NEZAPAMĆEN PROSVJED U UTVRDI HDZ-A

"HDZ, pederi, Vinkulju ste sjebali!"

ritn by: A.B. | 10.07.2018.
NEZAPAMĆEN PROSVJED U UTVRDI HDZ-A: "HDZ, pederi, Vinkulju ste sjebali!"
Nevjerojatno, ali istinito - Vinkovcima, nepoljuljanom utvrdom HDZ-a zadnja gotovo tri desetljeća, u utorak je odjekivao niz uvreda na račun stožerne hrvatske stranke. Tisuće odseljenih sugrađana, apsolutistička vlast HDZ-a, niske i neisplaćene plaće, odnosno ekonomski, politički i kulturni glib u kojemu grad "šlajdra" već desetljećima nisu potakli ovaj prosvjed, već - nogomet. U utorak se trebao održati Nadzorni odbor kluba na kojemu bi se odlučilo o tome hoće li klub zaista igrati u 3. HNL ili će se amaterizirati, no, sjednica se nije dogodila. Sve je kulminiralo prosvjedom na kojemu su odjekivali "pozivi na felacio" spomenutom Karliću, spominjanje majke i skandiranje u metru tipičnom za prosvjede protiv HNS-a, ali umjesto nogometnog saveza meta je vladajuća stranka: "HDZ, pederi, Vinkulju ste sjebali", "HDZ, grobari, Cibu ste nam ubili" i slično.

Nevjerojatno, ali istinito - Vinkovcima, nepoljuljanom utvrdom HDZ-a zadnja gotovo tri desetljeća, u utorak je odjekivao niz uvreda na račun stožerne hrvatske stranke. Tisuće odseljenih sugrađana, apsolutistička vlast HDZ-a, niske i neisplaćene plaće, odnosno ekonomski, politički i kulturni glib u kojemu grad "šlajdra" već desetljećima nisu potakli ovaj prosvjed, već - nogomet.

Rodni kraj ministrice regionalnog razvoja Gabrijele Žalac postao je mjesto okupljanja vrlo glasnih navijača, tzv. Ultrasa. U centru grada demonstrirali su protiv sloma Nogometnog kluba Cibalia. Odjel za licenciranje pri Hrvatskom nogometnom savezu još je u svibnju ove godine obavijestio upravu kluba da se Cibaliji uskraćuje licenca za igranje u 1. i 2. HNLu sljedećoj sezoni. Razlog su financije - uprava je podmirila dugovanja prema Poreznoj upravi i dogovorila se oko zaostalih isplata igračima, uplatila predstečajnu ratu te molila imenovani Odjel da ih poštede ovakve odluke.

Međutim, nisu ih uslišili - oduzimanje licence poslano je na odlučivanje Izvršnom odboru HNS-a. Ove sezone već su u niži rang natjecanja ispali i pioniri, kadeti, seniori i juniori, a tokom lipnja u Vinkovcima je osvanuo niz grafita i transparenata: "Sreću nećete kupiti onim parama za koje ste prodali dušu i obraz", "Isti klauni, novi cirkus", "Karliću, gdje je odgovornost?", usmjeren protiv bivšeg gradonačelnika Mladena Karlića. Inače, u Vinkovcima sada stoluje njegov stranački kolega Ivan Bosančić

U utorak se trebao održati Nadzorni odbor kluba na kojemu bi se odlučilo o tome hoće li klub zaista igrati u 3. HNL ili će se amaterizirati, no, sjednica se nije dogodila. 

Sve je kulminiralo prosvjedom na kojemu su odjekivali "pozivi na felacio" spomenutom Karliću, spominjanje majke i skandiranje u metru tipičnom za prosvjede protiv HNS-a, ali umjesto nogometnog saveza meta je vladajuća stranka: "HDZ, pederi, Vinkulju ste sjebali", "HDZ, grobari, Cibu ste nam ubili" i slično. Prije prosvjeda održali su i trening, a zatim se uputili i prema zgradi u kojoj stoluju gradske vlasti. 

Lupiga.Com

Naslovna fotografija: screenshot/ULTRAS na Facebooku


Anketa

Varga je otkazao tulum jer je shvatio da:

Kolumne

  1. VIRTUALNA STVARNOST: Doba loših imitacija, kopija i surogata

    18.03.2024.

    Predrag Finci

    VIRTUALNA STVARNOST: Doba loših imitacija, kopija i surogata

  2. POSLANICA LANE BOBIĆ: Za Osmi mart, kupi mi, mama, jedan mali rat

    05.03.2024.

    Lana Bobić

    POSLANICA LANE BOBIĆ: Za Osmi mart, kupi mi, mama, jedan mali rat

  3. DUNI VJETRE: Čudna smrada od Mostara grada

    28.02.2024.

    Srđan Puhalo

    DUNI VJETRE: Čudna smrada od Mostara grada

Lupiga predstavlja: Priče iz zagrebnog života

E-ciklopedija

  1. Povijesni put Hitlerove 'klonje'
  2. Yugo - urbana legenda
  3. Freedom Theatre (Teatar slobode)
  4. Japanske čestitke i razglednice
  5. Russellov čajnik

Recepti

  1. Domaći sok od bazge
  2. Burek (bosanski) za 1 odraslu osobu
  3. Drugačija svinjska jetrica
  4. Bosanska pogača
  5. Piletina u košuljici od sezama
Projekt se provodi uz pomoć:
Ministarstvo kulture Republike Hrvatske Agencija za elektroničke medije Grad Zagreb
Medijski partneri: Balkan Insight - Balkanska tranziciona pravda CINS - Centar za istraživačko novinarstvo Nezavisnog udruženja novinara Srbije