

"Dodjeljivanjem nagrade "novinarki" Ivani Petrović utezi su donekle izgubili na vrijednosti, ali su dobili na težini. Spreman sam ih i mijenjati za par paketića žvaka ili sličnu adekvatnu protuvrijednost", objavio je Kralj.

Novinar Drago Pislel pak na svom Facebook profilu objavio je: "Naravno da je problem kada novinarsku nagradu dobiva propagandistica 'hrvatske stvari', ali nagrada Ivani Petrović jest razlog da se zapitamo čemu ovakav HND. Vraćam dvije nagrade Marija Jurić Zagorka dok se ova sramota s Petrovićkom ne prekine. Novinarstvo bez etike je laž."

Lupiga.Com

Naslovna fotografija: Lupiga.Com


Anketa

Varga je otkazao tulum jer je shvatio da:

Kolumne

 1. NON SERVIAM IGORA MANDIĆA: „Srpski životi su važni???“

  23.06.2020.

  Igor Mandić

  NON SERVIAM IGORA MANDIĆA: „Srpski životi su važni???“

 2. IZBORNO SILOVANJE: Kasno Križar u parlament stiže

  19.06.2020.

  Nataša Škaričić

  IZBORNO SILOVANJE: Kasno Križar u parlament stiže

 3. OTETO IZ TMINE: Izazov zlikovačkih lista

  18.06.2020.

  Bojan Tončić

  OTETO IZ TMINE: Izazov zlikovačkih lista

Lupiga predstavlja: Priče iz zagrebnog života

E-ciklopedija

 1. Povijesni put Hitlerove 'klonje'
 2. Yugo - urbana legenda
 3. Freedom Theatre (Teatar slobode)
 4. Japanske čestitke i razglednice
 5. Russellov čajnik

Recepti

 1. Domaći sok od bazge
 2. Burek (bosanski) za 1 odraslu osobu
 3. Drugačija svinjska jetrica
 4. Bosanska pogača
 5. Piletina u košuljici od sezama
Projekt se provodi uz pomoć:
Ministarstvo kulture Republike Hrvatske Agencija za elektroničke medije Grad Zagreb
Medijski partneri: Balkan Insight - Balkanska tranziciona pravda CINS - Centar za istraživačko novinarstvo Nezavisnog udruženja novinara Srbije