NEZAPAMĆEN PROSVJED U UTVRDI HDZ-A

"HDZ, pederi, Vinkulju ste sjebali!"

ritn by: A.B. | 10.07.2018.
NEZAPAMĆEN PROSVJED U UTVRDI HDZ-A: "HDZ, pederi, Vinkulju ste sjebali!"
Nevjerojatno, ali istinito - Vinkovcima, nepoljuljanom utvrdom HDZ-a zadnja gotovo tri desetljeća, u utorak je odjekivao niz uvreda na račun stožerne hrvatske stranke. Tisuće odseljenih sugrađana, apsolutistička vlast HDZ-a, niske i neisplaćene plaće, odnosno ekonomski, politički i kulturni glib u kojemu grad "šlajdra" već desetljećima nisu potakli ovaj prosvjed, već - nogomet. U utorak se trebao održati Nadzorni odbor kluba na kojemu bi se odlučilo o tome hoće li klub zaista igrati u 3. HNL ili će se amaterizirati, no, sjednica se nije dogodila. Sve je kulminiralo prosvjedom na kojemu su odjekivali "pozivi na felacio" spomenutom Karliću, spominjanje majke i skandiranje u metru tipičnom za prosvjede protiv HNS-a, ali umjesto nogometnog saveza meta je vladajuća stranka: "HDZ, pederi, Vinkulju ste sjebali", "HDZ, grobari, Cibu ste nam ubili" i slično.

Nevjerojatno, ali istinito - Vinkovcima, nepoljuljanom utvrdom HDZ-a zadnja gotovo tri desetljeća, u utorak je odjekivao niz uvreda na račun stožerne hrvatske stranke. Tisuće odseljenih sugrađana, apsolutistička vlast HDZ-a, niske i neisplaćene plaće, odnosno ekonomski, politički i kulturni glib u kojemu grad "šlajdra" već desetljećima nisu potakli ovaj prosvjed, već - nogomet.

Rodni kraj ministrice regionalnog razvoja Gabrijele Žalac postao je mjesto okupljanja vrlo glasnih navijača, tzv. Ultrasa. U centru grada demonstrirali su protiv sloma Nogometnog kluba Cibalia. Odjel za licenciranje pri Hrvatskom nogometnom savezu još je u svibnju ove godine obavijestio upravu kluba da se Cibaliji uskraćuje licenca za igranje u 1. i 2. HNLu sljedećoj sezoni. Razlog su financije - uprava je podmirila dugovanja prema Poreznoj upravi i dogovorila se oko zaostalih isplata igračima, uplatila predstečajnu ratu te molila imenovani Odjel da ih poštede ovakve odluke.

Međutim, nisu ih uslišili - oduzimanje licence poslano je na odlučivanje Izvršnom odboru HNS-a. Ove sezone već su u niži rang natjecanja ispali i pioniri, kadeti, seniori i juniori, a tokom lipnja u Vinkovcima je osvanuo niz grafita i transparenata: "Sreću nećete kupiti onim parama za koje ste prodali dušu i obraz", "Isti klauni, novi cirkus", "Karliću, gdje je odgovornost?", usmjeren protiv bivšeg gradonačelnika Mladena Karlića. Inače, u Vinkovcima sada stoluje njegov stranački kolega Ivan Bosančić

U utorak se trebao održati Nadzorni odbor kluba na kojemu bi se odlučilo o tome hoće li klub zaista igrati u 3. HNL ili će se amaterizirati, no, sjednica se nije dogodila. 

Sve je kulminiralo prosvjedom na kojemu su odjekivali "pozivi na felacio" spomenutom Karliću, spominjanje majke i skandiranje u metru tipičnom za prosvjede protiv HNS-a, ali umjesto nogometnog saveza meta je vladajuća stranka: "HDZ, pederi, Vinkulju ste sjebali", "HDZ, grobari, Cibu ste nam ubili" i slično. Prije prosvjeda održali su i trening, a zatim se uputili i prema zgradi u kojoj stoluju gradske vlasti. 

Lupiga.Com

Naslovna fotografija: screenshot/ULTRAS na Facebooku


Anketa

Varga je otkazao tulum jer je shvatio da:

Kolumne

 1. DRUGO MIŠLJENJE ZDENKA DUKE: Ovo je Plenkovićev „sad ili nikad“

  07.08.2020.

  Zdenko Duka

  DRUGO MIŠLJENJE ZDENKA DUKE: Ovo je Plenkovićev „sad ili nikad“

 2. OBILJEŽJA GENERACIJE: Tri bivša vojnika osvijetlila su zajedničku nam nesreću

  02.08.2020.

  Marko Tomaš

  OBILJEŽJA GENERACIJE: Tri bivša vojnika osvijetlila su zajedničku nam nesreću

 3. DRHTAJ KOJI OSJETIM: Suza za zagorske brege

  31.07.2020.

  Predrag Finci

  DRHTAJ KOJI OSJETIM: Suza za zagorske brege

Lupiga predstavlja: Priče iz zagrebnog života

E-ciklopedija

 1. Povijesni put Hitlerove 'klonje'
 2. Yugo - urbana legenda
 3. Freedom Theatre (Teatar slobode)
 4. Japanske čestitke i razglednice
 5. Russellov čajnik

Recepti

 1. Domaći sok od bazge
 2. Burek (bosanski) za 1 odraslu osobu
 3. Drugačija svinjska jetrica
 4. Bosanska pogača
 5. Piletina u košuljici od sezama
Projekt se provodi uz pomoć:
Ministarstvo kulture Republike Hrvatske Agencija za elektroničke medije Grad Zagreb
Medijski partneri: Balkan Insight - Balkanska tranziciona pravda CINS - Centar za istraživačko novinarstvo Nezavisnog udruženja novinara Srbije