POSLASTICA ZA FILMOLJUPCE

Počeo Tjedan turskog filma, sve projekcije su besplatne

ritn by: J.B. | 02.11.2021.
POSLASTICA ZA FILMOLJUPCE: Počeo Tjedan turskog filma, sve projekcije su besplatne
Svečanim otvorenjem i projekcijom filma „Čudo u ćeliji br. 7“ redatelja Mehmeta Ade Öztekina sinoć je započeo 9. Tjedan turskog filma koji se održava u zagrebačkoj Kinoteci. Ova revija turskog filma potrajat će do subote, 6. studenog, a filmove u Zagreb dovode Hrvatsko-turska udruga prijateljstva i Turski kulturni centar Yunus Emre sa sjedištem u Zagrebu. U pet dana bit će prikazano sedam dugometražnih filmova, među kojima ima i komedija i drama i romansi, kao svojevrsni presjek suvremene turske kinematografije. Ulaz na sve projekcije je besplatan, a ulaznice možete preuzeti na blagajni Kinoteke uoči početka projekcije. Organizatori napominju kako je svaka ulaznica zbog epidemioloških uvjeta striktno numerirana. Danas su na rasporedu dva filma, „Kisele jabuke“ u 17:30 i „Šampion“ u 20 sati.

Svečanim otvorenjem i projekcijom filma „Čudo u ćeliji br. 7“ redatelja Mehmeta Ade Öztekina sinoć je započeo 9. Tjedan turskog filma koji se održava u zagrebačkoj Kinoteci. Ova revija turskog filma potrajat će do subote, 6. studenog, a filmove u Zagreb dovode Hrvatsko-turska udruga prijateljstva i Turski kulturni centar Yunus Emre sa sjedištem u Zagrebu.

U pet dana bit će prikazano sedam dugometražnih filmova, među kojima ima i komedija i drama i romansi, kao svojevrsni presjek suvremene turske kinematografije. Ulaz na sve projekcije je besplatan, a ulaznice možete preuzeti na blagajni Kinoteke uoči početka projekcije. Organizatori napominju kako je svaka ulaznica zbog epidemioloških uvjeta striktno numerirana.

Danas su na rasporedu dva filma, „Kisele jabuke“ u 17:30 i „Šampion“ u 20 sati. U četvrtak možete pogledati dramu „Jesmo li OK?“ od 18 sati i komediju „U obitelji“ od 20 sati. U petak se u 18 sati prikazuje „Nešto korisno“, a u 20 sati „Sjeti se nas“, dok je za subotu planirana repriza spomenutog „Šampiona“ te sinoć prikazanog „Čudo u ćeliji br. 7“. Više o filmovima možete saznati klikom na njihovo ime ili posjetom web stranici www.turski-film.com.

Za one koji nisu pobliže upoznati sa suvremenom turskom kinematografijom Lupiga toplo preporuča odlazak u kino i jedno besplatno upoznavanje.

 

Lupiga.Com

Naslovna fotografija: turski-film.com

 

Anketa

Varga je otkazao tulum jer je shvatio da:

Kolumne

 1. LEKSIKON MARKA TOMAŠA: Glogov kolac za Gogolja

  19.02.2024.

  Marko Tomaš

  LEKSIKON MARKA TOMAŠA: Glogov kolac za Gogolja

 2. PROŠLOST JE ČINIO LAKŠOM: Pera Luković - inženjer na privremenom radu u novinarstvu

  13.02.2024.

  Bojan Tončić

  PROŠLOST JE ČINIO LAKŠOM: Pera Luković - inženjer na privremenom radu u novinarstvu

 3. HIP HOP LELEK: Upotreba djeteta za patriotske psihoze

  01.02.2024.

  Brano Mandić

  HIP HOP LELEK: Upotreba djeteta za patriotske psihoze

Lupiga predstavlja: Priče iz zagrebnog života

E-ciklopedija

 1. Povijesni put Hitlerove 'klonje'
 2. Yugo - urbana legenda
 3. Freedom Theatre (Teatar slobode)
 4. Japanske čestitke i razglednice
 5. Russellov čajnik

Recepti

 1. Domaći sok od bazge
 2. Burek (bosanski) za 1 odraslu osobu
 3. Drugačija svinjska jetrica
 4. Bosanska pogača
 5. Piletina u košuljici od sezama
Projekt se provodi uz pomoć:
Ministarstvo kulture Republike Hrvatske Agencija za elektroničke medije Grad Zagreb
Medijski partneri: Balkan Insight - Balkanska tranziciona pravda CINS - Centar za istraživačko novinarstvo Nezavisnog udruženja novinara Srbije