MINISTAR BOŽINOVIĆ NE GOVORI ISTINU

Premijer Plenković se rukovao za vrijeme epidemije, i to ne samo jednom

ritn by: I.F. | 22.06.2020.
MINISTAR BOŽINOVIĆ NE GOVORI ISTINU: Premijer Plenković se rukovao za vrijeme epidemije, i to ne samo jednom
“Mene niste vidjeli da se ne pridržavam mjera. Ni predsjednik vlade se nije rukovao ni s kime“, ustvrdio je danas ministar unutarnjih poslova Davor Božinović na tiskovnoj konferenciji kada su ga novinari upitali jesu li vladajući političari primjer građanima kada se govori o mjerama za sprečavanje širenja koronavirusa. Međutim, samo kratak uvid u fotografsku arhivu pokazao je da ministar Božinović, najblaže rečeno, ne govori istinu. Prilikom posjeta Mostaru, od prije dva tjedna, Plenković se srdačno i bez ikakve distance rukovao s Draganom Čovićem, predsjednikom HDZ-a BiH, iako je dan ranije u toj zemlji, gdje epidemija nesmiljeno traje cijelo vrijeme, bile registrirane 43 novozaražene osobe. Da ni sam ministar Božinović nije bio previše oprezan dokazuju i fotografije na kojima bez distance pozira s djecom na Sportskim igrama mladih.

“Mene niste vidjeli da se ne pridržavam mjera. Ni predsjednik vlade se nije rukovao ni s kime“, ustvrdio je danas ministar unutarnjih poslova Davor Božinović na tiskovnoj konferenciji kada su ga novinari upitali jesu li vladajući političari primjer građanima kada se govori o mjerama za sprečavanje širenja koronavirusa. Međutim, samo kratak uvid u fotografsku arhivu pokazao je da ministar Božinović, najblaže rečeno, ne govori istinu. A na kraju ovog teksta možete vidjeti i video snimku na čijem se završetku Plenković rukuje s više osoba, pred "očima Nacionalnog stožera".

Da se predsjednik Vlade Andrej Plenković ipak ne pridržava naputaka Kriznog stožera i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, pokazuje i fotografija snimljena prošlog tjedna na svečanom obilježavanju 31. obljetnice osnutka Hrvatske demokratske zajednice. 

Andrej Plenković - rukovanje
Premijer u rukovanju s Miroslavom Blaževićem (FOTO: HINA/Daniel Kasap)

Na fotografiji koju je snimio fotoreporter Daniel Kasap jasno se vidi kako se Plenković tom prilikom rukovao s Miroslavom Ćirom Blaževićem, a čini se kao da je po rukohvat krenuo i predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković. Na istom mjestu premijer se grlio i pozirao na grupnoj fotografiji zanemarujući propisanu mjeru distanciranja.

Andrej Plenković
Zagrljaj bez distance (FOTO: HINA/Daniel Kasap)

Nešto ranije, prilikom posjeta Mostaru, od prije dva tjedna, Plenković se srdačno i bez ikakve distance rukovao i s Draganom Čovićem, predsjednikom HDZ-a BiH, iako je dan ranije u toj zemlji, gdje epidemija nesmiljeno traje cijelo vrijeme, bile registrirane 43 novozaražene osobe. 

Andrej Plenković
Distanciranje po epidemiološkim uputama (FOTO: HINA/Daniel Kasap)

Da ni sam ministar Božinović nije bio previše oprezan dokazuju i fotografije na kojima bez distance pozira s djecom na otvorenju Sportskih igara mladih u Prelogu, prije deset dana. Tamo je kasnije malo i zaigrao košarku s klincima. Također, prošlog tjedna snimljen je i na Markovom trgu u vrlo bliskom razgovoru koji nimalo ne sugerira da smo u vremenima kada bismo se trebali držati distance pri razgovoru. 

Davor Božinović
Ministar s djecom u Prelogu (FOTO: HINA/Siniša Kalajdžić)

Dakako, sasvim je ljudski zaboraviti na mjere distanciranja pa prihvatiti nečiju ruku pruženu na pozdrav, ali sasvim je drugo u današnje vrijeme kada se sve vrlo brzo i lako može provjeriti, tvrditi da toga nije bilo, dok se istovremeno žalite na „nemarne i nesavjesne“ građane.

Davor Božinović
Božinović u distanciranom razgovoru (FOTO: HINA/Emica Elvedji)

Za kraj evo još masovnog rukovanja u režiji premijera Plenkovića, i to pred očima ministra zdravstva Vilija Beroša i Davora Božinovića.

Lupiga.Com

Naslovna fotografija: HINA/tš

Ovaj tekst nastao je uz potporu Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija u sklopu projekta "Korak dalje: Izazovi europske Hrvatske"

 

Anketa

Varga je otkazao tulum jer je shvatio da:

Kolumne

  1. VIRTUALNA STVARNOST: Doba loših imitacija, kopija i surogata

    18.03.2024.

    Predrag Finci

    VIRTUALNA STVARNOST: Doba loših imitacija, kopija i surogata

  2. POSLANICA LANE BOBIĆ: Za Osmi mart, kupi mi, mama, jedan mali rat

    05.03.2024.

    Lana Bobić

    POSLANICA LANE BOBIĆ: Za Osmi mart, kupi mi, mama, jedan mali rat

  3. DUNI VJETRE: Čudna smrada od Mostara grada

    28.02.2024.

    Srđan Puhalo

    DUNI VJETRE: Čudna smrada od Mostara grada

Lupiga predstavlja: Priče iz zagrebnog života

E-ciklopedija

  1. Povijesni put Hitlerove 'klonje'
  2. Yugo - urbana legenda
  3. Freedom Theatre (Teatar slobode)
  4. Japanske čestitke i razglednice
  5. Russellov čajnik

Recepti

  1. Domaći sok od bazge
  2. Burek (bosanski) za 1 odraslu osobu
  3. Drugačija svinjska jetrica
  4. Bosanska pogača
  5. Piletina u košuljici od sezama
Projekt se provodi uz pomoć:
Ministarstvo kulture Republike Hrvatske Agencija za elektroničke medije Grad Zagreb
Medijski partneri: Balkan Insight - Balkanska tranziciona pravda CINS - Centar za istraživačko novinarstvo Nezavisnog udruženja novinara Srbije