NAKON BOMBAŠKOG NAPADA

Na riječkom Korzu gradske vlasti izvjesile tursku zastavu

ritn by: I.F. | 29.06.2016.
NAKON BOMBAŠKOG NAPADA: Na riječkom Korzu gradske vlasti izvjesile tursku zastavu
Na balkonu zgrade riječke gradske uprave smještene na Korzu, danas je u znak podrške Republici Turskoj izvješena turska zastava. Iako simboličan, čin gradskih vlasti Rijeke, vrijedan je pažnje, s obzirom na kritiku dijela javnosti kako se žrtve sličnih terorističkih napada medijski tretiraju sasvim drugačije, ako se napad dogodi u Francuskoj ili Belgiji, ili ako se dogodi u Turskoj ili Pakistanu.

Na balkonu zgrade riječke gradske uprave smještene na Korzu, danas je u znak podrške Republici Turskoj izvješena turska zastava.

„Ovim činom Grad Rijeka želi izraziti duboku sućut zbog stradalih u bezumnom terorističkom napadu u Istanbulu, ali i podržati borbu protiv svih oblika terorizma u cijelom svijetu“, objasnili su u riječkoj gradskoj upravi.

Rijeka turska zastava
"Želimo izraziti duboku sućut zbog stradalih u bezumnom terorističkom napadu u Istanbulu, ali i podržati borbu protiv svih oblika terorizma u cijelom svijetu" (FOTO: Grad Rijeka)

Reakcija je to na samoubilački napad koji se dogodio sinoć u zgradi istanbulskog aerodroma Mustafa Kemal Ataturk. Najnovije informacije kažu da je u napadu trojice bombaša samoubojica koji su najprije iz vatrenog oružja zapucali, a potom se raznijeli eksplozivom, poginula 41 osoba, a 239 ih je ozlijeđeno. Vjeruje se da iza ovog napada stoji Islamska država.

Iako simboličan, čin gradskih vlasti Rijeke, vrijedan je pažnje, s obzirom na kritiku dijela javnosti kako se žrtve sličnih terorističkih napada medijski tretiraju sasvim drugačije, ako se napad dogodi u Francuskoj ili Belgiji, ili ako se dogodi u Turskoj ili Pakistanu.

Lupiga.Com

Naslovna fotografija: Grad Rijeka

Ovaj tekst nastao je uz potporu Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija u sklopu projekta "Ustavne vrednote u doba krize".


Anketa

Varga je otkazao tulum jer je shvatio da:

Kolumne

 1. IVAN ERGIĆ: Povratak

  16.10.2019.

  Ivan Ergić

  IVAN ERGIĆ: Povratak

 2. FENOMEN GRETE THUNBERG: Objekt perverzne zabave medija i javnosti

  01.10.2019.

  Nataša Škaričić

  FENOMEN GRETE THUNBERG: Objekt perverzne zabave medija i javnosti

 3. BURE BARUTA: Nazovi Toplane zbog ratnog zločina

  30.09.2019.

  Ahmed Burić

  BURE BARUTA: Nazovi Toplane zbog ratnog zločina

Lupiga predstavlja: Priče iz zagrebnog života

E-ciklopedija

 1. Povijesni put Hitlerove 'klonje'
 2. Yugo - urbana legenda
 3. Freedom Theatre (Teatar slobode)
 4. Japanske čestitke i razglednice
 5. Russellov čajnik

Recepti

 1. Domaći sok od bazge
 2. Burek (bosanski) za 1 odraslu osobu
 3. Drugačija svinjska jetrica
 4. Bosanska pogača
 5. Piletina u košuljici od sezama
Projekt se provodi uz pomoć:
Ministarstvo kulture Republike Hrvatske Agencija za elektroničke medije Grad Zagreb
Medijski partneri: Balkan Insight - Balkanska tranziciona pravda CINS - Centar za istraživačko novinarstvo Nezavisnog udruženja novinara Srbije