KONFABULATOR

Nakon skandiranja "Za dom spremni", uredništvo hrvatske Wikipedije Šimuniću ponudilo trajni angažman

ritn by: Ante Radić | 21.11.2013.
KONFABULATOR: Nakon skandiranja "Za dom spremni", uredništvo hrvatske Wikipedije Šimuniću ponudilo trajni angažman
Nakon što je hrvatski reprezentativac Josip Šimunić plasman u Brazil, proslavio skandiranjem na oduševljene okupljenog navijačkog puka i objasnio da bi oni kojima smeta povik „Za dom spremni“, mogli malo proučiti povijest, iz uredništva hrvatske Wikipedije Šimuniću su ponudili trajni angažman. „Očito je da je veliki poznavatelj povijesti, a s obzirom da je sa svojih 35 godina na zalasku nogometne karijere, poručujemo mu da je u naše uredništvo i više nego dobro došao“, izjavilo je ekipi Konfabulatora jedan od glavnih administratora hrvatske Wikipedije, poručujući da će učiniti sve da srčani nogometaš dobije i zasluženu diplomu iz povijesti.

„Oni kojima smetaju ti povici mogli bi malo nešto pročitati i proučiti povijest?! Ako to nekoga smeta, onda je to njegov problem“, objašnjenje je Josipa Šimunića nakon optužbi za nedolično skandiranje, koje je oduševilo administratore hrvatske Wikipedije, a koji poručuju da trebaju što više ovakvih suradnika poput srčanog hrvatskog reprezentativca rođenog u australskoj Canberri.

Hrvatska wikipedija
Teren na kojem bi Šimunić mogao odigrati još puno odličnih utakmica (SCREENSHOT: Wikipedia)

„Očito je da je Josip Šimunić veliki poznavatelj povijesti, a s obzirom da je sa svojih 35 godina na zalasku nogometne karijere, mi mu poručujemo da je u uredništvo hrvatske Wikipedije i više nego dobro došao, pogotovo jer se vidi da nas pažljivo prati“, izjavio je ekipi Konfabulatora jedan od glavnih administratora hrvatske Wikipedije koja postoji od veljače 2003. godine i do danas je na njoj objavljeno gotovo 150.000 članaka. U kratkom razgovoru administrator nam je objasnio da upravo u hrvatskom reprezentativcu vidi potencijal nekoga tko može neobrazovanoj i neupućenoj javnosti kroz poligon Wikipedije objasniti da ustaški pokret nije bio svjesno desno-radikalan, niti totalitaran ili rasistički u svojoj ideji te da se samo radi o opravdanoj težnji hrvatskog naroda za slobodom i neovisnošću, što udbaški kadrovi u ovoj zemlji, podržani masonima, u svom jugoslavensko-četničkom sljepilu nikako ne žele prihvatiti. Formalno je obrazovanje u današnjim vremenima nepotrebno, tvrdi administrator, i stoga smatra da biupravo hrvatska Wikipedija trebale preuzeti glavnu ulogu u hrvatskom obrazovanju.

Josip Šimunić
Talentirani nogometaš pokazao je da posjeduje i neke druge kvalitete (FOTO: Novilist.hr)

„Ukoliko ga FIFA kojim slučajem suspendira, što bi bio nevjerojatan presedan na svjetskoj razini i sasvim nepotreban i ničim opravdan potez te judeo-masonske organizacije, jer je svakom imalo obrazovanom jasno da „Za dom spremni“ nije ustaški pozdrav već verzija pozdrava koju su koristili hrabri hrvatski junaci poput Nikole Šubića Zrinskog i bana Josipa Jelačića, Šimuniću poručujemo da kod nas uvijek ima mjesta“, zaključio je administrator s hrvatske Wikipedije i najavio da će Odjelu za povijest Hrvatskih studija službeno preporučiti da Šimuniću smjesta izda diplomu o završenom studiju, s obzirom da je već pokazao kako bolje poznaje povijest od mnogih koji su se nezasluženo okitili tom diplomom.

Kontaktirali smo i Hrvatske studije kako bismo provjerili je li im ovaj prijedlog možda već stigao, ali nam je rečeno da službeno još ništa nisu zaprimili, ali u slučaju da preporuka stigne, svakako će je razmotriti. Sam hrvatski reprezentativac zbog velikog medijskog pritiska nije odgovarao na naše pozive, tek je u kratkom odgovoru na našu SMS poruku s pitanjem je li mu interesantna ponuda za suradnju na hrvatskoj Wikipediji, skromno odgovorio: „Dečkima ide sasvim dobro i bez mene, a hoću li se angažirati i pomoći im svojim znanjem, vidjet ćemo“.

Lupiga.Com

 

Anketa

Varga je otkazao tulum jer je shvatio da:

Kolumne

 1. EKSKLUZIVNO: SOA otkrila da je Deklaracija o Domovinskom ratu falsifikat!

  30.01.2019.

  Viktor Ivančić

  EKSKLUZIVNO: SOA otkrila da je Deklaracija o Domovinskom ratu falsifikat!

 2. BURE BARUTA: Mučnina u čudnoj šumi

  23.01.2019.

  Ahmed Burić

  BURE BARUTA: Mučnina u čudnoj šumi

 3. SDP-OVA NEVOLJA: Zlatko Komadina, politička antiličnost godine

  27.12.2018.

  Ivica Đikić

  SDP-OVA NEVOLJA: Zlatko Komadina, politička antiličnost godine

Lupiga predstavlja: Priče iz zagrebnog života

E-ciklopedija

 1. Povijesni put Hitlerove 'klonje'
 2. Yugo - urbana legenda
 3. Freedom Theatre (Teatar slobode)
 4. Japanske čestitke i razglednice
 5. Russellov čajnik

Recepti

 1. Domaći sok od bazge
 2. Burek (bosanski) za 1 odraslu osobu
 3. Drugačija svinjska jetrica
 4. Bosanska pogača
 5. Piletina u košuljici od sezama
Projekt se provodi uz pomoć:
Ministarstvo kulture Republike Hrvatske Agencija za elektroničke medije Grad Zagreb
Medijski partneri: Balkan Insight - Balkanska tranziciona pravda CINS - Centar za istraživačko novinarstvo Nezavisnog udruženja novinara Srbije